arch/ive/ief (2000 - 2005)

De Morgen: “Abou Jahjah wil af van Resist”
by copy paste Tuesday June 03, 2003 at 08:16 AM

Vandaag pakt de krant De Morgen uit met twee artikels over het samenwerkingsverband Resist. Volgens de Morgen zouden de tegenvallende resultaten bij de voorbije parlementsverkiezingen van Resist, de gemeenschappelijke lijst van de Arabisch-Europese Liga en de Partij van de Arbeid AEL-leider Dyab Abou Jahjah tot de conclusie brengen dat “de formule duidelijk niet heeft gewerkt”.

De Morgen laat zowel Dyab Abou Jahjah als Kris Merckx aan het woord. “Er moet minstens een analyse worden gemaakt, de discussie moet worden gevoerd”, zegt Abou Jahjah in een gesprek met de redactie. “De PVDA heeft een deel van haar kiezers verloren als gevolg van de samenwerking, mede als gevolg van de criminalisering van de AEL. Het verhoopte exponentiële effect, waarbij grote aantallen autochtone kiezers zouden worden aangesproken, bleef uit.” En: “Kris Merckx, voorman van de PVDA, valt naar eigen zeggen uit de lucht. "Dit is de eerste keer dat ik zoiets hoor", zegt hij. "Ik dacht dat we allebei een positieve balans hadden opgemaakt van de samenwerking. We moeten beide onze sterktes en zwaktes evalueren, maar tijdens de campagne en tot op de avond van de verkiezingsuitslag leek de uitslag positief."

De krant schrijft ook nog: “Een beslissing om het kartel op te blazen is nog niet genomen, maar volgens Abou Jahjah 'moet minstens een analyse worden gemaakt en moet de discussie worden gevoerd'.” (De Morgen van 03.06.2003)

Wat moeten we hier van denken? Probeert de Morgen olie op het vuur te gieten of staat de samenwerking echt ter discussie?

????????????
by Edith Tuesday June 03, 2003 at 09:14 AM

Wat vindt de pvda er van dat een groot deel van haar achterban heeft afgehaakt? Een grondige analyse van de situatie dringt zich op. Alle partijen en zelfs groeperingen uit het middenveld doen dat. Het is niet omdat men een analyse maakt, dat dit per definitie inhoudt dat men van plan zou zijn het samenwerkingsverband op te blazen. Uit wat ik in dit artikel lees, maak ik op dat men zich beraadt over de toekomst en niet meer dan dat.

huh?
by jdb Tuesday June 03, 2003 at 02:42 PM

Mag ik weten waarom de twee bijdragen van Peter Mertens verwijderd zijn? Dat begrijp ik echt niet.

Op aanvraag van de auteur
by han Tuesday June 03, 2003 at 02:46 PM

Peter vroeg me dat, omdat ze niet van hem kwamen maar van iemand die ze in in zijn naam postte.

Ondertussen staat er een artikel op de site met een reactie van Peter.

Groeten
han

artikel Mertens
by leon Tuesday June 03, 2003 at 04:07 PM

Op aanvraag van de auteur
by han Tuesday June 03, 2003 at 02:46 PM

Ondertussen staat er een artikel op de site met een reactie van Peter.

----

Han, dat is wel op een andere site hé :-)

resist is blok aan been
by Jonas P Tuesday June 03, 2003 at 05:39 PM

Het zou inderdaad heel verstandig zijn om te breken met Resist, dat altijd wel een marginale partij zal blijven. Jah Jah heeft een enorm potentieel en hoe je het ook draait of keert Resist is nu voor de ambitieuze man een blok aan het been.

Rechtzettingtje
by Peter Mertens Thursday June 05, 2003 at 07:11 PM
p.ter@skynet.be

lees dit nu pas opnieuw, kleine rechtzetting: ik had mailtje gestuurd om te vragen of het "artikel" dat iemand in mijn naam had gepost elders op de site zou worden verwijderd, niet de twee commentaren die hier ik hier schreef... Wellicht was mijn mail wat verwarrend en is ineens alles eraf gehaald. Soit, ik sta dus nog achter de commentaren die ik hier schreef.

P'ter