arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zwarte propaganda op uw TV scherm, in uw dagblad en nu ook op Indymedia?
by han Thursday May 22, 2003 at 11:35 PM
han@indymedia.be

Zwarte propaganda, het is een beproefd recept om tegenstanders in een slecht daglicht te stellen of hen uit te schakelen. U kent het principe wel : “Waar rook is vuur.” Het hoeven geen leugens te zijn, het kunnen ook halve waarheden zijn, .... Maar moeten we dergelijke praktijken toelaten op een medium als Indymedia??

Je leest het in elk handboekje van de CIA, extreem rechtse milities, .... Een manier om je “tegenstander” uit te schakelen, discrediteren is het verspreiden van zwarte propaganda.

In Nicaragua werkte het als volgt:
“De Sandinisten vervolgen alle priesters, ze hebben er zelfs vermoord.” Of nog erger “Klooster zusters worden verkracht door de Sandinisten”
De Sandinisten hadden zeer nauwe banden met Nicaraguaanse volk, een volk dat doorgaans zeer christelijk was (en nog steeds is). De CIA en contra’s waren in het geheel niet opgewassen tegen de Sandinisten precies omdat ze zoveel steun genoten van het volk. Om het volk los te weken van de Sandinisten verspreiden de contra’s en de CIA allerlei geruchten over geestelijken die zouden worden gefoltert, verkracht, vervolgd, .... door de Sandinisten.

De afgelopen weken zagen we de zwarte propaganda aan het werk over RESIST.

Laat ons beginnen met meest platte een doorzichtige dat we te horen kregen.
“RESIST is tegen alle blanken.
Wie RESIST kent en het platform heeft gelezen weet natuurlijk dat dit pure onzin is.
Je zou dan ook verwachten dat deze uitspraak komt van één of andere Vlaams Blokker. Nochtans komt deze uitspraak van niemand minder dan van het zelfverklaarde geweten van Vlaanderen : Yves Desmet. (op netwerk, Nl 2)

Moest Philip De Winter vertellen : “RESIST is tegen alle blanken” dan zouden de meeste mensen eens lachen. Maar nu kwam het van Yves De Smet, een man die geloofwaardig is en zich profileert progressief, als anti-Vlaams Blok: het geweten van Vlaanderen.

Wie De Morgen kent hoeft nochtans niet verbaasd te zijn over de uitspraken van Yves. De Morgen slaagde er in tijdens de week voor de verkiezingen meerdere dagen op een rij zwarte propaganda over RESIST op haar voorpagina te publiceren. RESIST werd er in verband gebracht met frauduleuze praktijken, uit het artikel bleek dat er geen verbanden waren. RESIST werd in De Morgen ook in verband gebracht met “bloed diamanten”, uit het artikel bleek ook hier weer dat er geen verband bleek te zijn.

Moest dit alles verschijnen in ’t scheld (extreem rechtse fax krant) of het pallietertje, niemand zou het geloven. Het vreemde is dat al die verhalen ook eerst verschenen zijn in ’t scheld, het pallieterke, ....
Dat is een klassiek verhaal bij zwarte propaganda. Zo zijn de verhalen over de dubbelgangers van Saddam en het Iraakse supercanon ook eerst verschenen in boekjes over UFO’s en van extreem rechtse milities. Uiteindelijk werden ze op een geloofwaardige gebracht op de VRT en alle kwaliteit media. Bewijzen van die dubbelgangers zijn er niet, en dat supercanon dat bleek al helemaal een fantasie verhaal te zijn, om het maar niet te hebben over de super bunkers van Saddam waarvan in alle media kaartjes verschenen.

Helemaal verwarrend wordt wanneer er in de progressieve media dergelijke zwarte propaganda wordt gelanceerd. Zwarte propaganda tegen RESIST in De Morgen is een voltreffer natuurlijk, maar wat U gedacht van zwarte propaganda tegen RESIST op Indymedia.

Zo is er het verhaal van de bloeddiamanten en AEL / RESIST. Dat verhaal verscheen niet eerst ’t scheld, ook niet in De Morgen, het verhaal werd voor het eerste gelanceerd op Indymedia (+/- 24 uur voor het door de andere media werd opgepikt)
https://archive.indymedia.be/news/2003/05/62948.php
Niet dat er gelogen wordt in dat artikel, het enige dat men tracht te doen is AEL en RESIST in verband te brengen met Bloeddiamanten uit Kongo
De auteur van dat artikel was niet aan zijn proefstuk toe en nog minder was het laatste staaltje van dergelijke zwarte propaganda.
https://archive.indymedia.be/news/2003/05/64920.php is een prachtig staaltje van stemmingmakerij tegenover de moslimgemeenschap. Neen, neen het is geen racisme, het is niet gelogen, ... Zo werkt zwarte propaganda nu eenmaal : stemmingmakerij.

