arch/ive/ief (2000 - 2005)

G8-top
by imc.nl(posted by Guido) Tuesday May 27, 2003 at 05:13 PM

Begin juni is er in Evian een G8-conferentie van de politieke leiders van acht machtige landen. De top is een belangrijke gelegenheid om te protesteren tegen de oorlogsvoerders en "leiders" die de wereld steeds kapitalistischer willen maken via instituten als het IMF en de Wereldbank.

De G8 noemt dit "globalisering". Betogers tegen die globalisering vinden onder meer dat de leiders geen recht hebben om samen te komen, en te doen alsof ze praten namens iedereen. In Evian zijn er tienduizenden politie-agenten en militairen om de top met alle geweld door te laten gaan.

Rondom Evian komen diverse alternatieve dorpen. Daar worden alternatieven voor neoliberale vormen van globalisering gepresenteerd. Er zijn ook andere acties. Een van de hoogtepunten is de demonstratie op zondag 1 juni. Op die dag zullen ook de toegangswegen tot de top geblokkeerd worden.

Er zijn talloze initiatieven en er gaan minstens vijf bussen uit Nederland naar Evian. Er was een infotour door Nederland en zaterdag 24 mei was de aktivistenschool in Leiden. Klik op "lees verder" voor meer informatie over de G8 en acties.


[ "www.TegendeG8.tk"| PGA Overzicht | G8-illegaal | Antig8.info | anti-G8.org | Overzicht Indymedia Belgium | Overzicht Indymedia UK | Overzicht Indymedia Paris | Overzicht Indymedia Zwitserland ] Lees verder...

gracias
by nada Tuesday May 27, 2003 at 05:18 PM

zondag wordt het orgelpunt waarbij vanuit Geneve en Annemasse naar elkaar opgestapt gaat worden om aan de grens alle conferentie-transport richting Evian te blokeren

Heeft er iemand zicht op het aantal belgische deelnemers?

salud

plus d'info
by Guido Tuesday May 27, 2003 at 05:35 PM

G8-évian: la situation
http://www.indymedia.ch/fr/g8/archive.shtml

LE G8 A EVIAN
http://nice.indymedia.org/

MEDI@HUB - G8 EVIAN
http://nantes.indymedia.org/article.php3?id_article=230

TOUTES ET TOUS A EVIAN (sommet anti-g8)
http://nantes.indymedia.org/