arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verkiezingsfraude in Antwerpen ten nadele van Resist
by Resist Sunday May 18, 2003 at 04:35 PM

Rond 12u is in verkiezingsbureel 158 van de Florastraat in Borgerhout (Antwerpen) fraude vastgesteld. Een Marokkaanse man van dat stembureau was door de voorzitter gevraagd om analfabete Marokkanen in het stemhokje te helpen bij de elektronische stemming. De man heeft daar misbruik van gemaakt door kiezers die voor Resist wilden stemmen, daarvan te doen afzien of door in hun plaats voor een andere partij te stemmen. Dat is aan het licht gebracht door kinderen van deze kiezers.

Resist-kandidaat Ibrahim Tahlal heeft daarop contact opgenomen met advocate Edith Flamand. Samen hebben ze de voorzitter van stembureel 158 daarover aangesproken. Hij bevestigde het verhaal en zei dat hij de man in kwestie onmiddellijk had verboden nog mee in het stemhokje te gaan. Hij beloofde van het gebeuren melding te maken in het proces-verbaal dat hij bij de afsluiting van de stemverrichtingen moet opmaken.

Hoe groot de fraude is, is moeilijk te zeggen, maar aangezien ze pas om 12 uur aan het licht is gekomen en het stembureel in een wijk met een hoge concentratie Marokkanen ligt, kan het over vele tientallen mensen gaan.

ja
by :o Sunday May 18, 2003 at 05:26 PM

't zal wel fraude zijn :p

duidelijk
by sander Sunday May 18, 2003 at 06:18 PM

heeft het volk verstandig gekozen. spijtig wat voor n-va en agalev maar ja.

schande
by Andreas Sunday May 18, 2003 at 06:41 PM

Het is schandalig wat hier gebeurt is! Dat ze maar in dat bureau volgende week opnieuw verkiezingen houden, want dit is pure vervalsing.

Iedere burger is gelijk!! Ook analfabeten, iemand dat zoiets betwist is een pure nazi!
En als iemand op resist wilt stemmen, dan moet die dat kunnen doen. Op straffe van nietig verklaring van de verkiezingen in dat bureau.

fraude?
by Peter Morlion Sunday May 18, 2003 at 06:48 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Van verkiezingsfraude zou ik niet spreken. Eerder manipulatie. Maar (als het effectief klopt) het is wel een alleenstaand geval. Of het veel verschil zou uitmaken? Ik denk het niet. Er moet wel zeker een onderzoek komen. Niet omdat Resist daarmee opeens een heel andere score zou bekomen, maar om geen precedent te stellen, en ook puur uit principe.
Ook lijkt een hertelling aangewezen als effectief blijkt dat de man mensen in hun stemgedrag beïnvloedde.
Waarschijnlijk zal er niet zo veel om gemaald worden. Als het om stemmen voor een grote partij zou gaan, dan zou men anders kraaien, maar aangezien het om een kleine partij gaat, weet ik nog niet zo zeker of er hier enig gewicht aan zal gehangen worden.

ook waar
by Andreas Sunday May 18, 2003 at 06:51 PM

het is inderdaad een kwestie van principe en precedent.

Als resist hier maatregelen zou kunnen laten voortloeien, zou dat wel een overwinning op zich zijn, na de lastercampagne, niet dat het hen een zetel zou opleveren.

Relevantie van het grote gelijk
by rikke Sunday May 18, 2003 at 07:02 PM

Wat is toch de relevantie van dit geleuter. Zelfs met alle stemmen van de stemgerechtigde migranten komt RESIST niet aan de kiesdrempel. En ik zie de erfgenamen van Attaturk niet onmiddellijk op een Arabisch Nationalist stemmen die gevaarlijk flirt met godsdienst, om over de Berbers maar te zwijgen. Maar ja... Het grote gelijk is nog maar eens bewezen.

klap klap klap
by Sander Sunday May 18, 2003 at 07:08 PM

ik kan een zachte grijns toch niet onderdrukken als ik zie wat resist tot nu toe bereikt heeft. 1.5% voor provincie a'pen. hoera. en ondertussen ook een veel grotere winst voor het vlaamsblok, deels door de proteststemmen.

ik zeg niet dat die laatste veroorzaakt zijn door resist, maar ik kan de link wel zien.
in elk geval zien jullie nu dat jullie punten verkondigen die niemand binnen belgië aanspreken, dus doek de handel maar op.

Resist resist?
by Peter Morlion Sunday May 18, 2003 at 07:52 PM
dikkexpierre@yahoo.com

We kijken met z'n allen gespannen uit naar een reactie van Resist. Mensen die mij een beetje kennen (in 't echt of via deze site) zullen m'n reactie kunnen raden.
Wel vind ik, observer, dat je niet zo arrogant tgo. hen moet staan.

Eindresultaten Resist
by eddy Sunday May 18, 2003 at 08:37 PM

met 1203 op 1294 bureaus is resist naar 1% gezakt. De missende bureaus zijn in streken waar geen kiezers zijn. Dus zal nog tot 0.9 % zakken!

Jan Vandenbergh
by 2.4% Sunday May 18, 2003 at 08:51 PM

2.4% in het kanton.

Goed voor een gemeenteraadszetel.

Sorry dat er ook nog positief nieuws is.

Reactie van Peter Mertens en Dyab Abou Jahjah is te zien op ATV.

2.3
by Sander Sunday May 18, 2003 at 08:57 PM

% :)
al dat optimisme, nergens voor nodig :p

naja ik gun jullie een gemeenteraadszetel, daar moet je je eerst bewijzen, dan nationaal.

Observer, back down
by Manu en Maarten Sunday May 18, 2003 at 09:05 PM

Manu ligt stoned in de hoek maar toch vind Maarten dat Observer een beetje te grof uit de hoek komt. Ondertussen komt Jan's stemadvies toch maar mooi uit.

Manu en Sander...
by Libby Sunday May 18, 2003 at 09:20 PM

...zouden beter nog een klein beetje blokken ook af en toe. Kweetnie wa Manu van plan is maar dan kan Sander in juli in de bomen komen hangen zonder de donderwolk van een tweede zit boven zij hoofd :-)

hehe
by Sander Sunday May 18, 2003 at 09:22 PM

die hangt sowieso al boven mijn kop. maja ik volg politiek nogal en dit wil ik dus niet missen. so i waste my time :p

waste waste waste wooyay :D

OK
by Libby Sunday May 18, 2003 at 09:25 PM

ma kom dan nie zagen als je derde zit hebt na een zomer in de bomen hé :-p Nu ja, 't zal op geen dagje komen zeker.