Of wat dacht u van volgend cliché : "Joden, die moeten we doden" ,
Jongeren zouden dat hebben geroepen op één of andere betoging in Amsterdam. Er was in de verste verte geen spraken van Dyab Abou Jajah op die betoging, en toch slaagt de auteur erin een verband te leggen. Zeer slim, het lijkt zelf vanzelfsprekend bij eerste lectuur, tot je twee keer leest en vaststelt dat er geen enkel verband bestaat, enkel het verband dat dat de auteur maakt.
https://archive.indymedia.be/news/2003/05/62010_comment.php#62049

Indymedia kan zich best niet laten lenen voor dergelijke praktijken en nog minder om mensen die dergelijke praktijken “vanzelfsprekend” vinden en hanteren een spreekbuis te geven om zichzelf een “geloofwaardig” imago aan te meten.

Het was te verwachten
by han Soete Friday May 23, 2003 at 12:18 AM

Het was te verwachten dat deze heer hier ook weer zou verschijnen.
Net als anderen tracht hij zijn "laster" ook honderden keren na elkaar te posten op deze website

Mij best, het is een prachtig staaltje van wat ik wil vertellen.

Groeten
han


voor de:Je heult zelf met de beulen
by manolis Friday May 23, 2003 at 12:24 AM

je bent grappig hahaha
en de link http://www.gva is meer grappiger hahahaha

En als u even wil meegenieten
by han Soete Friday May 23, 2003 at 01:11 AM

En als U even wil meegenieten van het soort mensen dat deze website wil volposten :

https://archive.indymedia.be/news/hidden.php?id=65499

Doen, het is de moeite waard.

????
by nada Friday May 23, 2003 at 07:48 AM

tja...alle vragen, kritiek, opmerkingen over Resist in één hoekje duwen als "zwarte propaganda" vind ik nu ook wel wat overdreven.Er is inderdaad een lastercampagne geweest in diverse media (normale procedure). Maar dit vergelijken met
de soms terechte vragen die mensen hier op indy hebben, vind ik niet echt bevordelijk voor de constructie van een breed antiracistisch platform.

Hopelijk kunnen hier toch enkele wijzen de gemoederen kalmeren, en tot de orde van de dag over gaan:
Hoe gaan we de gemeenteraadsverkiezingen aanpakken.

by the way, volgend weekend is het zover...Na Genua 2001 is er nu Evian 2003. Niet twijfelen, gewoon gaan!

See you in Annemasse

gezellig weer vandaag
by Filip De Bodt Friday May 23, 2003 at 09:27 AM
filip.de.bodt@belgacom.net

Gezellig weer vandaag, voor iets diepgaander discussies zie artikel 'oproep voor links en groen Vlaanderen".
Amaj mijne frak, seg!

FDB

over/door
by RBT Friday May 23, 2003 at 11:55 AM

"De afgelopen weken zagen we de zwarte propaganda aan het werk over RESIST."

Ik denk dat er een klein foutje geslopen is in je zin, beste Han. Moet dit niet zijn: De afgelopen weken zagen we de zwarte propaganda aan het werk door RESIST. Want dat hebben jullie ook meer dan eens proberen te doen. Ik hoop dat je nu weer geen uitvluchten gaat gaan zoeken, om de waarheid te verdoezelen. Ik denk dat deze post van mij ook weer bij de hiddens zal terecht komen, zoals reeds zoveel van mij. Hoewel ik geen enkel feit zie om dit te doen. Het zijn telkens eerlijke, rechtvaardige posts, zonder ook maar 1 onterechte beschuldiging. Maar blijkbaar kunnen mensen hier nogal moeilijk gerechtvaardigde kritiek verdragen op indymedia/han/resist. Hoe noemen we deze werkwijze ook al weer...

voor "progressief" Vlaanderen
by Guido Friday May 23, 2003 at 12:01 PM

"De eigen ordedienst wist de jongeren snel te bedaren. Er werd ook snel opgetreden tegen het scanderen van kreten als "Hamas" en "Hezbolla". Dat zijn twee organisaties die verantwoordelijk zijn voor zelfmoordacties in Israël."
http://www.gva.be/dossiers/-a/abou%20jahjah/betoging2.asp

Op deze site konden we al meermaals vragen lezen van mensen die zich afvragen waarom Dyab/AEL niet optreedt tegen het roepen van slogans voor Hamas, Hezbollah,...


