arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bert Verhoogen over het ontslag en de staking bij DHL
by (uitgeschreven door Mara) Tuesday May 27, 2003 at 01:24 PM

Bert Verhoogen gisterenavond over het ontslag en de staking bij DHL.

Bert Verhoogen over ...
bert-2.jpgzvceiq.jpg, image/jpeg, 530x397

Bert Verhoogen gisterenavond

over het ontslag:

"Ik ben vandaag bij de general manager ontboden en die heeft me de mededeling gedaan dat ik onmiddellijk op staande voet zal ontslagen worden. De officiele reden is dat ik herhaaldelijk gedrag tentoon gespreid heb tenaanzien van leidinggevenden waardoor hun gezag zou ondermijnd zijn.
Ik ben altijd oprecht en eerlijk geweest . Ik heb maar één motief, dat is de werkzekerheid van de mensen garanderen . Men zoekt nu een stok achter de deur om mij te onstlaan. Er zijn hier veel ander dingen gebeurd die veel erger zijn, maar nu gaat het om werkzekerheid. Men wil geen CAO werkzekerheid verlengen. Ik vrees voor het ergste en als men delegees ontslaat, dan is er stront aan de knikker."

over de staking:

"We hebben die boodschap vanavond aan de mensen verteld, zowel in building 2 en als building 3.Vooral in building 2 was de reactie zeer spontaan en de mensen hebben het werk neergelegd en die proberen nu de mensen van building 3 te mobiliseren. Een aantal mensen weten nog niet dat het staking is, maar goed, in building 2 is het quasi volledig opgevolgd. Het ongenoegen is daar zeer groot
In building 3 ligt het anders. Daar zijn een aantal mensen die bang hebben. Ik begrijp dat ook, omdat er gedreigd is met delocalisatie. Vorige week is beslist niet te opereren in Brussel, men laat uitschijnen dat men Brussel niet nodig heeft; en daar slaat de angst toe."


Succes!!
by X Tuesday May 27, 2003 at 11:27 PM

Volhouden daar. Ik ken heel wat mensen die daar werken. Het slavenritme onder het mom van 'flexibele' uren en de weinig zekere contracten daar(wegwerparbeid) houden de boel daar niet bepaald gezond. Blijkbaar worden er studenten en andere weekendwerkers opgebelt om het stilliggende werk uit te voeren :) Volhouden!