arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ontruiming Hoppebos is offensief tegen de groene verdedigers van het algemeen belang
by Attac-Vlaanderen Tuesday July 01, 2003 at 08:36 PM
vlaanderen@attac.be

PERSBERICHT. Attac Vlaanderen: Ontruiming actiekamp Hoppebos is offensief tegen de groene verdedigers van het algemeen belang.

Attac-Vlaanderen is diep verontwaardigd over de ontruiming van het actiekamp in het Hoppebos van Vloesberg.
Activisten van 'Patdagach' hadden er dit boomhutkamp opgetrokken uit protest tegen de illegale activiteiten van afvalbaron Marcel Fort, die er een stort aanlegde en momenteel ook een illegale weg.
160 agenten werden ingezet in dit staaltje van machtsvertoon tegenover vreedzame activisten die illegale en onethische werkzaamheden aanklagen. Het gemeentebestuur en het Waalse gewest tonen nogmaals aan dat het hen
blijkbaar aan de politieke wil ontbreekt om Fort aan te pakken maar men wel tegen activisten de zware middelen wil inzetten nadat de rechterlijke macht hen loodzware dwangsommen had opgelegd. De strijd om het leefmilieu maakt deel uit van de andersglobalistische strijd voor het behoud van onze publieke ruimte tegenover de winsthonger van de privé en krijgt daarom de volste steun van de Attac-beweging. De zaak van de bezetters en van de verschillende lokale comités en natuurverenigingen die hen ondersteunen is juist en rechtvaardig. De straffeloze winsthonger van Fort en de lakse houding van de bevoegde overheden is laakbaar en past blijkbaar in een nieuw offensief dat in
dit land tegen het groene gedachtengoed en de milieubeweging is ingezet.
Er werd nogmaals aangetoond dat deze situatie de bewegingen uiteindelijk verplicht tot geweldloze directe actie om nog maar de meest minimale en evidente eisen kracht bij te zetten.

Omdat een andere wereld mogelijk is.

mooi, maar
by AnA Tuesday July 01, 2003 at 09:27 PM

Een solidariteitsbetuiging is mooi, maar zullen de begoede Attacleden ook eens diep in hun zak graaien voor de enorme kosten die vele activisten nu (en enkelen nog vele jaren lang) mogen torsen??

En zouden zij ook deze solidariteitsverklaring hebben geschreven moest er toevallig een politieagent zou verwond worden, of bijv. een combi zou ijn toegetakeld?
(Wij weten dat zij niet zoveel geven om gewonde of gevangen genomen activisten...)

groetjes

niet begoed
by klaaz Wednesday July 02, 2003 at 09:39 AM

ik ben dan wel geen "begoed" attac'er, maar ik ben wel de eerste om mee op de barricaden te staan, dat heb ik gedaan voor het lappersfort, en dat doe ik morgen ook voor d'hoppe. die stomme en ongefundeerde commentaar op attac begint serieus tegen te steken...

aan Ana
by jan Wednesday July 02, 2003 at 12:08 PM

Waarom moet je hier even uithalen naar Attac? Alsof alle Attacleden rijkelui zijn, die liever aan de zijkant staan, dan mee te doen. Ik vind dat zielig, hoor. Op wat baseer je je in feite om zulke onzin uit te kramen???

een inkomenloos Attac'er