ZE DOEN HET WEL! Hoe bruin zijn jullie al?

hela hola
by christophe Friday May 23, 2003 at 12:11 PM

Tijdens die betoging is er inderdaad opgetreden aangezien dat overeengekomen was met alle organisatoren. In betogingen van Stopusa kan het wel. Ik geloof dat Stopusa niet wil meedoen aan de criminalisering van verzet.

Men moet mij ook eens uitleggen wat er verkeerd is aan Hizbollah? Zij zijn een belangrijke politieke kracht in Libanon, brachten het Israëlisch leger zware verliezen toe, jaagden de Israeli's uit Zuid-Libanon en laten voor de verkiezingen zelfs communisten toe op hun lijst. Het is niet mijn ideologie, maar ik zou 'begot' niet weten wat er fout is aan het scanderen van hun naam.

De commentaren zijn ....
by han Friday May 23, 2003 at 01:28 PM

Kritiek op RESIST mag best op deze website, en door dit artikel probeer ik precies een onderscheid te maken.

Ik verwijs hier niet naar de brief van Kruithof, Filip, en co bijvoorbeeld. Dat is een kritische tekst, maar het is geen zwarte propaganda.

Of ga eens kijken naar :
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/65308_comment.php#65523
En dan zal je zien dat een geanuimeerde discussie over RESISt zeker mogelijk is.

De discussie over Hamas en co.bijvoorbeeld is op deze website ook uitgebreid gevoerd. Zowel mensen die uitgesprokebn tegen zijn als mensen die wat willen nuanceren kwamen hier al aan bod.

Wat mijn verbaasd in deze discussie is de mensen die steeds staan te schreeuwen : "De vijand van mijn vijand is niet mijn vriend", plots die leuze opzij zetten.

Ze hebben er geen probleem mee een alliantie te sluiten met zionisten, veiligheidsdiensten, of gewoon leugenaars en stemmingmakers als het maar tegen RESIST is.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zwaar ontgoocheld ben over de houding van sommige mensen.


Groeten
han

resist en indymedia
by ikke Friday May 23, 2003 at 05:48 PM

Ik dacht dat indymedia een onafhankelijk mediacentrum was. De doelstelling van de journalistiek is het objectief blijven. Naar mijn bescheiden mening is/was de indymedia site meer de reclamesite van resist geworden. Voor resist was er op deze website vooral informatie te vinden over acties en politieke wantoestanden. Sinds resist... tja, kijk zelf op de nieuwslijn.
Ter info, ik ben niet tegen resist, ik ben geen rechtse zak,... ik vind het gewoon jammer.

aan ikke
by Guido Friday May 23, 2003 at 08:21 PM

Aan ikke en anderen, dit staat bij dit schrijven in de nieuwslijn, valt best mee. Jullie kunnen zelf allemaal posten.

Nieuws over België, Kongo, Irak, Afghanistan, koerdista, anti-reclame acties,enz.

Feuille de route aménagé au proche-orient M23 7:17PM -- paix juste au proche orient (0 comments )


Bericht van Hamed Hamed Belaid, vanuit de gevangenis van Jaén M23 6:21PM -- anarchist black cross - gent (0 comments )


Le Carlyle Group menace les emplois en France M23 3:11PM -- SOS OTOR (2 comments )

Vote Republican in 2004 M23 2:59PM -- http://evilGOPbastards.com (posted by Guido) (4 comments )


The Apartheid Wall M23 2:58PM -- Ran HaCohen (posted by TUc) (0 comments )


Britse mediawatchers: " The Guardian and Observer Descend To New Depths" M23 2:24PM -- jpe (1 comments )


Merci, Führer M23 2:15PM -- Fidel Castro (0 comments )


Fanmail uit Avignon M23 2:14PM -- Mara (2 comments )


[Militair budget VS] Na gisteren is de wereld nog wat gevaarlijker M23 2:10PM -- christophe callewaert (1 comments )


1.000.000 stemden niet. M23 12:53PM -- Guido (7 comments )


10.000den Irakezen verzetten zich nog steeds. M23 12:34PM -- Guido (0 comments )


Tweede Oproep voor groen en links Vlaanderen M23 12:26PM -- Joachim (9 comments )


