arch/ive/ief (2000 - 2005)

stop de bezetting van Irak
by Guido Sunday May 18, 2003 at 02:27 AM

"En aan de andere kant, als Dyab een slim politicus is, waarom zou hij dan geen duidelijkheid scheppen over om het even welk thema? Er is een open dialoog nodig tussen de migranten die zichzelf organiseren en de brede linkerzijde."

Wat bedoel je met duidelijkheid scheppen?

Dyab probeert dat en wordt nog scheef bekeken door die linkerzijde.


Aan die linkerzijde,

onderstaande zijn twee stukjes uit teksten van de AEL, het eerste is een mooie voorspelling.

"Irak kan en zal gebombardeerd worden. Het Iraakse leger zal misschien (waarschijnlijk!) verslagen worden onder de klappen van de reusachtige Amerikaanse oorlogsmachine. De Amerikanen zullen verder gaan met het opzetten van een marionettenregering die zal collaboreren/meewerken met de plundering van de oliereserves van Irak. Vanuit hun nieuw Iraaks bolwerk zullen de Amerikanen vervolgens Syriƫ en de Islamitische Republiek Iran militair bedreigen. De zionistische staat zal de vrije hand krijgen om het Palestijns verzet neer te slaan en Jeruzalem te annexeren."

Uit "Open brief van de Arabisch Europese Liga aan de antiglobalisatie beweging"
http://archive.indymedia.be/news/2003/01/45189.php


En misschien kan men gehoor geven aan de oproep van de AEL en allemaal samen een betoging houden tegen de bezetting van Irak? Een oproep die al meer dan een maand oud is. :-(

Misschien kunnen Kruithof en co eens proberen om een aantal opiniestukken te schrijven die de bezetting in Irak veroordelen? Samen met Dyab?


"Our slogan is not NO WAR anymore, it is now FREE IRAK. We call upon our local branches and sympathizers and friends to start mobilizing under the Free Iraq slogan immediately and to undertake action defending the position that we outlined above."
Statement by AEL Antwerp, 10th of April 2003
http://www.arabeuropean.org/News/stat10apriliraq.html