arch/ive/ief (2000 - 2005)

Benefiet voor Irak in Sint-Niklaas
by AOC-Sint-Niklaas Saturday June 14, 2003 at 03:46 PM
bevrijde.wereld@skynet.be 03/777.20.15 Nieuwstraat 70, 9100 Sint-Niklaas

Het anti-oorlogscomité van Sint-Niklaas houdt een benefietavond ?BAGDAD ARISE? ten voordele van de Medische Missie Irak van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) op zaterdag 21 juni 2003 in de zaal Oase, Heistraat 206 A, Sint-Niklaas.

Benefiet voor Irak i...
poster_benefiet_bagdad_arise.jpg, image/jpeg, 333x420

Het Anti-oorlogscomité van Sint-Niklaas steunt de Medische Missie Irak van G3W vanwege het consequent engagement van de organisatie tegen de oorlog van de Verenigde staten en hun bondgenoten tegen Irak én de daadwerkelijke hulp die ze, ter plekke, in de moeilijkste omstandigheden, aan de slachtoffers van deze agressie gegeven heeft. G3W heeft een juiste invulling gegeven aan het begrip ?solidariteit?.

Bij monde van de door G3W uitgezonden dokters werd de demagogie van de door de Verenigde Staten en hun bondgenoten gecontroleerde en gestuurde media, ontmaskerd: het relaas van de dokters geeft de ware dimensies weer van de hel die ?oorlog? heet.
De door hen verzamelde getuigenissen van Iraakse oorlogsslachtoffers vormen de feitelijke basis van de klacht tegen Amerikaanse militairen wegens inbreuken op het internationaal humanitair recht.

G3W verwoordt het protest van miljoenen tegen diegenen die een nieuwe wereldorde voorstaan en die dit doel, gespeend van elke vorm van geweten (zie o.a. de recente onthullingen rond de leugens en manipulaties m.b.t. de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak) maar met inzet van alle mogelijke middelen willen bereiken en geeft hiermee een belangrijk signaal van verzet.

G3W zoekt fondsen om de door haar voorgefinancierde Medische Missie Irak, d.w.z. de vervoers-, werkings- (nl. communicatiemiddelen) en verblijfskosten van de dokters, ladingen medicijnen en medisch materiaal, te bekostigen

Het AOC Sint-Niklaas kan zich hierin niet afzijdig houden. In opvolging van haar activiteiten tegen de oorlog (fakkeltocht, betoging op de dag dat de oorlog uitbrak en ?vrijdag?-acties nadien, deelname aan nationale manifestaties, vorming rond bezet Irak) organiseert het een benefietavond voor de Medische Missie Irak van G3W op zaterdag 21 juni 2003 vanaf 20.30 uur in de zaal Oase (onder de Kristus-Koningkerk), in de Heistraat in Sint-Niklaas.

De affiche van BAGDAD ARISE wordt muzikaal gedragen door Jaune Toujours (laatste CD ?Camping del Mundo?, verschenen bij het eigen Choux de Bruxelles-label).
Tussen de vroegere Négresses Vertes en de blaasorkesten van de Balkan, zet Jaune Toujours een geheel eigen genre neer, met een stevige live-reputatie erbovenop. Onlangs werd de groep door het Engelse muziekmagazine fROOTS getypeerd als? new roots music from Brussels? en verder als ?Mano Negra with proper songs?. Meer info over Jaune Toujours vindt u op de site http://www.choux.net. Op 14 juni speelt Jaune Toujours samen met Manu Chao in de Hallen van Schaarbeek. Het AOC apprecieert ten zeerste de steun van Jaune Toujours aan het initiatief en is verheugd dat we deze populaire groep ook in Sint-Niklaas kunnen ontvangen. Toegevoegde waarde wordt verwacht van het Wase The Quest.

Uiteraard zal ook G3W niet op het appel ontbreken. De ticketprijs van BAGDAD ARISE bedraagt 4 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa. De opbrengst van de avond gaat integraal naar het project van G3W.

Inlichtingen: Vera Pletinckx, p.a. Bevrijde Wereld, Nieuwstraat 70, 9100 Sint-Niklaas, tel.: 03 777 20 15, e-mail: bevrijde.wereld@skynet.be

Poster
by AOC-Sint-Niklaas Saturday June 14, 2003 at 03:50 PM

/

Poster...
poster_benefiet_bagdad_arise.jpg, image/jpeg, 333x420