arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protesteer zaterdag mee voor het behoud van het d'Hoppebos!
by Maarten Van Hove Wednesday July 02, 2003 at 02:54 PM
Uilekot@skynet.be 053/62-64-36

LAAT D’HOPPE NIET STIKKEN !

Zoals je weet of niet weet : gisterenochtend (dinsdag) is het d’Hoppebos ontruimd. Daar hadden een aantal activisten op vraag van buurtbewoners boomhutten gebouwd, gelijkaardig aan de bosbezetting in het Lapperfort, Brugge. Reden hiertoe : een deel van het prachtige beukenbos (befaamd en beschermd tot op Europees niveau) was door de zakenman Marcel Fort in een stort en zavelwinning herschapen. De man gaat zeer ver om de buurtbewoners te intimideren en heeft zo vorig jaar onder andere een geluidstechnieker van de VRT met een hamer bewerkt. Ondertussen voeren vrachtwagens met afval af en aan, ook al zijn de milieuvergunningen niet in orde en heeft de Raad van State de man al veroordeeld om zijn stort te verwijderen. Dit mocht niet baten : hij staat boven de wet en geniet eigenaardige bescherming. Onder meer van de burgemeester van de gemeente Flobecq/Vloesberg, op wiens vraag gisteren 150 agenten met hoogtewerkers en helikopters de 25 bezetters hebben verdreven. Dit met als argument ‘veiligheid’ en ‘milieu’.

Het d’Hoppebos is ongetwijfeld één van de mooiste bossen van België. Eén blik erop is voldoende om dit te erkennen. Uw hulp om het te beschermen is fundamenteel ! Dit des te meer omdat iedereen erkent dat het zwaar bergaf gaat met het milieu in ons land, maar dat dit niet kan verhinderen dat de laatste paar jaar onder andere Doel, het Lappersbos en nu d’Hoppe zwaar bedreigd worden voor niet meer dan economische belangen van een paar enkelingen die niet verlegen zijn om er zwaar machtsvertoon bij te halen.

Het weerbericht zegt dat het zaterdag droog zal zijn. Ik smeek u : pas voor één keer uw weekendplannen aan en plan een namiddag d’Hoppe ! Daar gaat om 14.00u op de Grote Markt van Flobecq/Vloesberg een grote protestbetoging van start. Rep u ernaar toe en verdedig dit mooie stuk natuur en de activisten die hier alles op alles zetten om het te redden !

Meer informatie krijgt u op uilekot@skynet.be en op 053/62-64-36 !

Zeker komen ! ! !

bus
by ggf sympatisant Wednesday July 02, 2003 at 03:55 PM

voor geinteresseerden : er vertrekt een bus vanuit brugge
meer info check de ggf site

ggf
by Filip Wednesday July 02, 2003 at 06:24 PM
chartreusecoordinatie@wanadoo.be

I;v.m. de bus staat er geen info op http://www.ggf.be. Je kan wel info verkrijgen via 050/677277 of groenegordelfront@tijd.com. Toon dat je het lappersfort niet hebt vergeten en sluit aan voor het behoud van het d'hoppebos.