arch/ive/ief (2000 - 2005)

Genocidewet: op 5 dagen geflikt
by kris merckx Sunday June 22, 2003 at 10:06 PM
kris.merckx@skynet.be

De wijziging -zeg maar totale uitholling- van de genocide is een schoolvoorbeeld hoe de ware machthebbers hun wil opleggen. En op vijf dagen tijd al hun politieke loopjongens, van VLD tot SPa-Spirit, in de pas dwingen.

Een halve week geleden zegden Michel, Verhofstadt, Stevaert en Di Rupo nog dat de genocidewet niet hoefde te veranderen. Vandaag beslisten ze om hem te wijzigen.
De campagne die de ware machthebbers van deze planeet en van ons land hebben gevoerd om in een paar dagen tijd hun wil op te leggen is een schoolvoorbeeld van hoe zij daarbij te werk gaan. Alles wordt van A tot Z georchestreerd: hun oude mannetjes worden uitgestuurd en nieuwe gekocht, provocaties worden ineengestoken, de media ingeschakeld.
In dit geval ging het zo:
- Willy Claes, SP.a'er, ex-Navo Secretaris Generaal en sinds altijd hoofdlakei van het Amerikaanse imperialisme, opent het offensief: 'De VS zullen de Navo uit België wegtrekken'
- Een paar Brusselse tophotels die flink verdienen aan Navo-generaals luiden de alarmklok over de economische gevolgen.
- Geheime diensten fabriceren zelf een paar anonieme klachten -gewoon per brief zonder dat er een advocaat aan te pas komt- om de genocidewet totaal te ridiculiseren. .
- De media bazuinen uit dat de genocidewet belachelijk is geworden.
- Ex-'rebel' Vincent Van Quickenborn, notoir verdediger van de genocidewet, wordt omgekocht om zijn kar te keren. Wie kan er beter het pad effenen voor een ommezwaai zonder gezichtsverlies van Verhofstadt dan de meest fervente aanhanger van de wet in de VLD? Super-opportunistje senator Q voelt dat hij wat moet doen om ministrabel te worden en leent zich graag voor die vernederende karwei. In de kranten was al gemeld dat hij met zijn soms als te pro-Arabische en pro-Palestijnse standpunten geen kans maakt op een ministerpost. Na zijn bekering stijgen zijn kansen met stip.
- Een dag later zitten alle politici van alle burgerlijke partijen op dezelfde lijn.
Zo efficiënt werkt onze 'democratie'.

zeg eens
by is er een reden Sunday June 22, 2003 at 10:23 PM

waarom je Bart De Wever niet vermeld?
Is je dossierkennis onvolledig of mag ie als NVA-er niet genoemd worden?

overdreven
by manneke Sunday June 22, 2003 at 10:25 PM

Het kan de amerikanen geen bal schelen of de navo in brussel blijft of niet

of de belgen halen bakzeil: amerikanen winnen
of de nato gaat naar polen/spanje: goede bondgenoten van de amerikanen worden beloond als les voor de volgende keer : amerikanen winnen

Alleen de VS winnen?
by Claudio Sunday June 22, 2003 at 10:49 PM

" of de belgen halen bakzeil: amerikanen winnen
of de nato gaat naar polen/spanje: goede bondgenoten van de amerikanen worden beloond als les voor de volgende keer : amerikanen winnen"

Leuk. Dus ineens: België uit de Nato en Nato uit België. Ons land moet geen deeluitmaken van een imperialistisch monster met massavernietigingswapens die illegaal landen bombardeert.

Groeten,

Claudio

uh
by nou zeg Monday June 23, 2003 at 02:04 AM

de opmerking over "politieke loopjongens"
zou wat geloofwaardiger overkomen als jij, Kris Merckx,
niet voortdurend zou rondlopen met het genitale lichaamsvocht van Mao nog op de lopen.

raar
by Tom Monday June 23, 2003 at 09:25 AM


Heeft de hele advocatenkliek van uw partij niet de wet zo behandelt dat ie wel onder Amerikaans spervuur moest komen? Is het niet net uw opportunisme dat niet toelaat dat de wet met de tijd aan sterkte wint, omdat men bijv. niet de hele Amerikaanse regering op basis van de wet aanklaagt?

Wat verwacht de PVDA eigenlijk van haar daden via de heer Fermon en zijn ploeg? Dat de Amerikanen geen druk op België zullen leggen om die wet af te schaffen?