[ overview ] Subvertising attacks over Bruxxel ! M23 12:14PM -- [ red kitten ] (1 comments )


Mini nukes M23 11:55AM -- kurt kerkhofs (0 comments )


bedenkingen na de federale parlementsverkiezingen van 18 mei 2003 M23 11:41AM -- Christenen voor het Socialisme (2 comments )

VRT en verarmd uranium in Afghanistan M23 11:30AM -- jpw (9 comments )

"Zij zeggen..." M23 11:24AM -- posted by jessie (0 comments )

Israel's Strategic Aims and Nuclear Weapons M23 11:09AM -- Prof. Israel Shahak (posted by jessie) (2 comments )

Israeli Policies Towards Syria & Iran (1 october 1994) M23 11:00AM -- Prof. Israel Shahak (posted by jessie) (0 comments )

"When Israels Mossad set out to break me, it found its helpers here at home" M23 10:48AM -- Victor Ostrovsky (posted by jessie) (1 comments )

VS sanctioneert China en Iran M23 10:34AM -- jessie (0 comments )

Israël bezet Beit Hanoun M23 10:22AM -- jessie (0 comments )

petitie voor migrantenstemrecht M23 10:22AM -- abird (0 comments )

Chili::détention du leader mapuche. M23 9:47AM -- Mapuche Stichting | FOLIL (0 comments )

actie bij Greenpeace bij Monsanto M23 9:44AM -- Press Release Greenpeace (posted by elke) (1 comments )

BBC NEWS; US Military used nuclear weapons in Afghan M23 9:27AM -- Uranium Med. Research Center, Washington DC (0 comments )

Freedom of speech... M23 9:22AM -- R.A.P. (0 comments )

Argentine : piquetero détenu M23 7:43AM -- fab (0 comments )

Séisme à Bingöl et crimes de l'Etat M23 12:52AM -- Front Révolutionnaire de Libération du Peuple (0 comments )

The democracy game and the leadership by the General Staff M23 12:44AM -- DHKC (Revolutionair Volksbevreidingsfront) (0 comments )

Ben het voor een deel eens met Han
by Jan De Smet Friday May 23, 2003 at 09:15 PM
JanDeSmet_1@hotmail.com

Ik ben het ten dele eens met Han. Een aantal van die artikelen oa gepubliceerd door Danny Bonte kan men inderdaad catalogeren als zwarte propaganda, en vind ik de vraag opportuun of men dit op Indymedia kan tollereren. Ik vind eigenlijk ook van niet. Een aantal van die artikelen hadden ook gerust van mij op hidden mogen gesteld geweest zijn. Anderzijds kent links ook zwarte propaganda. Mag dat dan wel getollereerd worden ? Tjaaaa....:)? De vraag blijft : waar leg je de lat ? Dit vraagt een bijzondere vorm van "Fingerspitzengefuhl". Soms vind ik dat Indymedia terecht artikels op hidden plaatst, soms niet....Moeilijke vraag, die naargelang de politieke kleur of achtergrond van de verantwoordelijke anders zal beslist worden. Laat ons er niet te hard aan tillen, en waar nodig eens stevig discussieren, en er op de een of andere manier samen aan uitkomen ? Nu eens zal de ene moeten toegeven, dan eens de andere...maar dat hoort bij dit medium. Laat ons daarom niet te persoonlijk worden, en ook de sterkte hebben, ons eens te verontschuldigen wanneer we ons vergist hebben.
Groetjes aan allen,

Jan

Zwarte progaganda
by Maarten Van Hove Wednesday May 28, 2003 at 03:23 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Dag Han, je vroeg me op dit artikel te reageren.

Wat te doen met laster is eigenlijk de vraag hé?

Het punt is dat de schrijver van een artikel de plicht heeft om zijn bronnen te checken. We zijn allemaal zowat afgedreven naar het insinueren, makkelijk aan elkaar plakken van dingen die 'wel eens met elkaar te maken zouden kunnen hebben' en klakkeloos overnemen van artikels die elders in de media verschijnt.

Ik twijfel er geen seconde aan dat de insinuatie die de kranten maakten over de financiering van AEL met bloeddiamanten een politieke stunt was. Ze roken sensatie denk ik, het is gewoon een zeer hapklare brok. Blijkbaar zijn veel journalisten vergeten dat mensen onschuldig zijn zolang hun schuld niet is bewezen. De staatsveiligheid maakt genoeg blunders om hun onderzoeken met een korreltje zout te nemen. Zo werd 11.11.11 een paar jaar geleden als terroristische organisatie omschreven! Gevolg was dat de NGO-leden bloemen en taart gingen brengen naar de staatsveiligheid om aan te tonen dat ze 'toch niet zo staatsgevaarlijk waren'.

