arch/ive/ief (2000 - 2005)

Profiel van de indymedia bezoeker
by ABC Saturday May 24, 2003 at 09:47 PM

zou het niet interressant zijn eens een enquête te houden om het profiel van de indymedia bezoeker te bepalen?

zou het niet interressant zijn moesten we een enquête houden onder de bezoekers wat hun profiel is?
ik kwam op dit idee omdat er in de vele zinloze discussies die hier gevoerd worden er één thema terugkeerd: " het fenomeen van de Echte Linkse Activist"
nu vraag ik mij af hoeveel van de bezoekers voeling heeft met de "Echte Linkse Activist"
zo het niet interressant zijn moesten we bijvoorbeeld weten hoeveel van de vaste bezoekers op RESIST gestemt heeft, wat hun scholing is, van welke nationaliteit ze zijn, hoe ze over groen of communisme denken?
ik denk dat het ook gezond is voor indymedia om zo iets te doen, een "evaluatie " van het soort mensen dat indymedia bereikt kan zeker geen kwaad...

het is zomaar een idee, wat denken jullie daarvan? reacties?

mijn profiel bv.
by ABC Saturday May 24, 2003 at 09:51 PM

17 jaar, ASO, anarchistsich van overtuiging. mocht in de plaats van papa stemmen en deed dat op Agalev( volledig tegen mijn principes) omdat ze zodanig verloren en er anders geen groene stem meer zou zijn in het parlement.

goed idee
by Nele Saturday May 24, 2003 at 09:55 PM

Goed idee, dan zijn we ineens van al die belachelijke artikels vanaf.
Geen speculaties meer over wie echt links of misschien wel rechts is.
Dan weten we hoever Indymedia staat inzake objectiviteit. Aan enkel (extreem)linkse of eventuele rechtse berichtgeving hebben we niets. Als we weten wie welke overtuiging volgt, kunnen we een kritischer beeld vormen van de weergegeven informatie.

mijn profiel
by Marduk Saturday May 24, 2003 at 09:59 PM

mijn profiel staat op
http://www.marduk.nu

ik blijf liever anoniem, zo kan je persoonlijke aanvallen het beste vermijden.
wie hier eventjes de berichtgeving volgt zal wel merken uit welke hoek de vaste waarden van indymedia allemaal komen.

goed idee
by Guido Saturday May 24, 2003 at 10:05 PM

Maar hoe contacteer je al die mensen? Die de site wel lezen maar nooit iets posten, ze bestaan ook.

Enkele vragen:

1. Hoe heb je indymedia.be leren kennen?
2. Hoeveel keer per week bezoek je Indymedia.be?
3. Wat vind je van de bijdragen op indymedia.be?
4. ...

Ik heb in het verleden al zoiets opgesteld, misschien nog eens opvissen. :-)

mijn profiel
by Nele Saturday May 24, 2003 at 10:15 PM

Wel mijn profiel kan je ook krijgen.
17 jaar, ASO, lid van Jong-Agalev (JA!)

Als zoveel mogelijk mensen hier nu eens hun profiel posten, dan weten we het ook!

m'n profiel
by Eli Saturday May 24, 2003 at 10:52 PM

Ben eerder één van de mensen die veel dingen leest op deze site, maar minder schrijft.
Studeer geschiedenis aan de K.U.L.
Tijdje naar LSP vergaderingen gegaan, tot ik er achter kwam dat hun ideeëngoed toch niet echt in het verlengde van mijn overtuiging lagen. Ik geloof immers niet echt in dé politieke waarheid, of hét ideale systeem dat via één of andere revolutie bereikt wordt.
Plaats mijzelf eerder binnen de anrchistische sferen, met dien verstande dat ik niet de zoveelste "fuck the police" roepende loser ben, maar wel eerder geloof in dingen als basisdemocratie, referenda, corporatieve organisatievormen,...

mijn profieleke
by king hagar Saturday May 24, 2003 at 11:27 PM

Weet ge, het voordeel aan anoniem posten is dat ge een profiel kunt opgegeven dat niet volledig overeenkomt met de waarheid. Dit buiten beschouwing gelaten, mijn profiel:

Ik ben een breedgeschouderde, strak gespierde, indrukwekkend stukje mannelijk vernuft. Bovendien kan ik de spier boven mijn linkertepel op en neer bewegen!
Mijn karakter valt ook wel mee, mensen zeggen wel eens dat ik aangenaam, vlot, stijlvol, emotioneel, speels en goedlachs ben. Of dit de realiteit beantwoordt laat ik in het midden.

