arch/ive/ief (2000 - 2005)

RESIST in Mechelen
by X Monday May 19, 2003 at 05:22 AM

Aan AEL Mechelen

Voor de Provincie Antwerpen behaalde RESIST 0.9% oftewel 10059 Kamer stemmen en 9313 voor de Senaat. Een niet echt prachtig maar toch wel mooi resultaat.. Kanton(Stad) Antwerpen is meer een succes te noemen. Kamer 6848 en Senaat 6423 stemmen oftewel beide rond de 2.3%. Hier behaalde RESIST een mooi en beter resultaat dan de kleine bekende partijen(Liberaal Appel, VIVANT). Zelfs AGALEV komt in de buurt. Dyab haalde hier (Stad Antwerpen nog altijd) 4433 voorkeurstemmen, van onze Marokkaantjes deed alleen Fauziya met 4802 stemmen beter. Bousakla haalde op de Senaatslijst 4163 voorkeurstemmen. We weten ondertussen waarom ze op die lijsten staan. Zo ook Ali Salmi die met zijn 13de plaats nooit van plan was naar het parlement te gaan. Hij behaalde in het kanton Mechelen(Mechelen + oa Willebroek), na Fauziya(756) de meeste Mechelse stemmen naar AGALEV(494). RESIST behaalde in onze stad haar tweede beste resultaat, 1.24% oftewel 821 stemmen voor de Kamer en 752 stemmen(1.13%) voor de Senaat. Wederom beter dan LA en VIVANT. Dyab behaalde in Mechelen 579 voorkeurstemmen en Temsamani, hou u vast, 1541. Zij genoot duidelijk mee van het succes van de SP.A. Ze mag nu terug voor enkele jaartjes gaan slapen. Ik denk dat we in Mechelen wel een pluim verdienen, we hebben AEL mee op de kaart gezet. Het signaal werd gegeven. Gelijke rechten moet een serieus thema worden, geen holle, zwevende ballon die door iedereen gezellig in de lucht wordt gehouden. Proficiat voor al het werk maar vergeet niet, het is niet gedaan, de verkiezingen waren een thema, het AEL gaat verder! De honden blaffen maar de Karavaan rijdt verder!

Komaan
by Teller Monday May 19, 2003 at 10:18 AM

Hoe kunnen jullie daar nu blij mee zijn?
In Antwerpen-stad wint het kartel AEL-PvdA amper een half percentje bij t.o.v. de pvda in 1999.

In de hele kieskring heeft Resist zelfs MINDER dan de PvdA.
Analyseer je alle resultaten, dan zie je dat de PvdA op een heleboel plaatsen achteruit is gegaan en ook op een boel plaatsen op de Kamer meer scoort met PvdA dan op de senaat met Resist. Dat bewijst dat een belangrijk deel van de traditionele PvdA-stemmers NIET op Resist wil stemmen.

Dit is een zeer slechte score, begin eens met dat toe te geven.

Teller heeft gelijk, en meer...
by stephen Monday May 19, 2003 at 10:40 AM

Teller heeft gelijk,
volgens mij is het netto-resultaat de som van enerzijds kiezers die wel met AEL sympathiseren, en niet met pvda (en die dus voor de senaat op resist stemmen, en voor de kamer op agalev of zo) en anderzijds het traditionele pvda-kiespubliek dat net zoals zo veel vlamingen gewoon schrik heeft van allochtonen die hun bek opentrekken. Pvda zal dit laatste nooit willen toegeven, maar als je er van uit gaat dat de eerste groep kiezers bestaat, en je kijkt naar de resultaten, dan moet je wel concluderen dat de tweede groep ook bestaat.
Sorry, hoor, ik kan er ook niet aan doen dat "het proletariaat" niet 100% immuun is voor xenofobie...

das waar
by andreas Monday May 19, 2003 at 10:58 AM

Daar heb je een punt, racisme is echt zeer diep geworteld en het feit dat pvda met AEL samengaat zal wel stemmen gekost hebben.
Toch is het, gezien de lastercampagne die eraan voorafging, de vele vooroordelen enz... nog een behoorlijk resultaat.

Het verlies in andere regio's kan ook te maken hebben met dat daar bijna geen campagne gevoerd is?

Nu agalev weg is, en een falliet (van meer dan een miljoen euro per jaar subsidies naar niets?) van die partij zich opdringt, is het mischien nuttig zich toe te spitsen op de verbreding van Resist, om zijn draagvlak te vergroten en de plaats links van de spa (en linkser dan agalev was) in te nemen?

Lastercampagne???
by de bijzitter (alfabeet) Monday May 19, 2003 at 12:17 PM

kom kom jongens,
Het Vlaams Blok gaat weer fors vooruit, en je kan moeilijk beweren dat deze jongens geen last hebben van lastercampagnes (in hun ogen dan toch).

Aan een paar prikjes uit de media kan het zeker niet liggen, die krijgt het Vlaams Blok ook (tenminste in het verleden!!!) . Er is gewoon geen basis voor deze beweging, enkel een uithangbord met megafoon.

resist en vlaams blok
by morgonspill Monday May 19, 2003 at 01:22 PM

Resist/AEL is een stadspartij en krijgt nu stemmen van Belgische allochtonen, in dezelfde gebieden waar het Vlaams Blok stemmen krijgt van gewone mensen die te maken hebben met al dan niet subjectieve overlast. Mechelen is net als Antwerpen een bruine stad geworden, en Resist/AEL zullen hier niet meer blijven dan een folkloristisch minderheidsgroepje waar iedereen over platwalst.

Helder en relativerend
by ace Monday May 19, 2003 at 04:15 PM

Zoals altijd is het niveau van de commentaren omgekeerd evenredig met de helderheid en accuraatheid van de inbreng. 1,24% voor Mechelen - dat is ok.

een troostrpijs
by X Monday May 19, 2003 at 07:35 PM

De stemmen die Resist in de kieskring Antwerpen en het kanton Mechelen behaalde werden vooral bij Agalev gehaald. Tel de Resiststemmen bij Agalev of in het kanton Mechelen bij Talhaoui of Salmi en Fauziya had een zetel. Een mooi resultaat is dat we mee die groene hypcriete ballon hebben doorprikt. Het is lang niet wat we gehoopt hadden maar zeg nu zelf, de positieve elementen mogen we ook benoemen he ;)