arch/ive/ief (2000 - 2005)

Decadentie aan de Schelde: nog een commissaris beschuldigd van corruptie
by christophe Wednesday June 25, 2003 at 05:07 PM

Het wordt stilaan zoeken naar de hogere Antwerpse ambtenaar die er niet van verdacht wordt met zijn handen aan de stadskas te zitten.

De trouwring van stadssecretaris Nolf, de dure dienstreizen naar Toronto en Minneapolis van korpsoverste Luc Lamine, het royale weekendje hotel van schepen Ann Coolsaet, de 2366 euro aan nieuwe kleren van Kathy Lindekens. En dan hebben we het nog niet over de hoofdcommissarissen Luc V.B, Willy V.H. en Luc D.K., stadsontvanger Roger Bekaert en adjunct van de stadsecretaris Freddy Vandekerckhove. Allen hebben gemeen dat ze werken voor de stad Antwerpen en gretig graaien in de stadskas.

Gisteren kwam daar nog eens de hoofdcommissaris Eddy Den Hondt die op kosten van de politie werken zou laten uitvoeren hebben aan zijn zwembad. Dat laatste schandaal sleurt burgemeester Detiège mee in het euh... bad. Zij is voorzitter van de politieschool waarvan Den Hondt directeur is.

Patrick Janssens, de opvolger van Detiège en de man die de hele situatie moet rechttrekken wordt op zijn beurt genoemd in een schandaal bij de stedelijke telecom- en computerdochter Telepolis waarvan hij voorzitter is. De eerder genoemde Nolf, Bekaert en Vandekerckhove deden langs Telepolis aankopen voor eigen gebruik. Zo staat in de boeken van Telepolis een GPS-systeem voor een zeilboot ingeschreven. Boeken die door voorzitter Janssens werden goedgekeurd...

Het lijkt er op dat er stilaan nieuwe burgerpatrouilles zullen nodig zijn in Antwerpen. Deze keer om al die sjoemelende en frauderende hoge stadsambtenaren te controleren.

onschuldig tot bewijs van het tegendeel
by rikke Wednesday June 25, 2003 at 08:40 PM
rikke219@antwerpen.be

Het is nu niet voor 't een of 't ander maar één van de basispîjlers van onze moderne democratie is dat mensen onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen is. Dit telt voor mij voor Abou Jaja zowel als voor ieder andere burger. Roddels domineren de "gewone" pers al genoeg. Bespaar ons ervan op Indymedia ajb.

SP.A - eigen volk eerst
by Adelaar Thursday June 26, 2003 at 02:08 AM

Patrick Janssens, voorzitter van de diamant-raad
heel geloofwaardig die schijnsocialisten !!! hahahaha