arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bea Knaepen over ontslag Bert Verhoogen: brug slaan met de andere sectoren
by Mara Tuesday May 27, 2003 at 11:50 AM

Bea Knaepen is ABVV delegee bij Bosch in Tienen en stond net zoals Bert Verhoogen op de lijst MARIA in Leuven. Haar reactie:

Ik heb gisterenavond het nieuws gehoord en volg de redenering van Bert, die in audio op Indymedia staat, volledig.

Men is volop bezig met het rationaliseren van de goederentransportsector. Het wordt steeds duidelijker dat Deutsche Post de hele sector wil overkoepelen.
Dat is natuurlijk nefast voor de werkzekerheid in de sector en daarom probeert men nu de lastige delegees vooraf te liquideren. Mensen zoals Bert, die zich voor 100% inzetten voor werkgelegenheid, zijn dan lastige klanten.

Het aan de deur zetten van een delegee is inderdaad niet evident, maar de bazen zijn bereid dat risico te nemen. Ze willen echt doorgaan met hun project.

Hetgeen nu heel belangrijk is, is dat we een brug slaan naar mensen uit andere sectoren die hetzelfde meemaken of hetzelfde te wachten staan. Daar stond ook de lijst MARIA voor: solidariteit en 100% strijd voor werk.
Op dit ogenblik zijn de arbeiders van DHL zich erg bewust van wat er allemaal gaande is, maar over het algemeen is er nog veel werk in de andere sectoren. Dat uitte zich ook in de verkiezingsuitslag natuurlijk. Veel mensen hebben angst voor de toekomst, maar als het er op neer komt kiezen ze traditioneel

Vanavond houden we actie in Zaventem,

Meer informatie volgt op Indymedia