arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Raak niet aan mijn sjaal] Fatima (collectief kom niet aan mijn sjaal)
by han Soete Monday June 23, 2003 at 04:04 PM
han@indymedia.be

De meisjes die van school werden gestuurd omdat ze een sjaal dragen moeten worden heropgenomen worden zodat ze hun studies kunnen afmaken.

Als we onze actie vandaag hier hebben willen houden is dat omdat de moslim executieve hier zetelt. We eisen van de executieve dat ze het opneemt voor de moslim gemeenschap. Daarvoor moesten we haar verkiezen.
Ze moet zich niet onderwerpen aan de staatsmacht uit schrik voor subsidie verlies. De executieve heeft verplichtingen t.o.v. de moslim gemeenschap, vandaag wordt ze monddood gemaakt met subsidies.
Het enige wat de executieve ons tot nog toe als raad gegeven is is dat we de zaak moesten stil houden. Maar wij willen ons niet stil houden, wij willen onze plaats opeisen binnen deze samenleving.

De meisjes die van school werden gestuurd omdat ze een sjaal dragen moeten worden heropgenomen worden zodat ze hun studies kunnen afmaken.

Schorsingen op school...
by Edith Monday June 23, 2003 at 09:54 PM

In de jaren zestig werd op school ongeveer een halve klas meisjes definitief geschorst omdat ze tijdens weekends na een schriftelijke permissie van hun ouders om te gaan logeren bij een vriendinnetje te hebben ingediend bij de directie van het internaat, hele nachten doorbrachten in discotheken en met jongens in goedkope hotelletjes sliepen.