arch/ive/ief (2000 - 2005)

Irak-Mediawatch 38: Wie is de door De Standaard opgevoerde "Salam Pax" ?
by jpe Monday June 23, 2003 at 10:37 PM

De Standaard brengt geregeld bijdragen van de zogenaamde 'Salam Pax', volgens De Standaard "het pseudoniem van een anoniem dagboekschrijver uit Bagdad". Of gaat het om een Amerikaan die zich voor Irakees uitgeeft ?

'Salam Pax' is een Irakees die er via Internet in slaagde om tijdens de oorlog op zijn website getuigenis te brengen van de ontwikkelingen in Irak. Sommige westerse kranten (waaronder De Morgen en De Standaard) namen stukjes van hem over.

Zo publiceerde De Standaard op 6 juni een artikel van Salam Pax waarin hij de Irakezen verweet ongeduldig te zijn en hen vroeg wat mee te werken met de Amerikanen. "Ik wil echt niet zien hoe dit land geklemd raakt in een neerwaartse spiraal - de bezetter tegen degene die bezet wordt. Dat zal niet gebeuren."

Op maandag 23 juni dan weer had De Standaard een artikel van Salam Pax waarin hij stelde dat de politiek de meeste studenten van de universiteit van Bagdad "geen zier kan schelen". Waarna hij toch enige nuance aanbracht bij zijn op enkele gesprekken met studenten (erg wetenschappelijk dus) gebaseerde conclusie, door te vermelden dat "de studenten van de letterenfaculteit minder lethargisch lijken dan de ingenieurs."

De titel van zijn bovenaan op de opiniepagina geplaatste bijdrage ? "Wie is bang van de Amerikanen ?" Zou het kunnen dat Salam Pax zelf een creatie van de Amerikanen is ?

(Webadres 'SP': http://www.dearraed.blogspot.com, http://www.standaard.be/salampax)

nou zeg
by 'lo Tuesday June 24, 2003 at 11:08 AM

Alleen je barby is een creatie van de amerikanen. Doe niet zo para weet je. pax zijn stukken staan ook op http://www.electroiciraq.org

info
by Guido Tuesday June 24, 2003 at 11:25 AM

'IS SALAM PAX REAL?'

http://www.realwomenonline.com/scgi-bin/mt-tb.cgi?__mode=view&entry_id=2105


Salam Pax Is Real
How do I know Baghdad's famous blogger exists? He worked for me.
http://slate.msn.com/id/2083847/

SALAM PAX REVISITED
http://rogerlsimon.com/archives/00000188.htm

Iraqi blogger Salam Pax resurfaces
http://www.jsonline.com/bym/tech/news/jun03/145116.asp


Zie ook: http://www.google.com/search?sourceid=navclient&q=Salam+Pax


Liever para dan naia
by jpe Tuesday June 24, 2003 at 10:21 PM

Het was maar een vraag hé Lo, en liever een beetje paranoide dan naief.