arch/ive/ief (2000 - 2005)

NL: Eveline Lubbers in Ravage over Fortuyn & RARA
by Fertel de Waerheijd Friday June 06, 2003 at 02:50 PM
contradienst@yahoo.com

In de heden uitgekomen Ravage van 6 juni, stonden zomaar twee artikelen van haar hand. Evelien Lubbers, bekend als de 'contradienst' van het links-activisme (Jansen & Jansen).

Met haar berichtgeving over de moord op Fortuyn en raadsels rond RARA, gaat Evelien m.i. voorbij aan het door bijvoorbeeld de schrijver Thomas Ross (in interviews) WEL duidelijk aangegeven verschil tussen fictie en werkelijkheid.

Zoals dat diverse politie/inlichtingen diensten wisten (telefoontaps) dat ze Fortuyn wilden vermoorden.

Zoals dat toen Shell (in opdracht van Beatrix) en andere bedrijven hun winst in Zuid-Afrika moesten weggeven, de belangen tussen RARA, Shell en Bilderberg van Oranje, gelijkgestemd werden.

Wellicht kan Eveline Lubbers in dat perspectief uitleggen waarom 'haar' over het algemeen goed geinformeerde inlichtingendienst niets lijkt te weten over de rol van Beatrix bij Shell en haar onderzoek weinig zegt over de als bekend te boek staande banden van Shell met Bilderberg?

Neem aan dat e.e.a. op een misverstand berust en niet dat Evelien samenwerkt met die partijen?

P.S.:
Met dank aan Charles Destrée, gehonoreerd voormalig verzetstrijder, die mij op wat lacunes van haar boek "Schone Schijn" wees; een boek dat ook aangeprezen wordt door Jeroen Duyvestijn van het SMO. En het SMO staat weer bekend als organsiatie van o.a. Shell die ook met infiltranten in de actiewereld werkt.

Gegevens & Infiltraties
by Mark Metzelaar Friday June 06, 2003 at 08:57 PM

http://www.evel.nl/pandora/presentatie.htm

Met Bob Hogenboom, Rop Gonggrijp (beveiligingsexpert) en vertegenwoordigers van verschillende NGOs en actiegroepen waaronder Internetactivist Gerbrand Oudenaarden, Peer de Rijk (WISE), Kees Hudig (XminY) en Yvo Verburg (Milieudefensie).

Over het boek: Schone schijn leert bezorgde burgers, organisaties en actiegroepen de strategie・ van misleiding en manipulatie te herkennen, en laat zien hoe je daar met behulp van de nieuwe media en de nodige creativiteit op kunt reageren. Door de vele internationale bijdragen biedt Schone schijn een uiterst informatief overzicht van de stand van zaken in de global battle.

Eveline Lubbers is sinds vijftien jaar actief als onderzoeksjournalist en medeoprichter van Buro Jansen & Janssen, dat zich bezighoudt met het kritisch volgen van politie en inlichtingendiensten.
Ze publiceerde over een breed scala van onderwerpen, onder andere in Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en Ravage.

Schone schijn, smerige streken in de strijd tussen burger en bedrijfsleven
Eveline Lubbers en anderen
Uitg. Fagel
Prijs 19,95
ISBN 90 5914 122 9

http://www.globalisering.com/boeken.php?item=27

Schone schijn
Smerige streken in de strijd tussen burgers en bedrijven
Eveline Lubbers - Fagel - ISBN: 90 59 14 122 9
Eindelijk een Nederlandse auteur over dit soort zaken. Eveline Lubbers gaat verder waar No Logo ophoudt, zo zegt ze zelf. Deze onderzoeksjournaliste en actievoerster doet uit de doeken hoe grote bedrijven spioneren om strategie・ van actiegroepen te achterhalen, hoe ze ngo's neutraliseren onder het mom van een dialoog en hoe ze hun best doen om zo verantwoord mogelijk te lijken maar dat niet per se zijn. Ze beschrijft onder meer de McLibel-case uit Engeland, waar op een gegeven moment meer spionnen dan activisten bij Greenpeace aan het vergaderen waren.