Kom zeg, jullie zijn minstens even verantwoordelijk voor de spijtige afschaffing van een universele genocidewet. Met de nadruk op "minstens". Zonder jullie batterij klachten zou de wet nog hebben bestaan en zou ze door middel van enkele rigoureuze rechtzaken aan maturiteit kunnen winnen.
Niet dus.

Trouwens, de NAVO uit België halen kan enkel mits consensus binnen de NAVO-structuren zelf. Enig gezond verstand mag ons leren dat het dus zo ver niet meteen zal komen. Ik zie enkele Europese landen nog niet zo snel kruipen voor de VS.

groeten,
Tom

heel raar
by jan Monday June 23, 2003 at 09:43 AM

'Ik zie enkele Europese landen nog niet zo snel kruipen voor de VS'. Als de Amerikanen een oorlog voeren, zie ik niemand gedweeer kruipen dan de europeanen. Ze geraken er soms zelfs onderling niet aan uit wie er de 'humanitaire' taken op zich zal nemen.
'Zonder jullie batterij klachten zou de wet nog hebben bestaan en zou ze door middel van enkele rigoureuze rechtzaken aan maturiteit kunnen winnen. ' Ik wil de PVDA hier niet gaan verdedigen maar zo'n naief standpunt in tijden als de deze lijkt me pas belachelijk. Alles wijst erop dat de neo-liberale globalisering gepaard gaat met een repressiever beleid, een verrechtsing en wetten die enkel goed zijn als ze 'de geprivilligeerden' maar gerust laten. Het gedacht dat zo'n wet aan humanitaire maturiteit zou kunnen winnen op dit moment binnen dit systeem lijkt me wishful thinking.

NAVO en Wishfull thinking
by Tom Monday June 23, 2003 at 10:07 AM


Beste Jan,

Meerbepaald Frankrijk zal niet aanvaarden dat de NAVO naar Polen verhuist en dus uit België verdwijnt. En ik denk ook niet dat er consensus is zolang België niet toegeeft aan het vertrek uit Evere. Het doembeeld (of de hoop) dat de NAVO uit België zou vertrekken is dus nogal overroepen.

Verder lijkt het mij eerder naïef om te denken dat de Amerikanen met alle goede wil meehelpen aan het onderzoek in de rechtzaken Franks, Powell en Bush. Dát is pas wishfull thinking!

De zaak van de Congolese volkerenmoord was volgens mij idd. een maturiteitsproces. Volgens u niet? Ik beweer bijlange niet dat iedereen na een paar geslaagde rechtzaken een groot voorstander zal worden van die genocidewet. Maar at least had ze een kans gehad en had de afschaffing ervan meer politiek kapitaal gekost dan nu het geval is.
Om het met een instinker te zeggen: nu is ze verdomme "null and void" door de druk van ocharme "eleven willful men".

Dat zou niet het geval geweest zijn mochten enkele advocaten hier niet gewoon een spelletje van gemaakt hebben.

groeten,
Tom

PS: uw woorden "niet dat ik de PVDA wil verdedigen" spreken boekdelen voor mensen die Indymedia.be vaak bezoeken.

niet juist Kris
by jo Monday June 23, 2003 at 11:23 AM

de vraag die de PVDA zichzelf eens moet stellen is wat ze eigenlijk bereikt heeft?

alles wat de PVDA aanraakt verliest binnen de kortste keren alle levensvatbaarheid...

dat is een feit

nogmaals de vraag: wat bereikt de PVDA ermee om dat te blijven doen?

incorrect
by de juiste vraag is Monday June 23, 2003 at 12:44 PM

alles wat de PVDA aanraakt verliest binnen de kortste keren alle
levensvatbaarheid...

dat is een feit

nogmaals de vraag: wat bereikt de PVDA ermee om dat te blijven
doen?

de vraag is: waarom zouden we ze stoppen?

Het Rooje Nest
by Kris heeft gelijk Monday June 23, 2003 at 01:19 PM

Kris Merckx heeft hier grotendeels gelijk.

