arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Tijdelijke uitschakeling commentfunctie
by edito-team indymedia.be Thursday July 03, 2003 at 03:45 PM
imc-belgium-edito@lists.indymedia.org

Nieuws gaat nooit op vakantie, maar nieuwsmakers hebben soms wel eens nood aan wat rust. Daarom heeft het edito-team, dat de website beheert, besloten om de commentfunctie twee maanden lang uit te schakelen.

Nieuws gaat nooit op vakantie, maar nieuwsmakers hebben soms wel eens nood aan wat rust. Daarom heeft het edito-team, dat de website beheert, besloten om de commentfunctie twee maanden lang uit te schakelen. Je zal dus wel nog naar hartenlust artikels kunnen publiceren. Enkel het becommentariëren van artikels wordt tijdelijk onmogelijk gemaakt.

Tegelijk laat het ons toe om na te denken hoe we er voor kunnen zorgen dat de commentaarfunctie terug wordt waarvoor ze oorspronkelijk ontwikkeld werd: de mogelijkheid geven aan de gebruikers van Indymedia om artikels aan te vullen en/of de informatie te corrigeren. Meer en meer merkten we dat in de commentaren onder de artikels heroïsche debatten ontstonden over alles en nog wat en zelfs zonder dat er nog een verband was met het bovenstaande artikel. Er is dus duidelijk nood aan een ruimte op het net waar linkse rakkers met elkaar in de clinch kunnen gaan, maar volgens ons is de commentaarlijst onder de artikels daar niet de geschikte plaats voor.


Indymedia is een nieuwssite. Een site waar je nieuws vindt dat door de mazen van de traditionele media valt, waar al wie zich verzet tegen de kapitalistische globalisering zijn stem kan laten horen, waar dappere media-activisten een tegenwicht bieden tegen het nieuwsgeweld van de mediamultinationals. Discussiëren mag natuurlijk ook, maar dan misschien beter in een apart discussieforum. Het zijn ideeën waar we momenteel mee aan het spelen zijn. Na de vakantie willen we met enkele opmerkelijke verbeteringen aan de site uitpakken. Daarbij rekenen we op jouw hulp. Binnenkort publiceren we een enquête die ons moet in staat stellen zicht te krijgen op de wensen en verzuchtingen van de bezoekers van Indymedia.