arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Met dit cijfer haalt RESIST in 2006 een zetel in de gemeenteraad"
by Gaston van Dyck Monday May 19, 2003 at 01:16 AM

"In Antwerpen-stad komen we met onze RESIST-lijst uit op 2,4 procent voor de Kamer. Dat is in vrgelijking met de PVDA-uitslag van 1999 een stevige vooruitgang. Met dat cijfer haalt RESIST in 2006 een zetel in de gemeenteraad." Dat zei PVDA-woordvoerder Peter Mertens zondagavond op de meeting van RESIST in Antwerpen.

Peter: ?Een journalist van de VRT zei me zonet: ?2,4 procent, dat is veel.? We scoren daar inderdaad beter dan het Liberaal Appel en Vivant.

Dat bewijst dat het project RESIST met deze campagne een stevige basis heeft gekregen en dat de drie centrale punten van ons programma beantwoorden aan een nood bij de mensen. Meer werk door de 32-urenweek. Strijd tegen discriminatie en voor gelijke rechten bij aanwerving door quota voor allochtonen. Consequent voor de vrede en tegen oorlog.

Aan de andere kant halen we 1,2 procent in de provincie. Dat is minder dan had gemoeten, dat kunnen we niet ontkennen.

Wil dit zeggen dat RESIST nu met een probleem zit? Neen, voor ons betekent deze uitslag dat de maatschappij met een serieus probleem zit. De ruk naar rechts, de verdeeldheid onder de Belgen en migranten, dàt is een serieus probleem. Waarschijnlijk hebben we nog 4 à 5 jaar nodig om dit verder recht te trekken.

We hebben deze veldslag voor een verkozene niet gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat we de oorlog hebben verloren. (applaus uit de zaal)

De oorlog gaat verder want de problemen die wij stellen met RESIST, werkloosheid, oorlog, discriminatie, zijn niet opgelost. Is morgen het racisme verdwenen? Is morgen de werkloosheid opgelost ? Bestaan de oorlogsplannen van Bush vanaf 19 mei niet meer? Natuurlijk niet.

De oorlog is nog lang niet gestreden en die zullen wij winnen. Daar ben ik gerust in. Zeker als ik die enorme ploeg van 2.500 RESISTERS zie die in heel Vlaanderen campagne hebben gevoerd, tegen de stroom in, tegen de moddercampagnes in. Zij hebben de basis gelegd om morgen te winnen. (luid applaus)

Over die moddercampagne wil ik dit zeggen: deze is pas begonnen toen het debat over de inhoud van RESIST op gang kwam. Toen het duidelijk begon te worden dat RESIST een programma had dat iedereen kon aanspreken, een programma om bijvoorbeeld 300.000 jobs te creëren door de 32-urenweek. Dan is men met modder beginnen gooien, want die waarheid over RESIST mocht niet bekend worden. Dit bewijst dat men schrik heeft van de inhoud die wij op tafel leggen.

Dit toont aan dat we moeten blijven doorwerken rond de drie centrale punten van ons programma.

De goeie resultaten die we halen in Antwerpen-stad én het hoog aantal voorkeurstemmen voor Dyab tonen aan dat we een stevige basis hebben gelegd om dit te doen. (luid applaus)

tegen 2006
by Sander Monday May 19, 2003 at 02:03 AM

spreekt er niemand nog over resist. *fact*

Allez allez
by Teller Monday May 19, 2003 at 02:01 PM

Zelfbedrog Gaston. Ge had veel meer verwacht te halen bij ons.
Ge hebt maar 0,6 % meer dan de PvdA vorige keer en in de kieskring heb je minder.
Als je 2500 activisten hebt ingezet, heb je eigenlijk een beschamend lage score gehaald. Dat betekent dat er minder dan 8 keer stemmers waren dan activisten. Geen enkele lijst doet het slechter dan dat.

Zoals ik al zei
by Sander Monday May 19, 2003 at 02:15 PM

zoals ik al zei in mijn voor de zoveelste keer gecensureerde post:

tegen dan is resist opgedoekt wegens geen succes. jullie vertegenwoordigen geen idee die bij de massa leeft dus doek het op.