arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

D'Hoppe: Patdagach blijft actie voeren
by Libby Monday July 07, 2003 at 10:59 PM

De actieweek van patdagach ging vandaag over in een actie-veertiendaagse, er vonden vandaag twee acties plaats.

Uitslapen was er voor de actievisten op de camping ook deze morgen weer niet bij.

Tegen het begin van de werkdag stonden ze weer aan de holle weg om de verdere werkzaamheden daar te verhinderen. Het voorkomen dat de holle weg vernield wordt blijft een prioriteit voor de actiegroep en de omwonenden.

Aan het stort werd vandaag een observatie-actie gehouden om te kijken in hoeverre Fort zich aan de vorige donderdag gemaakte afspraken houdt.

Dat doet hij niet. Vandaag kwamen er 41 vrachtwagens naar het stort, dat is weliswaar minder dan de helft van wat er gewoonlijk op een dag binnen komt gereden (een hondertal), maar de meeste vrachtwagens bleken niet te voldoen aan wat vorige donderdag was afgesproken.

Slechts van 7 vrachtwagens kon men vaststellen dat ze gesorteerd afval vervoerden, bij nog eens 7 anderen kon men niet zien wat de lading was, al de rest vervoerde ongesorteerd bouwafval waar metaal, hout, stenen en PVC zomaar door elkaar lagen.

Een aantal vrachtwagens droegen geen opschriften, waardoor men niet kon zien waar ze vandaan kwamen, de overgrote meerderheid, zeker twee derden, kwamen uit Vlaanderen.

Conclusie: tegen alle afspraken in werd vandaag op de Radar vooral ongesorteerd Vlaams bouwafval gestort. Patdagach zal dus blijven doorgaan met actie voeren.


PATDAGACH!!!!!!!!!

D'HOPPE:proficiat!!!!!!
by Dankbare milieuvriend Tuesday July 08, 2003 at 04:47 PM

doorgaan is de boodschap!

Hierbij wil ik de actievoerders feliciteren met hun doorzetting en wilskracht.
Ook wil ik de mensen bedanken die via deze weg ons op de hoogte houden.

Zaterdag was ik erbij en vrijdag kom ik zeker ook af!!!

Sterkte!