arch/ive/ief (2000 - 2005)

G8 : aankomst en actieoverleg
by lize Saturday May 31, 2003 at 08:56 AM
lize@indymedia.be

Vanmorgen ben ik zonder enige identiteitscontrole aangekomen in Annemasse. Op dit moment houdt men in het Intergalactisch actiekamp een overlegmeeting over de acties van vandaag en morgen.

Na een rustige rit zonder enige politiecontrole zijn we deze morgen rond 6u in Annemasse aangekomen. Alles is hier klaar voor de toestroom van duizenden activisten vandaag. De campings staan nog maar halfvol, maar de meesten bussen komen in de loop van deze ochtend toe. De sfeer is alleszins opperbest en het weer schitterend. Een tent midden op de camping zorgt voor internetaansluiting, op nog geen twintig meter van de meeting dus ik kan alles live via de megafoon meevolgen :-)

Tijdens de overlegmeeting mobiliseert men op dit moment voor een grote mars op Genève, want daar bevinden zich de grote internationale intstellingen die door de betogers worden geviseerd. Er wordt wel een grote blokkade aan de grens verwacht en dus wordt er nu een geheim plan besproken wat ik hier toch niet aan de grote klok ga hangen....

tzijn toch altijd dezelfde die chance hebben é
by jessie Saturday May 31, 2003 at 09:10 AM

Ik zal ier wel blokken terwijl jullie fun maken in Evian. Volgende keer ga ik mee ze meiske. Allé bon, de leute en de groetjes aan de andere IMC'ers. kiss x

Fun maken?
by Swavela Sunday June 01, 2003 at 12:00 PM

Hey Jessie,

Jij noemt zoiets fun maken? Goed, het actiekamp zal wel een vakantiesfeer oproepen, dat geloof ik graag, maar ik had toch liever gehad dat zo'n kamp niet eens een bestaansrecht had. M.a.w dat men op mondiaal vlak eens gewoon sociaal dacht en niet alleen in termen van keiharde valuta.
Gelukkig zijn er nog mensen die hun handen in het vuur durven steken om dit G8-spelletje te saboteren.
Tevens vraagt een goede actie een gedegen voorbereiding en heel wat inzet en opoffering.
Probeer maar eens zo'n cordon "robocops" te doorbreken.
En niet alleen het straatprotest is belangrijk. De verschillende seminaries rond het uitwerken van alternatieven zijn dat ook. Ze zijn misschien nog wel belangrijker dan het protest, want het is natuurlijk gemakkelijk ergens tegen te zijn, maar waar sta je als je geen alternatieven kan aanbieden?
En wat die seminaries betreft, ze zijn op sommige momenten zeker zo intressant als,... de was zien drogen.
Eén ding blijft me trouwens voor de borst stuiten in deze protesten. De onnodige vernielingen die er aangericht worden. De media maakt gretig gebruik van deze beelden om ons,... andersglobalisten of antiglobalisten zoals ze ons noemen, in een slecht daglicht te stellen en de "mainstream" te overtuigen van ons zogezegde ongelijk.