arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Patrick Moenaert en Patdagach
by Guido Friday July 11, 2003 at 04:37 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Vandaag staat er in DS een brief van Patrick Moenaert, burgemeester van Brugge over het D'Hoppebos en de actievoerders aldaar.

Patrick Moenaert liet het Lappersfortbos ontruimen. En reageert nu op enkele artikels die in DS stonden, gisteren.

Op pagina twee van DS van gisteren stonden twee artikels. Eentje over het feit dat de bezetters van het Lappersfortbos op de Gentse Feesten de Prijs van de Democratie zullen krijgen. Het artikel daarnaast ging over de geweldplegingen van Marcel Fort, afvalbaron van D'Hoppe.

Hij en zijn zoon zorgenden ervoor dat twee actievoerders eventjes in het ziekenhuis moesten verblijven. Dit omdat actievoerders de toegang tot zijn illegaal stort hadden geblokkeerd.


Blijkbaar vindt ook Moenaert Marcel illegaal bezig:

"Terwijl de eigenaars van het D'Hoppebos dat gebied naar verluidt gebruiken als een illegaal stort, er een illegale verharde wegel doorheen hebben aangelegd en het stort een bedreiging vormt voor omliggende bossen en boerderijen was er in het Lappersfortbos nooit sprake van illegale praktijken..."

"Doordat het D'Hoppebos en het Lappersfortbos steeds weer vergeleken worden, krijg je de indruk dat het hier om vergelijkbare dossiers gaat. Maar in het D'Hoppebos staan andere belangen op het spel en daar wenst het Brugse stadsbestuur uitdrukkelijk afstand van te nemen."

DS, 11-7-2003, p. 8

Dat Moenaert in de RVB zit van een bedrijf dat banden heeft met Fabricom weten we allemaal. Maar dat is niet illegaal...