arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protest tegen spoorstaking groeit aan
by Guido Sunday June 22, 2003 at 02:42 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Op maandag 23 juni zullen delegaties van alle politieke jongerenorganisaties een protestactie voeren aan de kantoren van de spoorbonden. Dergelijke krachtenbundeling van de jongerenafdelingen van Spirit, SP.A, N-VA, VLD, CD&V en Agalev is zeldzaam. De jonge politici zijn niet te spreken over de staking van het spoorwegpersoneel ,,waardoor 20.000 festivalgangers maandagmorgen niet thuis geraken met de trein''."

Bovenstaande staat in DS van dit weekend.

Tijdens de oorlog konden deze organisaties zich niet samen verzetten, dit voor tal van dingen.

Maar nu hebben ze iets gevonden om zich populair te maken bij jongeren.

Ze pleiten zelfs voor een betaalstaking.

Misschien beter actie voeren opdat de organisator van het festival ook zou betalen voor de treinen?

"De christelijke spoorwegvakbond vraagt begrip voor de staking ,,omdat er 10.000 jobs bij de NMBS op de helling staan''. ACV-Transcom noemt ook de weigering van de organisatoren van Rock Werchter om financieel bij te dragen tot het inleggen van extra treinen na de optredens als argument."


Of samen actie organiseren tegen de plannen van Vinck?

Neen, mensen die opkomen voor hun werk zeggen wat ze wel en niet mogen doen.

Over Werchter:


Door de overname van Make It Happen NV, Minerva NV, Saarman NV, On The Rox NV, Sound & Vision BVBA heeft Clear Channel Entertainment haar positie van marktleider op het vlak van concertorganisatie in België opnieuw bevestigd en haar expansie in Europa verdergezet.

Clear Channel Entertainment is reeds aanwezig in Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Clear Channel Entertainment Belgium BVBA bestaat uit het samengaan van de volgende concertorganisatoren:

- Make It Happen NV, geleid door Paul Ambach en Michel Perl
- Minerva NV, geleid door Pascal Van de Velde
- On The Rox NV, geleid door Kris Verleyen en Herman Schueremans
- Saarman NV, geleid door Herman Schueremans
- Sound & Vision BVBA, geleid door Philippe Kopp,
en Christian Verwilghen
http://www.cclive.be/aboutn.html


"Clear Channel Entertainment, formerly known as SFX, is a subsidiary of Clear Channel Communications, Inc."
http://cc.com/publish_static.asp?page=about


"Clear Channel Communications faces accusations of using its 1,200-station radio network to drum up citizens' support for war in Iraq at time when Federal Communications Commission is considering regulations over number of radio stations single company can own; has hired financial communications and crisis-management firm Brainerd Communicators to help contain negative public outcry; recording industry executives have long contended that Clear Channel demands that rising artists play live concerts promoting its stations; expenses of concerts are borne by record labels; Clear Channel stations stopped playing records by Dixie Chicks after group's perceived anti-war stance;"
http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F70713FE395D0C728FDDAA0894DB404482


Werchter=support America

verdomme toch
by verdomme Sunday June 22, 2003 at 03:26 PM

Wat een smerig populisme van die vuile stakingsbrekers.
Solidairitreit met de spoorstakers!
Dat die jongeren wat carpoolen of al een dag op voorhand hun tentje opzetten en een dag later vertrekken.
Ze zullen er niet van doodgaan

Vinck zal ook de reizigers treffen
by Paul de Rammelaere Sunday June 22, 2003 at 07:29 PM
paul.de_rammelaere@teledisnet.be 0496/03.93.94

