arch/ive/ief (2000 - 2005)

Allen naar d'Hoppe op 25 mei
by Guido Thursday May 22, 2003 at 05:03 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Waarom? In d'Hoppe bevindt zich een illegaal stort. Een aantal organisaties wil nu zondag 25 mei het stort inpakken. Ondertussen bezetten actievoerders als sinds 27 april een deel vh bos, als protest tegen de illegale stortingen. Voor mensen met kinderen, zondag kunnen je kinderen leren hoe ze in een boom moeten klimmen.

Allen naar d'Hoppe o...
dhoppe_01.jpgzj9r3r.jpg, image/jpeg, 600x401

Aan alle mensen, het is zalig om eens de bezetters te gaan ondersteunen, moreel of materieel. Je wordt vriendelijk ontvangen en het doet deugd om te zien dat jongeren zich onbaatzuchtig kunnen inzetten voor een stukje groen.


Wat meer info over de actie van zondag:

"D'Hoppe moet worden wat het was. De bossen moeten beschermd, de vuiligheid dient opgekuist op kosten van diegenen die er winst op gemaakt hebben. Wij verwelkomen dan ook de actievoerders die zich in de bomen nestelden en het bos bezetten. Samen met hen willen we het tot een goed einde brengen, willen we verder werken tot onze eisen ingewilligd zijn.

Daarom organiseren we een brede en vreedzame actie op zondag 25 mei 2003. Die dag willen we het stort inpakken en versieren. Breng gerust uw verf, penselen en kwasten mee. Er zijn ook workshops voorzien in het bos. Natuurlijk kan je ook kennis maken met de bezetters. Zij organiseren een workshop klimmen en sjorren.

Onze eisen:
definitieve sluiting en sanering van het stort op kosten van de uitbaters
stop de activiteiten in de Mont Rhode
definitieve bescherming van de bossen
geen kaalkap in het gemeentebos"
http://www.foert.org/patdagach/2505nl.htm


U kan de bezetters nog steeds steunen:


"Behalve morele steun en eens te komen kijken, is materiële steun in de vorm van balken, paletten, zeilen, klimgerei, sjortouw, nagels, vijzen, zaklampen, fluitjes, staalkabel, beddenframes, spanners, tapijten, witte lakens, netten, wc papier, brandhout, kaarsen, emmers,accuboren, werkgerei, veganistisch voedsel, ... enorm welkom! Maar je kunt ons ook financieel een hart onder de riem steken door een vrije bijdrage te leveren, dit kan op het rekeningnummer van de actiegroep: 979-0769887-03.

Meer info en vragen? Het centrale telefoonnummer van de actiegroep die Patdagach (Waalse naam voor blauwkousje) gedoopt is, is 0497/630 312"
http://archive.indymedia.be/news/2003/04/60273.php

Artikeloverzicht d'Hoppe/Aperçu d'articles de la Houppe( oktober 2002)
http://archive.indymedia.be/news/2002/10/33640.php

Overview Occupation Forest d'Hoppe
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/63581.php