arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amnestie voor zwart geld ?!
by Herman Friday, Jul. 04, 2003 at 2:55 PM

Amnestie verlenen aan de begoede fraudeur, die zijn geld terug naar België haalt; dat willen de liberale onderhandelaars gedaan krijgen van de andere onderhandelaars. Je reinste heiligverklaring van economische misdadigers, zou ik dat samenwatten.

De onderhandelaars van Guy en zijn lakeien toveren weer eens een donkerblauw gekleurd konijn uit hun hoed: een eenmalige amnestie voor zwart geld om de economie weer wat schwung in te blazen.

Let wel: slechts éénmalig (!), net als in 1983 en misschien nog viermalig voor 2025. Dat hangt af van de verkiezingsbeloftes, die er in die periode nog zullen gedaan worden.

Nog een duidelijke voorwaarde is dat het niet om misdaadgeld mag gaan. Deze ploeg zal namelijk het nultolerantiebeleid voeren. Gedaan met handtasdiefstallen, carjackings en inbraken! Geen geld uit drugstrafiek of andere criminele bezigheden. Zo zullen ze het veiligheidsgevoel van de burger terug herstellen.

Wat wordt er NIET als misdadig beschouwd door onze onderhandelaars: belastingontduiking, fiscale fraude en andere economische sjoemelarijen. Dat moet bekeken worden als een vorm van gezond ondernemerschap, dat gerust beloond kan worden met een amnestie.

Dat zwart geld is mee een van de oorzaken van veel van de andere criminaliteit. Het snijdt de eerlijke economie de adem af , waarvan faillissementen, stijging van de werkloosheid en het ontstaan van (niet altijd even legale) overlevingsstrategieën enkele van de gevolgen zijn. Asielzoekers met economische motieven (eigenlijk liberalen pur sang) moeten volgens dezelfde onderhandelaars met strenge hand tegengehouden en teruggestuurd worden. Als zij toch blijven, worden zij zelfs illegaal verklaard.

Het misdaadgeld dat zwart geld zonder meer is, zou onze economie er terug moeten bovenop helpen. In zo een economie, die donkergrijs tot zwart kleurt, wil de Belgische liberale (mafia-)clan ons storten. Een betere oplossing zou echter zijn de dikwijls reeds in het geld zwemmende fraudeurs met Berlusconi-allures even streng aan te pakken als Jan- met-de-pet, die elk jaar braaf zijn belastingen mag ophoesten.

Disgusting
by jpe Friday, Jul. 04, 2003 at 5:20 PM

Wansmakelijk tot en met is het. Maar dat komt er van als de linkerzijde zo zwak staat; dan kunnen liberalen en blauwe-spa-spiritisten zich alles permitteren.

Woedend
by One Friday, Jul. 04, 2003 at 6:31 PM

Na de rechtsstaat, de verzorgingsstaat en de actieve welvaartsstaat is het bij deze tijd voor de complete je m'en foutisme staat. Doe gewoon uw goesting. Werk in 't zwart als dat voor uzelf leefbaarder is dan 't niet te doen. Reken er vooral niet op dat het met werk (of is het slavernij) binnenkort beter gaat worden.

Ik voelde me niet echt lekker vandaag, maar ik besef nu gewoon dat ik de schuld niet bij de rest moet zoeken. Ik moet mezelf dringend nog wat meer realiteitszin bijbrengen. Van hoog tot laag wordt er gecorrumpeerd. Het lost niks op het leven te verliezen door te proberen wetten na te leven die de wetgevers zelf niet nakomen. De boel gaat toch naar de kloten, en er wordt niets aan gedaan. Van zulke mensen accepteer ik geen verplichtingen. Vanaf nu ga ik doen wat nodig is om van mijn omgeving een meer leefbare plek te maken, zelfs al is dat in strijd met al die regeltjes en wetten. De boom in ermee.

Ik heb genoeg geduld gehad. Ik ben begonnen met lief te vragen of er alstublieft wat minder vervuild mocht worden. Ik heb vervolgens afgewacht en rustig verder gewerkt. Ik besefte wel dat het systeem zo zwaar en log is dat je niet direct grote veranderingen mag verwachten. Ik ben blij dat men me weer met beide benen op de grond heeft gezet.

Met dat economisch groeidogma als heilig huisje kent natuur geen leven meer. Arbeid wordt zo zwaar belast om de hoge heren en het kapitaal te dienen. Staan ze er wel eens bij stil dat ook kapitaalstromen grote arbeid verrichten? Nee hoor, ze leven in een fictieve wereld, waarbij alleen zij de spelregels kennen. De regels worden aangepast als teveel anderen ze beheersen.

Dag wereld, dag mensen,
u zal spoedig van me horen.

Inderdaad
by tbar Friday, Jul. 04, 2003 at 6:47 PM

Inderdaad, van de staat zal het blijkbaar niet moeten komen, een rechtvaardige maatschappij.
De mond vol van "mensenrechten", "ecologie" en "hulp aan de armsten", maar wel wapens sturen naar Nepal, anti-Nike campagnes boycotten, fiscale paradijzen welig laten tieren en actie voeren tegen actievoerders tegen illegale storten.
En Ariane-raketten de ruimte in schieten in een project dat minstens nog 10 jaar verlieslatend zal zijn (en wie wordt er beter van het Ariane-project, verlieslatend of niet: ... inderdaad) en dan zeggen dat er helaas iets minder geld zal zijn voor de sociale zekerheid wegens de "negatieve conjunctuur".

Wat het groot kapitaal betreft (dat uiteindelijk verbazingwekkend goed samenvalt met de overheid): mijn kluiten zien ze niet meer. Ik koop alles ofwel tweedehands, ofwel Fair-Trade, of anders pruts ik het zelf wel ineen. Enkel nog Linux-software i.p.v. Microschoft, mijn geld bij Triodos Bank, groenten en fruit via een bio-abonnement, en minimaal consumeren.

Stemmen doe je elke dag met je koopgedrag, en niet één keer om de vier jaar.