Zonder blozen durf ik mezelf ook wel tamelijk links noemen, heb het nogal voor revoluties en dergelijke. Post hier al ies af en toe ietske, meestal wordt het gecensureerd, en het andere geval heb ik Han of Mister D. op mijn dak. Niettegenstaande haal ik veel voldoening en plezier uit mijn deelname aan dit forum.

Ik zou nog de groete willen doen aan al mijn kameraadjes enzo. En zou Mister D. nog veel succes in de liefde willen wensen ;)

PS1: Om het goe te maken zal ik strak of morgen (ben beke moe aan het worden) een serieus commentjen posten. Ist goe? Mag het blijve staan lieve indymediers? Dankuwel ;)

NB
by ZB Sunday May 25, 2003 at 12:17 AM

Tiens ik ben LSP-lid en geloof niet in dé politieke waarheid, hét ideale systeem etc. Dat we een revolutie (of hoe we het ook noemen) nodig hebben om het systeem te veranderen is iets anders.

Uiteraard ben ik het eens met de LSP over de meeste punten. Anders zou ik ook geen lid zijn maar om nu te zeggen dat de draaiboeken voor de revolutie bij wijze van spreken klaarliggen is niet correct. Enfin ik heb ze toch nog niet gezien. :)

Vriendelijke Groeten.


profiel
by Pieter Baets Sunday May 25, 2003 at 12:35 AM
p.baets@worldonline.be

moet Indymedia zeker doen, een enquête bij al de bezoekers van de site

m'n profiel in't kort

17 jaar, 6de ASO, zit niet echt in één beweging maar 'k ken veel mensen bij 11.11.11., wereldwinkel Deinze, jnm en ben lid van de leerlingenraad op school,enz...
vertrek binnenkort voor een jaar naar India

enne, ik zou op Agalev gestemd hebben maar m'n oudertjes hebben dat allebei voor mij gedaan

misschien is het ook eens interessant om de afkomst van velen op Indymedia eens nader te bekijken, maar dat ga ik nu over mezelf even laten

mijn profiel
by jessie Sunday May 25, 2003 at 12:36 AM

16 jaar, TSO, AEL-lid...

Doe heel vaak mee aan acties en betogingen en veel mensen die deze site bezoeken kennen mij...

Ter informatie :

Patdagach actiekamp van 28/6 tot 5/7

et les Français?
by Guido Sunday May 25, 2003 at 01:12 AM

L'iniatif est bonne mais peut-être on peut travailler sur un article en deux langues? ;-)

Un essai ...
by Yvos Sunday May 25, 2003 at 09:34 AM

Yves, 25 ans, militant anti-capitaliste et anti-impérialiste, ne faisant partie d'aucune assoc ou parti spécifique.
Je vis à Bruxelles.

dat is nu het probleem
by JO Sunday May 25, 2003 at 10:45 AM
jovandevelde@hotmail.com

van anonieme internet-enquetes.

"mijn profieleke
by king hagar Saturday May 24, 2003 at 11:27 PM

Weet ge, het voordeel aan anoniem posten is dat ge een profiel kunt opgegeven dat niet volledig overeenkomt met de waarheid."

Desalnietemin ben ik een 35-jarige Vlaams-Blokker die regelmatig jullie postings bijstuurt, ik zit als undercover in de Indymedia-raad en mag al mee censureren, wat ik niet echt doe, want het levert mij veel meer op als ik dat overlaat aan de echte linkse krachten hier, ...

Of ik ben natuurlijk een 23-jarige student journalistiek uit Antwerpen. Heb deze website ontleed in 2001, rond D14 en dergelijke, ben geboeid geraakt door de kracht van een onafhankelijk medium dat mij stimuleert om zelf iets op te zoeken. Research is namelijk één van de basis-activiteiten van journalisten, en zou dat ook moeten zijn van activisten. Ben de laatste tijd wel gedegouteerd aan het geraken door vele discussies die niet naar inhoud werken, maar eerder overtuigend willen overkomen. Ik geloof persoonlijk niet in mensen die dé waarheid verkondigen, wel in diegenen die er naar op zoek zijn. Geloof dat dat van Confucius is. In ieder geval hoop dat Indy terug wat op toerental komt na de 'eigenaardige' verkiezingen.

