arch/ive/ief (2000 - 2005)

Groot alarm in 't Hoppebos
by Joeri/libby Thursday June 19, 2003 at 10:46 PM
joeri@indymedia.org

Alhoewel de ontruiming van de activisten van het d'Hoppebos pas vanaf 23 uur kan plaatsvinden, is plaatsvervangend burgemeester Mettens al met een tiental agenten in burger en een deurwaarder het bos ingegaan.Momenteel zitten er meer dan twintig activisten in de bomen. Activisten op de grond zijn het bos uitgegaan.

Ongeveer tien minuten geleden zijn Mettens, tezamen met een tiental agenten het d'Hoppebos binnengedrongen. Er werd onmiddellijk groot alarm gegeven. Meer dan twintig activisten zijn nog in de bomen geraakt. De mensen die er niet in geraakten wordt een papier overhandigd waarin staat dat ze 250euro/uur dwangsom zullen moeten betalen.De deurwaarder vroeg de activisten op de grond om het papier te ondertekenen. Iedereen onder hen weigerde, zij zijn ondertussen het bos uitgekomen. De deurwaarder eiste dat de activisten in de bomen naar beneden zouden komen om hun papiertje te ondertekenen, maar iedereen weigerde.

update 23u15
by joeri Thursday June 19, 2003 at 11:13 PM

Mettens, de deurwaarder en de agenten zijn net het bos uitgekomen.
Zowel de zes mensen die vanmiddag al betekend werden (als ze in het bos blijven), als mensen die in het bos aangetroffen worden bij ontruiming, zullen de dwangsom aan hun been hebben.

Hiermee kiest het gemeentebestuur van Flobecq volledig de kant van de afvalmaffia.

wegblokkade d'hoppe om 10u
by joeri Thursday June 19, 2003 at 11:51 PM
joeri@indymedia.org

Om 10u vrijdagmorgens wordt er een wegblokkade gepland.Dit als antwoord op de gemeente die wel de actievoerders aanpakt, maar niet het illegale stort en de illegale zavelwinning.

feature imc-wvl over ontruimingsbevel
by joeri Friday June 20, 2003 at 12:11 AM
joeri@indymedia.org

Ontruimingsbevel en dwangsommen voor bezetters d'Hoppebos ---> http://wvl.indymedia.org/features/belgie/#188

???
by sjarel Friday June 20, 2003 at 10:09 AM

Kan er iets gedaan worden in d'Hoppe als je niet in het bos kan (wegens alerhande redenen)? Kan je daar ergens slapen ook?

Steun
by Peter Morlion Friday June 20, 2003 at 10:20 AM
dikkexpierre@yahoo.com

Ik hoop dat het goed uitdraait! Jullie krijgen mijn volledige steun, alsook alle mensen daar in d'Hoppe. Helaas kan ik er wegens examens niet zijn.

Hey sjarel
by Hop De Boskabouter Friday June 20, 2003 at 12:21 PM

Hey Sjarel,

er is voldoende slaapgelegenheid, in en buiten het bos. Niet iedereen blijft in het bos, ook aan de rand van het bos kunnen de bezetters alle hulp goed gebruiken.

shit!
by renske Tuesday July 01, 2003 at 12:35 PM

Tja... wat kan ik toevoegen? SHIT, is het enige dat in me opkomt. Het is toch niet te geloven: De wereld gaat naar de knoppen en degenen die dat proberen tegen te gaan moeten daar nog voor gaan betalen ook????!!!!! Shit, shitterdieshitshit!
Het moet niet gekker worden! Sterkte allemaal!
liefs,