arch/ive/ief (2000 - 2005)

de som van links
by Yossarian Monday May 19, 2003 at 01:50 AM

links opgeteld

de 'som van links' (uitslagen Kamer):

Agalev+LSP+MARIA+PVDA+RESIST (in alfabetische volgorde; een mens kan hier niet voorzichtig genoeg zijn):

vier komma acht percent

niet eens de kiesdrempel dus

werk aan de winkel!

hahahahahahahlev
by Harko Monday May 19, 2003 at 02:00 AM
harko21@yahoo.co.uk

Maar jongen toch, waarom in hemelsgodsnaam plaats je hahhaahahahahahahahaahhahahahaahalev onder de noemer "links"? Er is helemaal niets links aan die machtsgeile wapenhandelaars. De kiezer heeft duidelijk gemaakt dat ze niet trapt in het semi-linkse, semi-progressieve gezeik van hahahalev. Een spijtige zaak, ja zelfs een regelrechte schande, is het feit dat de kiezers wel nog altijd in het "progressief alternatief voor Vlaanderen" van SPAblauw in kartel met de zwartzakken van Spiritus. Eveneens een schande is het feit dat mensen blijkbaar nog altijd denken dat Vlaams Blok een te steunen oppositie-partij is. We moeten tegen de volgende verkiezingen klaar en duidelijk blok vormen tegen de regering en tegen het Blok.

Om af te sluiten, ik denk dat we nu zeer op ons hoede moeten zijn voor een overdondering van semi-links gezeik van hhahahahahahahahahahahahahahahaahahahalev. Die mannen gaan hun kombek proberen maken door een enorm charme-offensief.
Typkes als Eric Goeman kunnen alvast beginnen aan een oproep als "agalev is nodig".

(zucht)
by Yossarian Monday May 19, 2003 at 02:16 AM

Met "werk aan de winkel" bedoelde ik eigenlijk: werk aan een breed front, links van de Sp.a. Vanzelfsprekend MET de PVDA, maar dat kan alleen maar lukken met mensen die wat minder "ontstuimig" (een mens kan hier niet voorzichtig genoeg zijn) commentaar leveren dan Harko. Zoniet blijven oeroude, absurde vetes voor verdeeldheid zorgen.

0.8% dus
by oblo Monday May 19, 2003 at 02:17 AM
Dries.Brouwers@rug.ac.be

klinkt niet echt rooskleuriger zo

als we natuurlijk mensen die iets minder om-ter-linkst doen meerekenen, valt het al heel wat beter mee, maar ja, dat mag niet natuurlijk...

Harko, geloof je nu echt dat uiterst-links (ik noem het maar niet extreem-links in een poging niemand kwaad te maken) ooit gaat doorbreken bij een electoraal publiek van tel? wie weet, ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik betwijfel heel sterk of wij nog gaan leven om het mee te maken...

vandaar mijn vraag: wat is het beste? je schikken naar de reële situatie en d.m.v. de riemen die je hebt zo ver mogelijk roeien als lukt in die linkse richting of je geweten zuiver houden en een mooie idealistische strijd voeren die van weinig tot geen belang is in de bestaande samenleving?

mag ik gerust een cynische zak zijn, maar ik kies voor het eerste, op die manier heb ik tenminste het gevoel dat ik iets kan bereiken i.p.v. enkel frustratie na frustratie op te stapelen...ja ik stem SP.A-Spirit en ik hoop dat Agalev er ooit bijkomt, sue me

maar laat mij je niet afleiden, blijf vooral vechten voor waar je zelf in gelooft, want dat respecteer ik dus wel...

kleinburgerlijk gezwets
by Rik Monday May 19, 2003 at 03:39 AM

Harko bedoeld nochtans extreem-links hoor Dries. Maar ja, het ligt weer aan de mensen, die snappen het nog altijd niet. Indien Marx vandaag zou leven en stemgerechtigd zou zijn in België zou hij ook voor de SP.a (of de PS) stemmen en ook graag zien dat SP.a en Hahahagalav samensmelten. Misschien niet meteen heel revolutionair op het eerste zicht maar wel iets doordachter dan de kleinburgerlijke tafelspringerij van extreem-links. Er is zeker werk aan de winkel, maar het tijdstip voor het lanceren van een levensvatbaar revolutionair alternatief wordt bepaald door de mensen zelf, niet door de rrrevolutionairen. Het ontbreekt de rrrevolutionairen spijtig genoeg dikwijls aan vertrouwen in de mensen (meer bepaald de arbeidersklasse, dat dom VTM klootjes volk toch), geduld en inzicht.

Klein links verliest!
by Teller Monday May 19, 2003 at 10:20 AM

Sorry, maar dit is totaal verkeerd!
Klein-links heeft eigenlijk amper iets gewonnen en op veel plaatsen zelfs VERLOREN t.o.v. 1999.
Kijk maar eens naar alle gededailleerde uitslagen op de site van de federale overheid.

Akkoord met Rik
by Maarten Monday May 19, 2003 at 11:46 AM

Ik sluit mij aan bij Rik. Zelf heb ik ook op SP.a gestemd. Uit volle overtuiging? Zeker niet, de socialisten hebben zich in sommige zaken schandalig gedragen en waren vaak de slippendragers van de liberalen. Ook valt er enorm veel aan te merken op de interne werking van de partij. Maar wil dat zeggen dat oprechte linksen zich dan maar de marge moeten laten induwen door zelf steriele lijstjes in te dienen die al tientallen jaren lang steeds maar 'flirten' - om De Vadders woorden te gebruiken - met de... 0,5%?
Face it klein-links: deze verkiezingen hebben eens te meer het failliet van jullie tactiek aangetoond. Dan kan je het als Harko steken op 'de mensen' die toch te dom zijn om op de 'revolutionairen' te stemmen en steeds maar weer koppig op de socialisten blijven stemmen. Maar zulke opmerkingen getuigen alleen maar van een enge visie op maatschappelijke veranderingen en vooral van een gebrek aan vertrouwen in de werkende klasse.
Als ik kijk in mijn kennissenkring (gewone studenten en werkenden die niet hele dagen aan navelstaarderij doen zoals klein-links), dan zie ik dat het overgrote deel ook op de sossen gestemd heeft, blijkbaar omdat ze dat het beste alternatief vinden op dit moment. Partijtjes links daarvan zien zij gewoon niet. Betekent dit dat de SP.a op dit moment een alternatief is? Bijlange niet, met zo'n verwaterde vorm van socialisme. Maar daar kan je nog lang over staan mekkeren, veel zoden zal dat niet aan de dijk brengen. Tijd dus om de socialisten te 'reclaimen' en om de rechtse carrièristen buiten te gooien! En om met een echt socialistisch programma de partij een sterk linkse oriëntatie te geven.

Harko
by Teller Monday May 19, 2003 at 11:50 AM

Harko, hou uw mond maar want de PvdA heeft ook zwaar verloren.

Reclaimen?
by NB Monday May 19, 2003 at 12:27 PM

De SPa reclaimen? :) De Spa zal nu vlug afrekenen met de laatste verzetshaarden binnen de partij. Als het van Steve afhangt dan komt er één 'progressieve' partij in Vlaanderen en dan is het gedaan met het 'oude' socialisme binnen de Sp-a. Face it de meeste arbeiders stemmen voor het Vlaams Blok en geen enkele partij slaagt er in om kiezers van die partij af te pakken.

Groeten.