arch/ive/ief (2000 - 2005)

Patdagach blijft holle weg tegenhouden
by Libby Wednesday June 18, 2003 at 02:25 PM

Sedert woensdag vier juni beletten de activisten van Patdagach dat het gemeentebetuur van Flobecq werken laat uitvoeren waar de omwondenden het totaal niet eens zijn.

Reeds meer dan twee volle weken staan de actievoerders van Patdagach voor dag en dauw aan het begin van de enige overblijvende holle weg in d'Hoppe en omstreken.

Elke werkdag komen de werknemers van het aannemersbedrijf kijken of ze de werken kunnen starten, elke werkdag opnieuw worden ze geconfronteerd met de actievoerders die niet van plan zijn hen met de werken te laten starten. Daarna trekken ze naar een andere plaats in D'Hoppe waar ze verder werken aan een opdracht die niet gecontesteerd wordt door de inwoners (herstelwerkzaamheden in de buurt van het kapelletje)

Het begint een soort ritueel te worden. Het aannemersbedrijf weet heel goed dat ze de activisten elke dag letterlijk en figuurlijk op hun weg zullen e komen even kijken en gaan dan aan de slag op de plaats waar ze dat wel kunnen.

Het wordt afwachten hoe de reactie zal zijn eenmaal de niet-gecontesteerde werken zijn uitgevoerd en ze willen beginnen met het verharden van de holle weg.

Ondertussen zullen de omwonenden ook via gerechtelijke weg proberen te voorkomen dat de vernietigingswerkzaamheden aan de holle weg kunnen beginnen. Ze zijn samen met een advocaat aan het onderzoeken hoe de zaak precies in elkaar zit en welke stappen ze eventueel kunnen ondernemen.