arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een gat in de lucht, en wat voor één...
by Ben Monday May 19, 2003 at 12:17 AM

"We zijn zo gelukkig dat we een gat in de lucht springen", zei Bert Anciaux als commentaar op de verkiezingsuitslagen, " en er is nu echt een gat in de lucht". Inderdaad. En wat voor één.


Nu Agalev door de denkende burger van de kaart wordt geveegd, gaapt er een groot gat in de politiek, en door dat gat zie je dat andere grote gat gapen in de Ozonlaag...
Als de denkende burger denkt dat we ongestoord kunnen doorgaan aarde, natuur en milieu uit te buiten, dan zijn we druk bezig de grond onder onze voeten weg te graven, de lucht om ons heen weg te pompen, de natuurlijke basis van onze welvaartstaat actief te vermalen.
Een tijd van zeer ernstige bezinning dringt zich nu op. Niet alleen binnen Agalev en Ecolo (om misschien iets realistischer met geldende marktregels inzake communicatie, mediatechniek en beleid rekening te houden) maar ook binnen de 'winnende' partijen, die misschien een tijdelijke macht (en dus verantwoordelijkheid) over de beleidsvorming inzake menselijke samenleving hebben verkeregen, maar niet de macht over de natuurlijke basis die die samenleving moet dragen en voeden... Aan hen om van Agalev en Ecolo, zij het tijdelijk, de toegewijde verantwoordelijkheid voor duurzaam bestuur over te nemen op regionaal, nationaal en Europees vlak. Denk eraan dat het Europees landbouwbeleid moet omgeturnd worden om met dezelfde subsidies 25 in plaats van 15 landen te gaan steunen, denk ook eens aan de hypotheek op onze duurzame energievoorziening, de hypotheek op onze leefomgeving, de hypotheek op onze gezondheid...
Denk er over om misschien toch tijdig anders te gaan leven.

duh
by Sander Monday May 19, 2003 at 02:03 AM
sander@jnm.be

Steve Stevaert & Anciaux zijn populisten:

"wij staan buiten de politiek, wij zijn niet zo saai, laat die anderen maar knoeien, kijk naar ons wij zijn tof" etc.

maar achter die populisten schuilt (bij SP.A althans, een sterke kern, ik denk aan vandenbroucke)

Misschien is dat wel het probleem
by han Soete Monday May 19, 2003 at 02:07 AM

Misschien is één van de problemen van AGALEV precies de toon van het artikel hierboven.

explainify
by Sander Monday May 19, 2003 at 02:13 AM

leg uit?? !

eigen graf gedelgd
by Joris Monday May 19, 2003 at 02:41 PM

Agalev heeft hun eigen graf gedelgd door het mee goedkeuren van de ondemocratische kiesdrempel en subsidies af te pakken van de natuurverenigingen (hun trouwste stemmers tot nu).