arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spitfires en SV's stokoude vliegtuigen?
by Kris Reumers Thursday May 29, 2003 at 11:27 AM
kris.reumers@pi.be

reactie op: "Stampe Fly In zorgt voor stampei"

Ik vind het gewoon prachtig dat mensen opkomen voor hun mening. Maar dit moet mij toch van het hart. Sommige mensen weten niet waarover ze praten. De Spitfires en SV's die tegenwoordig rondvliegen zijn GEEN vliegende wrakken. Ze bestaan uit nieuwe onderdelen, en sommige volledig op breuken gecheckte oude onderdelen. Ze voldoen aan alle eisen om luchtwaardig te zijn en ze worden onderhouden volgens de strengste normen. Vooralleer u over iets praat moet u onderzoek hebben gedaan, en zou u tenminste in dit geval eens een Spitfire of SV van dichtbij moeten hebben gezien. Als onderandere de Spitfires er niet geweest waren tijdens de Tweede Wereld Oorlog, dan was er van velen onder ons misschien geen sprake geweest.

U wilt iedereen en alles zwart maken wat in de lucht vliegt om uw doel te bereiken, dit is te doorzichtig. Iemand die alleen zijn visie wil opdringen aan de mensen is verkeerd bezig. U poogt zo om mensen die over het onderwerp te weinig af weten achter u te krijgen. Om een probleem op te lossen moet u alle mensen die ermee te maken hebben eerst en vooral de correcte informatie doorgeven.

Over de kwestie van de gevaren van het vliegveld Deurne wil ik mij niet moeien, daar ik niet van Deurne ben.

Ik wil ook nog iets kwijt over geluidshinder van vliegtuigen. Ik persoonlijk vind het veel erger als een brommer zonder knalpot voorbij komt dan dat er een vliegtuig overkomt.

Nogmaals het is niet mijn bedoeling om het vliegveld van Deurne goed te praten.

Groeten.

Kris