arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mini nukes
by kurt kerkhofs Friday May 23, 2003 at 11:55 AM
kurt.kerkhofs@pandora.be

Bushadministratie gaat wereld redden van terrorisme door de ontwikkeling van massavernietigingswapens....

Het amerikaanse Congres zet, op vraag van Rumsfeld, het ligt op groen voor onderzoek naar de ontwikkeling van mini-nukes. met 51 stemmen tegen 43 maken de republikeinen mooi gebruik van hun meerderheid.
"Het Nuclear non-frofilation treaty" dat alle ontwikkeling van nucleaire wapens verbood werd gewoon afgedaan als niet terzake. Het gaat immers om een nieuw soort wapen! Rumsfeld stelt ons meteen gerust. Men gaat immers enkel onderzoek doen. Het is geenszins de bedoeling om de dingen ook te gaan produceren!!!

Mininukes zouden gebruikt kunnen worden (volgens Rumsfelds geniale brein) om chemische en biologische wapens (in ondergrondse bunkers) te vernietigen. ("it CAN have some effect" heet dat dan). Wetenschappers vrezen echter dat het enkel de schadelijke stoffen zal verspreiden, niet vernietigen. Over de radioactiviteit van het eigen wapen wordt met geen woord gerept. Maar goed een mininuke heeft MAAR een derde van de kracht van de bom op Hiroshima die 100 000 mensen het leven kostte. Het pentagon weet dat Grote Nukes te verschrikkelijk zijn om te gebruiken en dat terroristen en schurkenstaten daar ook van op de hoogte zijn. De mini-nuke zou een ontradingselement moeten zijn.

In Irak zijn intussen GEEN massavernietigingswapens gevonden. Bush maakt ze dan wel zelf. Zo kan hij ontzet reageren wanneer duidelijk wordt dat China, Noord-Korea en Pakistan hem in de ontwikkeling van zulke wapens volgen en de wereld, raar maar waar, nog veel gevaarlijker is geworden.

Er is natuurlijk nog altijd het rakketenschild! Al werkt dat niet tegen Boeings...