arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep aan Greenpeace België
by Benny Wednesday July 02, 2003 at 05:25 PM
wintersbenny@hotmail.com

Een oproep een Greenpeace en andere NGO's om de akties in en rond het Hoppebos te steunen.

Greenpeace is een vereniging met een nobel doel : het beschermen van de ecosystemen op aarde. Ze doet dit al jarenlang en niet zonder resultaat. De strijd tegen de genetisch gemodificeerde gewassen, de strijd voor het behoud van de oerbossen, de strijd tegen het gat in de ozonlaag, ze kunnen allen rekenen op de steun van Greenpeace. Greenpeace strijdt voor grote en internationale thema's. Maar het is niet alleen ver van huis dat zich de problemen situeren. Ook in België hebben we zo onze problemen.
Het Hoppe-bos bijvoorbeeld. Een modelvoorbeeld van éénzijdige belangen ten dienste van het kapitaal en ten nadele van natuur, rechtspraak en rechtvaardigheid. In het Hoppe bos is de strijd op een beslissend moment aanbeland. Het is ook een beslissend moment voor Greenpeace en andere NGO's om kleur te bekennen.
De strijd tegen misbruiken van de multinationals moet van onderaf gebeuren, gedragen door een brede maatschappelijke beweging. Dit geldt meer dan ook voor de strijd voor behoud van het milieu en andere sociale belangen. Misschien is het Hoppe-bos onbelangrijk in de ogen van een geglobaliseerde milieubeweging. Misschien past het niet in de marketingstrategie of in het budget van Greenpeace België. Toch kan dit een eerste en betekenisvolle stap zijn in de richting van een meer rechtvaardige wereld. Een kleine stap die een inspiratiebron kan vormen voor tientallen andere initiatieven , gedragen door burgers, en die op korte tijd heel wat meer en concretere dingen kunnen verwezenlijken dan heel het onderhandelen en lobbyen met de bureaucratie in België.
Daarom vraag ik u : beken kleur en steun het Hoppebos want het kan het begin zijn van een Andere Wereld, hier en nu !!!