arch/ive/ief (2000 - 2005)

[EU Summit Thessaloniki] Solidariteit met arrestanten
by bruno Sunday June 22, 2003 at 05:26 PM
bruno@fluxx.be

Voor het gerechtsgebouw in Thessaloniki werd vandaag een protestactie gehouden uit solidariteit met de activisten die sinds zaterdag gevangen gehouden worden. Zo'n 60 mensen maakten lawaai en schreeuwden slogans, waarmee ze de vrijlating van de activisten eisten.

Volgens recente berichten werd zaterdag een honderdtal mensen gearresteerd, waarvan er vandaag (zondag) 25 voor de rechter verschijnen. Deze 25, voornamelijk Grieken, zitten nog in de gevangenis, de anderen werden terug vrijgelaten.
Vanmiddag werd er ook in Kopenhagen (Denemarken) een solidariteitsmanifestatie gehouden, tegen de hevige repressie van gisteren...

(bron: Indymedia dispatch)

UPDATE 21h00
by bruno Sunday June 22, 2003 at 08:57 PM
bruno@fluxx.be

Rond zes uur vanavond (zondagavond) betoogden enkele honderden activisten voor het gerechtsgebouw in Thessaloniki. Op dat moment was de zitting nog niet begonnen. De mensen die gisteren werden gearresteerd, zouden rond half acht overgebracht worden naar het gerechtsgebouw.

> foto van de actie :-) ...

> laatste info van het legal team

UPDATE 21h30
by bruno Sunday June 22, 2003 at 09:22 PM
bruno@fluxx.be

Uit een bericht van Indymedia Duitsland blijkt dat vijftien activisten beschuldigd werden van "moderately severe offences". Zeven anderen werden beschuldigd van ernstige misdaden, zoals diefstal en poging tot moord. Voor 14 activisten bleef de zaak onduidelijk.

Voor de mensen die nog steeds vastgehouden worden, is de situatie volgens de laatste berichten zeer ernstig. Sommigen werden mishandeld door de politie. Dit bericht werd bevestigd door advocaten en dokters.

Het Legal Team meldt dat deze namiddag nog eens twintig mensen gearresteerd werden, "because of their looks". Wat ze precies deden, is niet bekend. Eerder in de namiddag waren er botsingen tussen enkele undercoveragenten, oproerpolitie en activisten. Opnieuw kwam er traangas aan te pas.