Dat journalisten vandaag zo makkelijk hun kar draaien om 'die antiglobalisten' zwart te maken, vind ik een levensgevaarlijk precedent. Kijk naar de informele Europese top op 19 oktober 2001 in Gent, of tevoren in Luik - hele ploegen journalisten die gewoon op zoek gaan naar rellen. Waar ben je dan mee bezig? Dit druist gewoon in tegen alles waar journalistiek om draait.

Ik weet dat veel journalisten daar enorm ontevreden mee zijn, dat alles zo aan het commercialiseren is. Voor zover ik weet is dit een van de grondredenen waarom IMC tot stand is gekomen.

Ik vind dus maar dat wie artikels schrijft op deze site dit niet mag vergeten en er zelf niet het slachtoffer van mag worden. Wat niet wil zeggen dat ik de beschuldiging AEL en bloeddiamant geen nieuws vind waar deze site wel over mag discussiëren, al was het maar om met de gezamenlijke ploeg een klacht in te dienen bij de Raad voor Journalistiek!

Aan de andere kant vind ik ook dat veel 'zwarte propaganda' een ietwat onfortuinlijke menselijke tegenreactie is van vele schrijvers op deze site op de goednieuwsshow over AEL die de maanden voor de verkiezingen voorafgingen. Ben ik daar tevreden mee? Helemaal niet! Ik vind het van bedenkelijk allooi.

Han, als iets onwaar is, dan zal niemand het je kwalijk nemen dat je het artikel in kwestie van de site gooit. Maar ik vind wel dat deze lijn moet worden doorgetrokken. Ik zie vaak artikels over SP-a, Agalev enzovoort verschijnen die ik er ook over vind wat betreft insinuaties. Een voorbeeldje bv. het telefoongesprek van ene Gaetan met Jaap Kruythof. Die wordt uit zijn bed gebeld en snel wat vraagjes toegeworpen, zonder dat de persoon in kwestie weet dat het over een interview gaat. Nu, dit vind ik evenzeer erover! Als iemand jou morgen opbelt van de staatsveiligheid die je dan enkele vragen stelt over de koning of zo, en jij valt uit de lucht, lucht je hart eens en vertelt dingen die als 'laster tegenover het koningshuis' worden omschreven, dan heeft de agent eigenlijk wettelijk geen poot om op te staan om je te beschuldigen. Dat is uitlokking. Bovendien is het verkeerd te interpreteren omdat het niet genuanceerd is.

Het moet gewoon een consequent tweesnijdend zwaard zijn, denk ik. Voor de rest: als er gelogen wordt over de AEL, werp het er dan gerust af. Komt iemand echter af met een artikel met correcte info die hij kan staven maar is het even onvriendelijk tegenover de AEL, dan meen ik dat het moet blijven staan.

Dit laatste is tussen haakjes puur hypothetisch.

Ciao

M

Mij geduld is nu wel op.
by han Wednesday May 28, 2003 at 06:42 PM

Maarten.

Eerst ben je hier komen vertellen dat wij ook artikels van de vrijbuiter moesten laten staan. Weet je nog wel, ...

Dan start je een soort geheime club om orde op zaken te stellen op indymedia.

En nu ga je kritiek over het beleid van de Belgische regering vergelijken met zwarte propaganda ten opzichte van progressieve volksbewegingen.

Wat Jaap vertelde was schokkend, maar hij heeft het vertelt en er zelfs mee ingestemd om het op het indymedia te laten publiceren. Als jij geschokt bent over de uitsrpRaken van Jaap, dan moet je bij Jaap zijn en niet bij de persoon die ze neerschreef.

Maar volgens mij zou je best zijn raad volgen, en indymedia lings laten liggen. begin zelf iets, volgens jou ethiek, doelstellingen, .... maar laat de mensen hier hun ding doen.


Uitgestoken hand
by Maarten Van Hove Friday May 30, 2003 at 12:07 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Han, aub:

Dat je geduld op is kan ik best begrijpen. Kan niet makkelijk zijn om zoveel kritiek te krijgen. Ik voel me hier ook niet goed bij hoor. Zou de zaken liever anders zien.

