arch/ive/ief (2000 - 2005)

G8 : Genève, of toch maar richting Evian ?
by lize Saturday May 31, 2003 at 11:23 AM
lize@indymedia.be

Allerlei geruchten doen de ronde over een mogelijk sluiting van de Frans-Zwitserse grens rond 17u vanmiddag : allen nu naar Genève of toch maar vanuit Annemasse richting Evian ?

In Annemasse vergadert iedere nationale delegatie op dit moment druk over de te volgen strategie. Verschillende voorstellen en geruchten doen de ronde.

Het oorspronkelijke voorstel was morgen om 10u gelijktijdig een betoging te starten, zowel vanuit Annemasse in Frankrijk en vanuit in Genève in Zwitserland. Deze zou dan samenkomen bij de grens.

Deze morgen vroeg werd integendeel opgeroepen allemaal richting Genève te stappen en in de stad een grote betoging te houden, en zo het verblijf en vervoer van de G8 'aanhang' in de war te besturen en de top dus op meer dan een louter 'symbolische' wijze te blokkeren.

Het gerucht loopt echter dat de Frans-Zwitserse grens zal worden gesloten vanaf 17u deze middag, en al wie alsnog vanuit Genève wil vertrekken zich dus zou moeten reppen.
Het lijkt er echter op dat dit gerucht vooral een afleidingsmanoeuver van de ordediensten is om de concentratie van de manifestanten in Genève te vermijden.

Ik was aanwezig bij de Catalaanse 'assamblea'. Gaan we richting Genève met het risico op een gesloten grens of blijven we toch in Annemasse en trekken we zover mogelijk in de richting van Evian en proberen we ons te verbinden met de groep uit Lausanne die de ferry wil blokkeren en het meer wil oversteken richting Thollon ?

Chaos alom dus, verassingen niet uitgesloten, spanning verzekerd !