arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vluchtelingen: "socialist" Blair krijgt aplaus van "neo-nazi" Vanhecke
by han Soete Thursday June 19, 2003 at 08:21 PM
han@indymedia.be

Het is niet van onze gewoonte maar het loont ditmaal de moeite om het Vlaams Blok eens uitgebreid te citeren. Inzake vluchtelingen beleid schijnen de Belgische regering en het Vlaams Blok samen met Tony Blair als het ware op dezelfde golflengte te zitten.

Frank Vanhecke, voorzitter van het Vlaams Blok, schrijft:

"Het Vlaams Blok stelt vandaag verheugd vast dat op de EU-top in Thessaloniki een bekend standpunt van onze partij inzake de asielproblematiek ter sprake zal komen, met name de opvang van asielzoekers in eigen regio. Hier pleit het Vlaams Blok al jaren voor.

Het was de Britse eerste minister Tony Blair die het punt aan de agenda van de EU-top plaatste. En er is heel veel voor dit idee te zeggen. Feiten tonen aan dat slechts een zeer klein deel van de asielaanvragen waarmee ons land wordt overspoeld wordt erkend. En de uitgeprocedeerde asielzoekers die niet worden aanvaard, keren uiteraard niet terug, maar kiezen voor de illegaliteit. Opvang en screening in de regio van de asielzoeker, zou hieraan in ieder geval verhelpen én zou ook de mensensmokkel naar West-Europa een halt toeroepen. Het geld dat de EU jaarlijks aan asielopvang uitgeeft, zou bovendien stukken beter zijn besteed. Het Vlaams Blok is dan ook van mening dat de opvang van asielzoekers in eigen regio het meest logisch, efficiënt, economisch en humanitair verantwoord is.

Het valt nu af te wachten of dit gelanceerde idee het op de EU-top haalt. De gezamenlijke strijd tegen illegale immigratie was tot hiertoe meer retoriek dan actie. In het beste geval werd er zo nu en dan door de verantwoordelijken een soort regendans opgevoerd om de publieke opinie te sussen, waarna de zaak opnieuw op zijn beloop werd gelaten. Het Vlaams Blok hoopt dan ook dat hier met de EU-top in Thessaloniki eindelijk verandering in komt en dat de actie het eindelijk haalt van de retoriek." ( http://www.politics.be/nieuws/2932 )

Opvallend was dat Paskal De Smet van het Hoog Commissariaat van de Vluchtelingen ook vol lof was over voorstel van Blair. Hij verdedigde het voorstel volmondig deze morgen nog op de Radio 1 in Voor De Dag... "'slechts een heel klein percentage zijn échte vluchtelingen, al die anderen willen gewoon een beter leven' zei hij letterlijk..."

De "socialist" Blair wil dus het Vlaams Blok programma inzake vluchtelingenbeleid uitvoeren en krijgt daarvoor aplaus van de het Belgische commissariaat voor vluchtelingen beleid.
Eens benieuwd wat de "socialist" Steve daarover te vertellen heeft.

Als U niet helemaal bergepen heeft wat de maatregel inhoud:
Vluchtelingen zouden voortaan niet meer worden opgevangen in een Europees land, maar ik een soort van transit-kamp in hun land van herkomst. In dat transit-kamp kunnen ze dan hun aanvraag indienen, wie toch eerst naar Europa komt wordt terug gestuurd naar het transit kamp in het land van herkomst.