Maar je vroeg mijn mening en dus kreeg je die ook. Ik ben er van overtuigd dan velen mijn visie op de feiten en bv ook dat interview delen.

Dat doet echter gewoon niet ter zake. Ik geloof niet in een éénheidsdenken. Dat hier veel verschillende meningen samenwerken en/of botsen ('t is het een of het ander) is gewoon de aard van de wereld én het andersglobalisme. Ik vind het maar normaal dat we dit erbij pakken.

Persoonlijk heb ik er inderdaad problemen mee dat de marge van de discussie zo verengd wordt ja. Het begon met bakken kritiek, eerst de NGO's, dan Attac, dan de KP, dan de anarchisten, de gewone mensen, Agalev, Meervoud, SP-a, de NV-A enzovoort... Allez, er blijft niet veel meer over.

Betekent dat ik het daar allemaal mee eens ben? Niks van, vaak zelfs integendeel!

Maar ik maak inderdaad geen verschil tussen gebrek aan nuance van ons naar buiten toe en dit gebrek van de buitenwereld naar ons toe. AEL en bloeddiamanten was volgens mij een staaltje favoritisme x riooljournalistiek. Maar zeggen dat de NV-A extreem rechts is, zoals te horen na de verkiezingen op deze site, vind ik er dus wel over hé.

Dat is het énige waar al deze kritiek van mij toe te herleiden valt: het eenheidsverhaal waarbij alle andere verhalen bij moeten verschralen.

Zijn er dan écht zoveel slechtmenende mensen, Han? Allez, hoeveel kom je er zo tegen? Ik ben nog maar een handvol echt walgelijke mensen tegengekomen. De rest van de mensen doen ook continu dingen kapot, mezelf incluis, wegens gebrek aan kracht, energie, wijsheid, wegens egocentrisme, egoïsme, jaloezie, of gewoon omdat ze door miscommunicatie de ander niet begrijpen, dat conflicten alom elke samenwerking onmogelijk hebben gemaakt. Maar dat maakt hen nog niet slecht hé?

Ik kén Danny Bonte niet eens, om een kat een kat te noemen, het enige wat ik stelde is dat hem compleet uitblokken iets te drastisch is naar mijn aanvoelen. Ik vind dat je daad per daad moet beoordelen en hem aanspreken over wat hij doet. Voor de rest gaf ik je twéé keer gelijk. Dus waarom je geduld opgeraakt is me een vraagteken.

Ooit konden we goed samenwerken Han. Ik heb nooit ook maar een fractie gedaan van het werk dat jij in deze site steekt, en daarvoor respecteer ik je enorm. Je krijgt dan ook steeds opnieuw 'geduld' van mezelf. Ik hoop echter dat je dat ook tegenover mij en mijn visies (bv. opkomen voor minderheidsvisies whatever the cost) een beetje geduld wilt blijven behouden. Dat mijn commentaren en artikels steeds zullen gaan over de mening die wordt vergeten, is een zekerheid waar je een huis op kan bouwen - 't is gewoon de aard van dit beestje. Ik bedoel daar alleen constructieve dingen mee.

Ik denk dat we binnen deze ruime marge en met tolerantie tegenover de ander verder komen dan met oordelen wie goed is en wie slecht.

Ik vind voor de rest dat 'Jaap' de zaken véél te scherp stelt, dat hij diezelfde nuance-fout maakt en dat schokte me inderdaad, maar ik kon zijn denklijn ergens wel begrijpen, en die kwam voort denk ik uit frustratie en ongeduld. Ik vond die jammer en slecht getimed en via de verkeerde middelen. Maar de aard van dat interview vond ik eveneens oneerlijk en insinuerend. En zo krijgen we een klein-links en futiel conflict.

We hebben serieus wat uit te babbelen voor de rest. Wat je allemaal over me zegt grenst in mijn ogen aan de rand van de insinuatie. Je weet maar al te goed dat ik geen vuilbekker ben. Dat we beiden het belang van onafhankelijke media en het principe van open publish heel hoog in het vaandel dragen.

Kunnen we deze persoonlijke botsingen nu niet elders uitbabbelen of zo? Ik vind dat dit alles weinig van doen heeft op Indy.

Allez, wapenstilstand? Als er kritiek te geven is naar mijn aanvoeling, dan zal ik dat doen, maar we schrappen het persoonlijk sfeertje en doen het weer zoals het moet, en verder leggen we ons beiden toe op wat echt telt, nl die artikels. Akkoord?