arch/ive/ief (2000 - 2005)

De beweging uitbouwen!
by Het Rooje Nest Sunday May 18, 2003 at 10:01 PM

Onze vaststelling na deze verkiezingen

Ondanks de zegebulletins van SPA-Spirit en VLD, is dit opnieuw een Zwarte Zondag. Dit moet alle anti-racisten, anti-fascisten, anti-imperialisten, communisten, linkse moslims, anarchisten, linkse ecologisten, linkse christenen en linksonafhankelijken, tot de conclusie brengen dat we de echte progressieve beweging van onderuit verder moeten uitbouwen, wars van politieke spelletjes en van dogmatische discussies. We moeten potverdorie dringend front gaan vormen en gaan leren om meer samen te werken om een daadwerkelijke oppositiestem te laten weerklinken. Verkiezingen zijn een fractie van het actieterrein. Ons belangrijkste terrein is de straat en die zullen we heroveren. Het is hoog tijd, want het racistische en fascistische Blok groeit per verkiezing. We staan voor een zeer zware opdracht, maar we zijn het deze wereld verschuldigd. Nog nooit was er zoveel onrecht, nog nooit zoveel racisme, nog nooit zoveel oorlog, armoede en honger. We moeten de antiglobaliseringsbeweging op de kaart zetten, we moeten de mensen laten zien dat een andere, betere wereld daadwerkelijk mogelijk is. Met veel inzet en met samenwerking kunnen we daarin slagen!

Het Rooje Nest

Progressief?
by KaM Sunday May 18, 2003 at 10:12 PM

De echte conclusie is volgens mij dat progressief Vlaanderen zich geen bal aantrekt van de opmars van het Vlaams Blok en dat de progressieve partijen geen enkel alternatief bieden voor mensen die op het Blok stemmen. Na de 'verkiezingsoverwinning' van de Sp-a en de oproep van Steve aan Agalev om samen te werken denk ik ook niet dat we veel hoop moeten koesteren dat daar veel veranderingen in zal komen.

De SP-a teletubbies zullen nu wellicht afrekenen met de 'oude' achterban van de SP. Steve heeft in zijn overwinningsspeech liefst 3-4 maal sociaal-progressief-alternatief herhaalt en als laatste 'socialisme is vrolijk of niet...........'

Het ergste vind ik dat mensen die niet tevreden zijn over Agalev op de SP-a stemmen. Als ik me niet vergis zijn ze verantwoordelijk voor hetzelfde beleid.

Groeten.

tevredenheid
by oblo Sunday May 18, 2003 at 10:23 PM
Dries.Brouwers@rug.ac.be

misschien zijn er ook mensen die uit tevredenheid op SP.A-Spirit gestemd hebben en niet enkel uit ontevredenheid over Agalev?

uiteraard is er meer eenstemmigheid nodig binnen het progressieve deel van de bevolking, maar dat is al meer dan 100 jaar nodig...we blijven hopen

ik denk trouwens niet dat er nu meer onrecht is dan vroeger ofzo, ik geloof niet dat de huidige tijden per definitie erger zijn dan vroegere tijden, integendeel zelfs, maar er blijft uiteraard wel meer dan plaats genoeg over voor verbeteringen ja

één front?
by rooie student che pablo Sunday May 18, 2003 at 10:25 PM

Allemaal goed en wel, die oproep, maar morgen begint het gekibbel en gekakel tussen de progressieve en antifascistische groeperingen in Vlaanderen opnieuw. En nog nooit waren die onderlinge ruzietjes zo goed te volgen als nu, want nu hebben we internet en nu hebben we Indymedia.