Verder hoop ik dat dit medium wat beter bekend raakt, dat er aan geloofwaardigheid gewerkt wordt en dat kennis de wereld zal verbeteren in plaats van de politiek.

Tot mijn spijt enkel in het nederlands, maar voor les wallons la même chose, et bone chance.

Mijn profiel
by bobi Sunday May 25, 2003 at 11:10 AM

16 jaar, Grieks-Latijn, militant, bezoek indymedia dagelijks, heb mijn ouders overhaald om toch maar op Agalev te stemmen.

Excusez-moi Guido...
by ABC Sunday May 25, 2003 at 12:15 PM

excusez moi Guido mais mon français est tellement mauvais que je n'oserais jamais de traduire mon texte, parce que si je le ferais les francophones penserait que je ris avec eux.
voudrais-tu le faire svp?
Mercikes,ABC.


je pense que c'est aussie intérressant quand on dit de quelle nationalité on est.
pour moi: Belge, flamand (mais né en Arabie !)

ik denk dat het ook interressant is als je bij je profiel je "nationaliteit" (afkomst) vermeld:
belg, vlaming (maar geboren in saudi arabië)

Aan de indymedia technici:zou je geen pop-up schermpje kunnen maken dat de bezoekers dan vrijblijvend kunnen invullen, met een tiental vragen bijvoorbeeld?

Pour les technici d'indymedia: ne serait ce pas possible de faire un pop-up òu les visiteurs pouvent répondre à p.e. une dizaine de questions?

en 't mijne
by klaas y. Sunday May 25, 2003 at 12:20 PM

23 jaar, studeer geschiedenis, activist

gestemd op agalev (kamer) en dyab abou jahjah en raf verbeke (senaat), hoewel ik moest kotsen van de resist-propaganda op deze site en de censuurpolitiek. laat er mijn slaap niet meer voor. ben de laatste tijd wel meer en meer een fan van de "hidden" pagina geworden (link onderaan de rechterkolom).

voor de rest liefste lezertjes: voor de staatsveiligheid is indymedia een belangijke bron van informatie. een schuilnaam of niet teveel prijsgeven over jezelf kan dus gepast zijn, zeker als je ooit wil deelnemen aan het songfestival maar ook als je bv. als ambtenaar op binnenlandse zaken zou willen werken (om vluchtelingen te deporteren bv.).

Profiel
by manu Sunday May 25, 2003 at 02:33 PM

19 jaar KUL STUDENT POL EN SOC REALISTISCHE COMMUNIST

hey klaas
by jessie Sunday May 25, 2003 at 03:02 PM

Hey klaas, gelukkige verjaardag é :)

Wou nog een virtueel kaartje sturen, maar ben het vergeten.

Grtz

top 10
by rita Sunday May 25, 2003 at 03:54 PM

Zou het niet interessant zijn om een wekelijkse geupdate ranglijst toe te voegen aan de website met : scherpste commentator, meest rascistische commentator, te mijden commentator... (een top 10 of zoiets)

pop up
by tim Sunday May 25, 2003 at 08:02 PM

abc, ik ben tegen pop ups waar ik nie om gevraagd (ik krijg er al genoeg me irritante reclam) heb dus vind k da nie zo een good idee maar mss ergens bij het menu of den uitleg over indymedia kan volgens mij geen kwaad
en we kunne mss in een keer ook onze adressen en telnrs posten, dan moete ze der in da vies gebouw in antwerpen helemaal nie meer werken:-)


by setona Monday May 26, 2003 at 07:22 AM

21 jaar, student aan de VUB sociale en culturele agogiek, bezoek indy dagelijks meerdere keren. Mijn overtuiging? Nog steeds op zoek iets links maar ik ben er nog niet uit of het nu het marxisme of het anarchisme is of mischien nog iets anders. Ik denk trouwens niet dat "de waarheid " bestaat maar dat ik daar waarschijnlijk nog voor de rest van mijn leven naar op zoek zijn.Op wie gestemd? één keer op agalev, en één keer op LSP

Waarom?
by F. aka SlowMo Monday May 26, 2003 at 09:41 AM
f_aka_slowmo@hotmail.com

Kan er iemand uitleggen waarom dat interessant zou zijn? Wat doe je met de resultaten?