arch/ive/ief (2000 - 2005)

Intimidatie in D'Hoppe
by Libby Sunday June 08, 2003 at 01:29 PM

Ook op vrijdag voorkwamen een groep activisten van Patdagach dat de werken aan de holle weg een aanvang konden nemen. De activisten zelf worden min of meer ongemoeid gelaten, maar ...

Intimidatie in D'Hop...
holle_weg.jpg, image/jpeg, 700x319

Weer geslaagde blokkade


Ook op vrijdag slaagde een groepje activisten erin te voorkomen dat er gestart werd met de werken aan de holle weg. Ook de federale politie was van de partij met drie agenten in burger, die de activisten op de gevoelige plaat vastlegden. Er werden geen pogingen ondernomen om de actie te stoppen.



Intimidatie bewoners D'Hoppe


Naast de blokkade werd op initiatief van het comité fo(o)(u)rt(e) een bezwaarschrift ingediend door een aantal buurtbewoners. De reactie bleef niet uit. De brieven waren nog maar nauwelijks bezorgd of er kwam al een antwoord onder de vorm van de aankondiging van een brandweerconrtole bij de ondertekendende horeca-mensen.

Zowel de Chaplette als de Gîte Halahouppe kregen een brief ondertekend door "burgemeester Demotte", waarin de controle aangekondigd werd. De Chaplette vroeg en kreeg uitstel tot 28 juni om de voor te leggen papieren te kunnen opzoeken, in de Gîte Halahouppe bleek alles in orde.

Demotte is weliswaar verkozen burgemeester maar de burgemeester in functie is Mettens. Demotte ondertekende de brief als "burgemeester" en niet als "plaastvervangend burgemeester". Er wordt onderzocht of hij wel beëdigd werd als burgemeester. indien dit niet het geval is werd hier mogelijks een procedurefout gemaakt. Voor de oppositie (MR) is dit natuurlijk gefundenes fressen.

grande sympathatie de la majorité des riverains
by lephare Monday June 16, 2003 at 05:04 PM

Ma femme et moi habitons dans la région de Flobecq. Nous pouvons témoigner de la grande sympathatie de la majorité des riverains pour les initiatives des différentes associations et surtout les activistes s'opposant aux agîssements criminels de Fort et ses complices - politiques ou autres.

en nu?
by K-Nele Tuesday June 17, 2003 at 09:18 PM

En nu? Hoe staat het nu in D'Hoppe zijn de werken nog steeds gesaboteerd en hoe gaat het voor de rest met jullie allemaal?
Kan iemand iets laten weten?
Merci
en tot heel binnenkort...
Nele

Sympathie pour le courage de DEMOTTE
by Patrick Derponville Wednesday July 02, 2003 at 07:27 PM

Moi, je vais depuis vingt ans, chacque année un mois en vacances à Flobecq, chez ma tante. Elle habite le Queneau. Maintenant, ce mois de vacance, je le passe avec Anne ma compagne et nos trois bambins. Nous comptons bient^t vivre définitivement dans la commune de flobecq. Rudy Demotte, je le connais depuis gamin. C'est lui qui il y a 25 ans déjà, publiait des tracts pour lutter contre ce salaud d'exploitant sabliert et sa clique. Je trove que ce que vous dites de lui est très limite. Moi, je le trouve sympa et courageux.