arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Raak niet aan mijn sjaal] De heer Liebman, progressieve jood
by han Soete Monday June 23, 2003 at 03:55 PM
han@indymedia.be 0476 533 188

Wij zouden als joden ook niet aanvaarden dat men joodse mannen verbied om een kippa te dragen. De mensen moeten die kippa of sjaal kunnen dragen als ze dat willen. De staat moet zo georganiseerd zijn dat alle mensen er zich thuis voelen ongeacht hun geloof. [Foto: Red Kitten]

[Raak niet aan mijn ...
-leon-liebmann-.jpg6tsei7.jpg, image/jpeg, 300x300

Ik ben een gelovige doch ook vrijzinnige progressieve jood. Progressief omdat ik open sta voor andere culturen.
Ik vind dan ook dat moslim vrouwen het recht moeten hebben hun geloof te uiten. Jullie moeten niet gesteund worden als jullie de sjaal willen dragen, jullie moeten ook gesteund worden als jullie de sjaal niet willen dragen. (vrouwen uit het publiek roepen : “wij dragen die sjaal voor god en niet voor onze broer of pappa”.)

Het is niet de wet die ons geloof en onze geloofsuitingen moeten voorschrijven. De staart moet niet tussenkomen in ons geloof.
Wij zouden als joden ook niet aanvaarden dat men joodse mannen verbied om een kippa te dragen. De mensen moeten die kippa of sjaal kunnen dragen als ze dat willen. De staat moet zo georganiseerd zijn dat alle mensen er zich thuis voelen ongeacht hun geloof.
Ik steun jullie omdat ik wil opkomen voor verdraagzaamheid. Ik vraag van jullie ook verdraagzaamheid t.o.v. van zij die niet geloven, jullie moeten ook aanvaarden dat er vrouwen zijn die de sjaal niet willen dragen.