arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom ik stem
by Erik Saturday May 17, 2003 at 01:53 PM

Een anarchist die gaat stemmen ? Waar gaan we naar toe ?

Na 25 jaar anarchist zijnde in meer of mindere mate (het hoofd wil wel maar de gemakzucht niet), ga ik toch weer eens naar de stembus morgen. De laatste verkiezingen vroeg ik gewoon mijn vriendin voor wie ze ging stemmen en verdubbelde ik haar stem - meestal agalev). Dit keer krijg ik het niet over mijn hart Agalev te stemmen en ben ik dus op zoek gegaan naar een valabel alternatief. Er is er geen.
Resist combineert twee ideologieën waar ik het vliegend schijt van krijg : arabisch islam-gebaseerd nationalisme en vrijheidsdodend staatskapitalisme.
Agalev heeft van de macht geproefd en vind regeringsdeelname belangrijker dan haar electoraat.
SP.A-Spirit begint stilletjes aan blauwer te kleuren dan sommige VLD'ers.
En BANAAN komt niet meer op.
Dus dan maar op zoek naar kandidaten die mij sympathiek lijken. Bijvoorbeeld dokter Rita uit Schaarbeek waar ik vroeger al op heb gestemd maar nu blijkt mijn aversie tegenover het autoritair denken van zowel AEL als PVDA sterker dan de sympathie die ik voor haar en haar man heb en een stem voor haar zou dus geen stem voor haar zijn maar een stem voor de lijst, gezioen ze zelf onverkiesbaar geplaatst is. Als ik in die lijn verder denk moet ik dus stemmen voor iemand diie misschien wle kan verkozen worden.
Zijn er nog criteria ? Natuurlijk. Het moet een vrouw zijn en niet te ver van mij wonen. Dan blijft er niet zoveel meer over. Ik wil nachtrust voor mijn kinderen en mezelf dus (aaargh) ik zal maar stemmen op Isabelle Durant. Steeds leuk om mijn franstalige kennissen uit de rand van Brussel op stang te jagen.
En Yamila Idrissi: knap op weg om al haar idealen te vergeten voor een politieke carrière.
Daarmee moeten we het dus doen.
Weg met politiek analyses. Moesten verkiezingen iets veranderen ze waren allang verboden. Elections, piège à cons.
Enzovoort etcetera...
Grappig dat zoveel mensen dit nog au serieux nemen.

Blijf thuis
by Erik Saturday May 17, 2003 at 02:18 PM
erikthe@mindless.com

Als dat je enige motivatie is, blijf dan misschien beter thuis. Als het zo'n circus is, waarom er dan aan meedoen? Als het zo'n klucht is, waarom laten we het dan niet voor wat het is? Ik ga alvast niet gaan stemmen.
Maar dat banaan niet meer opkomt vind ik ook spijtig ;-)

Cheers

Erik
(een andere Erik weliswaar)

Als de gedegouteerden wegblijven...
by Yossarian Saturday May 17, 2003 at 05:06 PM

... hebben de degoutanten de speeltuin voor zich alleen!

Morgen stemmen godverdomme!!

Ik stem ongeldig
by Libby Saturday May 17, 2003 at 06:35 PM

't is weer zover, we moeten weer bollekes gaan kleuren en dan een paar jaar onze bek houden. Het éne is namelijk de consequentie van het andere. Je geeft namelijk je "stem" weg als je meenarcheerd in het circus, je laat een ander in je plaats praten.
Even heb ik overwogen om voor het eerst in mijn leven een bolleke rood te maken, maar ik doe het toch maar niet, ik uit liever zelf mijn mening. Ik geef niet mijn goedkeuring aan deze valse vorm van inspraak.
Ik ga mij wel aanbieden op het kiesbureau, ik gun de overheid niet de opbrengst van een eventuele boete die ze kunnen opleggen, want wat ze met dat geld zou uitspoken zou ook weer op niet veel trekken.

Ik stem dus niet, ik spreek voor mezelf, want wie stemt wordt getemd.

bollekes tegen blokskes
by nada Saturday May 17, 2003 at 08:37 PM

Als anarchist kan je niet gaan stemmen...inderdaad
Als antifascist wel...dus... kleur toch maar een bolleke rood. Al is het maar om Dewinter en consoorten te kloten.

Salud

voor de Libby's onder ons
by johan Saturday May 17, 2003 at 08:38 PM

Ik volg je niet, Libby...De konsekwentie van morgen een bolleke kleuren is dat je nadien je bek moet houden, zeg je? Ik snap het niet hoor.

Ik kleur morgen wel een bolleke (rood!) en nog geen vijf minuten later staat mijn bek weer open, zeker weten ... die van Dyab en Maria trouwens ook, mocht het lukken.

Blijven overwegen, Libby, blijven overwegen...

Johan.

Ik ga stemmen
by Werkmens Saturday May 17, 2003 at 11:15 PM

Groen van nijd, tegen wapentransporten, -leveringen en -productie, maar niet stemmen kan het alleen maar erger maken. Voor de rest heb je natuurlijk wel gelijk, Libby, laat je de mond niet snoeren! Wàt er ook uit de bus komt, netwerken is belangrijker dan de macht delegeren naar boven toe...

Bolleke kleuren
by Libby Sunday May 18, 2003 at 12:02 AM

De consequentie van een bolleke rood kleuren is inderdaad het systeem van de representatieve "democratie" accepteren, accepteren dat anderen in mijn plaats praten en in mijn plaats beslissen, dat is nu eenmaal de consequentie. En dat is tegen mijn pricipes. Met alle respect en sympathie voor Dyab, maar, hoewel hij heel vaak hetzelfde denkt en zegt als ik, hij doet dat echter niet altijd. Hij praat ook nooit namens mij, dat doe ik zelf wel, en dat is echt wel een belangrijke nuance.

toevoeging
by azerty Sunday May 18, 2003 at 11:12 AM

http://www.archive.indymedia.be/news/2003/05/61376_comment.php#64084