arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rechts antiglobalisme en De Groene Amsterdammer
by dolle hondenvriend Tuesday June 17, 2003 at 12:37 PM

In een lang artikel schetste Aart Brouwer onlangs de gevaren van het rechts antigloblisme en de reacties daarop in het linkse kamp. De tekst verscheen in het Nederlandse tijdschrift De Groene Amsterdammer.

"Ook conservatieve en extreem rechtse groeperingen in de hele wereld onderschrijven het collectieve vijandbeeld van het «grootkapitaal». Zij zien daarin geen obstakel op weg naar een rechtvaardiger wereld, maar een vijand van de eeuwige waarden en nationale tradities die zij willen verdedigen. Extreem rechts is nog niet fysiek doorgedrongen in de beweging en zal daar vermoedelijk niet gauw in slagen."
Brouwer over o.a. rechts verzet tegen het grootkapitaal, een conferentie rond de problematiek, de problemen ook rond de campagne "Mai niet gezien" en de rechtse milieufilosoof Edward Goldsmith, in een artikel dat via de onderstaande link te lezen is.

moet niet verwonderen
by simpeltjes Tuesday June 17, 2003 at 03:32 PM

Als je ziet hoe nieuw-rechts bezig is met culturele identiteit moet het niet verbazen dat die ook geïnteresseerd zijn in antiglobalisme.

Want aan de meeste producten die uit MNO's komen hangt ook een levensfilosofie die mondiaal pretendeert te zijn. En die strookt niet met een beeld van nationale culturen die ontstaan door staatskundige segregatie. Of de afstand van macht aan hogere echelons (VN, EU).

In dat opzicht is nieuw-rechts de enige beweging die ANTI-globalistisch is.