==================

Hmmm...

zo erg is Evelien kennelijk nog niet. Greenpeace Engeland; dat verhaal heb ik eerder gehoord dat het een mantel organisatie van MI6 zou zijn.

Mag ik dan ook concluderen dat de dierenbevrijders ALF en gelieerde organisaties die begin 2002 vanuit Engeland kwamen overwaaien, mogelijk een opzetje zijn van inlichtingendiensten van Engeland en Nederland?

Dat het gelijktijdig oprichten van het WUR, Wageningen Underground Resistance door voornamelijk dezelfde mensen, ook een beetje verdacht is?

Dat het daarmee samenhangend oproepen tot verzet (vanaf begin 2002 tot de moord 6 mei 2002) en (harde) actie door deze mensen die een aantal acties tegen Pim Fortuyn organiseerden middels het B.N.; Basisdemocratisch Netwerk met o.a. de felst tegen Fortuyn oponererenden Internationale Socialisten, De Fabel, Autonoom Centrum en enkele anderen, heel misschien door dergelijke lieden beinvloed is?

Misschien zit ik er ook met deze zaken een beetje naast... graag commentaar.

verbanden en details
by Mark Metzelaar Saturday June 07, 2003 at 12:47 PM
contradienst@yahoo.com

Om het verhaal met wat details af te ronden:
Millieu Defensie en het VMO, Millieu Offensief opgericht door Volkert en Sjoerd v.d. W., zouden in hetzelfde gebouw zitten.
Bovendien is Sjoerd beleidsmedewerker van Wakker Dier, dat eerder Lekker Dier hette en van Petra L., de vriendin van Volkert was.
Petra zou daarnaast ook beleidsmedewerker van minister Pronk zijn geweest.
In de tijd dat Volkert met zijn studie stopte en bij "De Ziedende Bintjes" terecht kwam, was er net een infiltratiepoging van de BVD mislukt, terwijl de minister De Ziedende Bintjes als staatsgevaarlijk zag. Bekend is dat de BVD wel eens studenten probeert te werven.
Bovendien was er later in 1996/97 een BVD-infiltratie van Marc Witteveen in Millieu Defensie, die tevens opriep tot hardere acties en meer samenwerking tussen activisten.
Dat is hetzelfde als waar het WUR (met ook Sanne vd W.), NoGen/LAB (Jeroen B. en Herman W.) en het B.N., allen verstrengeld in het infocentrum Wageningen, mee bezig waren.
Dan is er een Judith S., vriendin van Petra en vriendin van de taarters (die Fortuyn taartten) en een vriend van haar is Joost J. die tegen o.a. genetische manipulatie ageert. Judith zou ook bij et crisisoverleg van GroenLinks aanwezig, na de moord, zijn geweest.
Carla van den B. zegt Volkert te kennen en de vraag dient zich dan aan of hij ook (eerder) aan het BN-overleg deelnam?
Of neemt bijvoorbeeld Sjoerd, c.q. anderen van het VMO en/of VMD deel aan dat overleg? Vreemd als geen van beide organisaties bij dat belangrijke overleg betrokken zijn.
Nog een merkwaardig gegeven is dat een van de drie rechters, Nol Vermeulen, ook met de Postcode Loterij te maken heeft, die een aanzienlijke subsidie aan het VMO van Volkert gaf.

Bovenstaande is een verkort resultaat van het samenvoegen van gegevens van verschillende onderzoekers, waaronder Siebelt.
Gezien de intensieve pogingen van de BVD om te infiltreren in deze kringen, is het een reele mogelijkheid te veronderstellen, dat tevens een of meerdere geslaagde infiltraties hebben plaatsgevonden.
Aan de andere kant zijn er ook indicaties dat er sprake kan zijn van vruchtbare samenwerking en/of consensus tussen activisten met overheid en/of bedrijven.
Zo heb ik uit verschillende bronnen gehoord dat boeren dreigende procedures kunnen afkopen bij mensen die aan het VMO gelieerd zijn en zou het VMO mogelijk ten dele overheidsbeleid uitvoeren.