arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Een woensdagochtend in d'Hoppe
by Patdagach Thursday July 10, 2003 at 01:30 PM

Een selectieve blokkade aan de ingang van het illegale stort van de nv Fort Labiau liep gisteren uit de hand. Marcel en Tony Fort vielen er namelijk de groep activisten aan.

Na de actieweek in Flobecq, waarbij dagelijks de illegale afvaltransporten naar het stort ‘Radar’ tegengehouden werden, reden er op dinsdag 8 juli niet minder dan 147 vrachtwagens met afval de ‘Radar’ binnen.

Daarom werd op woensdagochtend om 9 u. de ingang van het stort door een 20-tal actievoerders van Patdagach selectief geblokkeerd.

Vrachtwagens uit Vlaanderen mochten de ‘Radar’ binnen wanneer ze een certificaat konden voorleggen. Waalse vrachtwagens werden tot het stort toegelaten als het gesorteerd afval vanuit een erkend Waals sorteerbedrijf afkomstig was. Na anderhalf uur werd de blokkade door Marcel en Tony Fort hardhandig verwijderd. Twee mensen werden naar het ziekenhuis gevoerd. De balken die voor de blokkade dienst deden werden met een bulldozer voor de herberg La Chaplette geworpen. De chauffeur van de bulldozer liet zich ontvallen dat hij een volgende maal de herberg zou binnen rijden. De aanwezige politie greep zoals gewoonlijk niet in tegen het geweld van Fort.