arch/ive/ief (2000 - 2005)

Heeft Tavernier de doorsturing van de klacht tegen Franks goedgekeurd ?
by Jo Cottenier Thursday, May. 22, 2003 at 9:46 AM
jocott@wanadoo.be

De regering heeft in ijltempo beslist om de klacht tegen Franks door te sturen naar Amerikaanse rechtbanken. Met een schriftelijke procedure werd de goedkeuring gevraagd van alle ministers. Wat deed minister Tavernier ?

In de volksmond heet het : “Schiet niet op een ziekenwagen”. Vrij vertaald: schiet niet op Agalev. In Bagdad werd er wél op ziekenwagens geschoten. En werden oorlogsmisdaden aan de lopende band begaan door het Amerikaanse leger. Dat wordt overtuigend aangetoond in de klacht tegen generaal Franks (zie http://www.stopusa.be).
De regering heeft in ijltempo beslist om de klacht door te sturen naar Amerikaanse rechtbanken. Daarvoor is zelfs geen ministerraad bijeengekomen. Met een schriftelijke procedure werd de goedkeuring gevraagd van alle ministers. Wie niet akkoord ging kon verzet aantekenen. Dat de socialistische ministers de verwijzing geen strobreed in de weg legden kan al geen verbazing meer wekken. Maar wat deed minister Tavernier ?

Tavernier en co
by Het Rooje Nest Thursday, May. 22, 2003 at 10:15 AM

Tavernier en de rest van Agalev, die hebben op dit moment wel andere zaken aan hun hoofd...hun partij is een partijTJE geworden, nog minder in de pap te brokken dan vroeger, laat staan 'stoorzender' te spelen binnen de regering...

boeykens toch...
by jacobs Thursday, May. 22, 2003 at 11:54 AM

Je gaat er dus vanuit dat iemand die ooit eens gedurfd heeft kritiek op resiste te geven van dan af in het kamp bush en consoorten zit ?
God, ik wilde dat ik zo snel 'juiste' analyses kon maken.

ik ben...
by jacobs Thursday, May. 22, 2003 at 1:40 PM

onafhankelijk. In heel mijn leven ben ik nog nooit lid geweest van enige partij (behalve van de vakbond). Ik hou er nogal van zelf te kunnen denken. Ik ga mij dan nu ook niet aansluiten bij de jeugdclub van Resist of anderen.

Ik heb altijd gestemd op individuele kandidaten, nooit op lijsten. ook deze keer. En die individuele kandidaten kregen mijn stem omdat ik wist wat zij persoonlijk waard waren (ondanks hun partij).

Ben ik geslaagd in het examen ?

voldoende
by jacobs Thursday, May. 22, 2003 at 5:03 PM

ik kan leven met een voldoende. Een kristallen bol heb ik niet in huis en Tavernier noch enig ander lid van de regering was zo vriendelijk mij uit te nodigen op de ministerraad. Weet je wat ? Zou het niet het simpelste zijn om het hem rechtstreeks te vragen ?
Met enige moeite vindt je wel zijn adres of telefoonnummer.

I'm retiring, have fun
by General Franks Thursday, May. 22, 2003 at 10:15 PM

"Gen. Tommy Franks, who planned and commanded the American-led wars in Iraq and Afghanistan, has decided to retire, defence officials said Thursday."
http://www.cbc.ca/cp/world/030522/w052222.html

Franks
by have fun Thursday, May. 22, 2003 at 11:14 PM

Zelfs Boutmans heeft het goedgekeurd! En dat was toch jullie vriendje op 2 november 2002 tijdens jullie avondje met de VHO propaganda over het negeren van de holocaust.

En hoe zei jullie vriendje dat weer?
was het: "I am sick and tired of having Jewish lobby groups dictating my work"

of: "Israel learned well from the nazi's, the only thing that’s missing is the gas chambers, but they shall be there within the next 5 years, of course that is if we would not do anything"

Was dat dezelfde Boutmans die jullie minister van agitatie uit zijn kabinet smeet?

Kies jullie vrienden wat beter in het vervolg. Neem rechtstreeks Saddam zoals Cptenier al lang de keuze gemaakt heeft. Dat ontlast hem van een proces in te spannen voor d evele genocides van Saddam, waarvan nu weeral massagraven ontdekt worden.