Beste vrienden, kameraden,

Ik las op de site van Indymedia dat op 23 juni de jongerenorganisaties, van Spirit, Spa, N-VA, VLD, CD&V en Agalev, samen een protestaktie zullen voeren aan de vakbondskantoren van de spoormannen tegen de staking van 30 juni, omdat "20.000 festivalsgangers maandagmorgen niet zouden thuis geraken". Ik zou aan deze jongeren dit willen zeggen: de spoormannen staken niet alleen voor zichzelf. Het plan van Vinck bevat verschillende maatregelen tegen de reizigers. Zo zegt Vinck het volgende: "Nu betalen de reizigers voor hun reiskaartje slechts 30% van de werkelijke kosten. Dat moet opgevoerd worden tot 50%". Dit betekent op termijn een prijsverhoging van 66% ! Daartegen vechten de spoormannen ook. Daarbij wil Vinck vele lokale en regionale treinen en lijnen afschaffen. Daartegen verzetten de spoormannen zich eveneens. En wat de jongeren ook moeten weten is dit : minder personneel wil ook zeggen minder veiligheid, minder comfort voor de reizigers. De spoormannen willen niet dat reizigers en personneel terechtkomen in engelse toestanden, waar op vijf jaar tijd na de privatisering meer dan 50 doden vielen bij spoorwegongelukken. Als Vinck zijn plan er door krijgt betekent dit dat straks duizenden spoormannen verplicht op pensioen of prepensioen zullen moeten gaan. Voor spoormannen die nog schoolgaande kinderen hebben kan dit een echte katastrofe worden. Hoe kan je met een pensioen of prepensioen nog hogere studies betalen? De toekomst van deze spoorkinderen, en dat zijn ook jongeren, wordt bedreigd!! En dan nog dit. Waar gaan de jongeren morgen nog werk vinden als men duizenden arbeidsplaatsen laat afschaffen aan het spoor, de post, terwijl iedere dag ook duizenden banen verdwijnen in de privésektor. En laat ons toch ernstig blijven. Als ik 18 jaar was, geraakte ik na één of ander feest altijd thuis op één of andere manier. Wij vonden er zelfs plezier in als wij door onze eigen fout een trein of bus misten, en als bohemers ergens te velde in open lucht bleven slapen. Neen, deze "jongeren"- protestaktie van alle zogenaamde "demokratische" vlaamse partijen doet mij huiveren. Al die partijen die heel demagogisch de laatste dagen zich op één of ander punt uitspraken tegen het plan Vinck, willen vandaag het stakingsrecht van de spoormannen vernietigen. Daarmee zal voor elke spoorman iets duidelijker worden dat al die zogezegde demokratische partijen hen het mes in de rug steken. Hoe kan het ook anders. Al die partijen hebben de europese richtlijnen van liberalisering en privatisering van de openbare diensten goedgekeurd. Het is daartegen dat de spoormannen in opstand komen. Zij verdienen echt onze steun, tenminste als wij ook morgen samen de privatisering van het onderswijs en de ziekteverzekering willen tegenhouden.

Paul
NL: http://spoor.pvda.be
FR: http://rail.ptb.be

Solidariteit met de spoormannen
by Spoorman Sunday June 22, 2003 at 07:51 PM

Ondersteun het verzet van de spoormannen tegen het plan Vinck. Neem deel aan deze acties:

- 23 juin: gaan de spoormannen met hun eisen naar de voorzitters van de partijen die aan het onderhandelen zijn over de nieuiwe regering. Afspraak om 9u30 aan station Brussel-Luxemburg.
- 29/30 juni: 24 urenstaking vanaf 22u 29/06 tot 22u 30/06. Stakingspiketten worden georganiseerd.

ze misrekenen zich
by Patrick Bulte Sunday June 22, 2003 at 08:58 PM

De jongerenorganisaties van de traditionele partijen denken weer wat sympathie te kunnen oogsten door te betogen tegen de spoorbonden.
Plat opportunisme noem ik dat.
Bovendien vergissen ze zich.
Op de nieuwe website van VRT werd een opiniepeiling gehouden over de aktie.
60 % van zo'n 2500 deelnemers vond dat de spoorbonden niet moeten plooien.

wanneer?
by jan Sunday June 22, 2003 at 10:20 PM

Om hoe laat gaat die anti-stakingsactie door?

De burgerij
by Het Rooje Nest Monday June 23, 2003 at 01:01 PM

De burgerij verenigt zich om stakingen te breken en zendt daarvoor haar zonen en dochters uit! Hier is maar één woord voor: afschuwelijk!

stakingsbrekers?
by tamara Wednesday June 25, 2003 at 10:37 AM

Voor jullie mij afschieten eerst dit: staking is een recht!
Daaraan kan geen rechtgeaard syndicalist twijfelen. Maar om nu die jongeren-protestakties af te doen als stakingsbrekerij (smerig populisme van vuile stakingsbrekers, het stakingsrecht van de spoormannen dat wordt vernietigd...) vind ik op z'n minst overdreven.
Ja wij ondersteunen het verzet van de spoormannen maar een beetje tactisch inzicht van de vakbondsleiding zou geen kwaad kunnen. Wat zou er verloren zijn door die staking 24u. uit te stellen? Terloops, toen er massaal wapens via het spoor richting Irak werden getransporteerd om ginds het Iraakse volk neer te schieten was er helemaal geen sprake van solidariteit laat staan enige bereidheid om te staken!
Maar zoiets zeg je beter niet zeker?

no problem
by Guido Wednesday June 25, 2003 at 04:09 PM

Je mag dat zeggen, het is correct. De vakbonden ondertekenenden een papier en dat was het.

Nu staan er 10.000 banen op de tocht en de over,over verwende jongeren zouden nu ook nog graag hebben dat een staking voor hen verplaatst wordt.


Kan zijn dat ik aan amnesia lijdt, maar ik meen me niet te herinneren dat de jongerenorganisaties van de politieke partijen samen betoogd hebben tegen de oorlog.

Ik meen me ook niet te herinneren dat ze samen een iets gedaan hebben om de vakbonden, syndicalisten te overtuigen om toch iets meer te doen dan een papier ondertekenen.

Maar wee als hun ontspanning in gedrang komt...

Werchter=support America???
by anoniempje Friday July 04, 2003 at 03:58 PM

COLDPLAY = MAKE TRADE FAIR !!!

A COLDPLAY-FAN