Het is inderdaad zo opvallend dat als de economische en financiële belangen van ons land zogezegd bedreigd worden (denk aan de onheilspellende berichten van Antwerpse havenschepen Leo Delwaide) alle partijen ineens in de pas gaan lopen. Op enkele dagen tijd kan men een zeer belangrijke wet aanpassen. Bij de wapentransporten kon dit uiteraard niet op korte tijd! Dit staaltje politiek bewijst idd hoezeer België een 'democratie' is.

Het wijzigen van de wet betekent ook dat België een knieval maakt voor het grote imperialistische monster. We zijn terug een volwaardige kolonie van de VS, na ons halfslachtig verzet tegen de Irak-oorlog.

De klacht van StopUSA was onderbouwd (dossier was te bekijken op dit medium) en advocaat Jan Fermon had goede argumenten (cfr. Nachtwacht op Canvas tegen Hugo Coveliers). Die andere klachten (anonieme+die van Bart De Wever) waren er idd op gericht om de wet kapot te krijgen.

Conclusie: Mensenrechten zijn van geen tel meer, als de portemonnee in gevaar komt.

de klacht tegen Franks is wél ernstig
by de man in het zwart Monday June 23, 2003 at 01:49 PM

Is de klacht van Fermon tegen oorlogsmisdadiger Franks een klucht of een ernstige zaak?

Diegenen die hier beweren dat het maar een politiek spelletje is of een kleuterachtige poging om de wet naar de kl*** te helpen, moeten maar eens open kaart durven spelen.

Is Franks ja dan neen een oorlogsmisdadiger die
- ambulances liet beschieten
- journalisten liet bombarderen
- clusterbommen liet gebruiken
- een land aangevallen heeft, enkel en alleen omdat de olie uit de grond spuit van zodra je je wandelstok iets te diep in het zand steekt.

Ja dus.

En dus was het de moeite waard om te proberen Franks te pakken te krijgen via de Belgische genocidewet. Als iemand een ander - liefst beter - idee heeft om Franks voor de rechter te slepen : tips zijn welkom.

Nu blijkt dat de Belgische genocidewet wel voor Afrikaanse genocidairs gemaakt is, maar niet voor Amerikaanse genocidairs. Oorlogsmisdadigers uit de VS voor de rechtbank slepen, dat was nu ook weer niet de bedoeling. Universele geldigheid wil dus zeggen : alle oorlogsmisdadigers voor de rechter slepen, behalve oorlogsstoker nummer één : de VS, want daar zijn we bang van (en ze steken geld in onze economie).

Als de Belgische regering nu in haar bloot gat staat, dan is vooral daarom vind ik.

man in het zwart?
by Guido Monday June 23, 2003 at 01:56 PM

Is Franks ja dan neen een oorlogsmisdadiger die
- ambulances liet beschieten


Hij kan zeggen dat hij die orders niet heeft gegeven en dat zijn soldaten dit deden op eigen iniatief.


- journalisten liet bombarderen

Dat kan hij op de rug van de luchtmachtchef steken, was ook deze die toegaf dat er een fout gemaakt is.


- clusterbommen liet gebruiken

"Mijn neus bloedt"


- een land aangevallen heeft, enkel en alleen omdat de olie uit de grond spuit van zodra je je wandelstok iets te diep in het zand steekt.

"ik voerde orders uit"

by the way
by Guido Monday June 23, 2003 at 01:59 PM

Aangezien voor de aangepaste wet slachtoffer of dader uit Belgie moet komen, kan men de koniklijke familie niet voor de rechtbank brengen wegens de genocide op 10.000.000 Kongolezen die iemand van hun familie heeft uitgevoerd?

Of zijn die onschendbaar en is hier aan denken al vergeefse moeite?

ikke
by anders Monday June 23, 2003 at 02:24 PM

> Conclusie: Mensenrechten zijn van geen tel meer, als de portemonnee
> in gevaar komt

Een betere kijk op de zaak is:

met ideologie alleen kan je je kinderen niet te eten geven.

feiten:
by jo Monday June 23, 2003 at 03:45 PM

1.de PVDA boekt geen resultaten
2.objektief gezien is de PVDA een motor van 'ontbinding' van progressief weefsel in België

Conclusies graag!

ik zou zelfs durven zeggen
by vlooi in de pels Monday June 23, 2003 at 04:04 PM

doe zo voort?

Goed idee
by Edith Monday June 23, 2003 at 10:25 PM

Goed idee, Guido. Het is te proberen, maar zullen ze dan niet afkomen met een verjaringstermijn?