arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hallucinant pamflet van Resist
by Wim Friday, May. 16, 2003 at 6:50 PM

De tekst van een pamflet dat Resist uitdeelt in Antwerpen. Lees zelf. Een stem voor Resist = een progressieve stem? Ik denk het niet...

“Jaren en maanden zijn heengegaan en onze samenleving heeft allerlei vormen van last en discriminatie moeten doorstaan. Na Allah swt hebben we niemand die onze rechten waarborgt. Hoeveel van ons zijn slachtoffer van discriminatie en racisme?

Hoeveel van ons zijn van werk en school geweerd door hun afkomst en godsdienst? Heb jij geen schrik dat jouw kinderen niets meer over hun godsdienst of hun geschiedenis zullen overhouden? Heb je een hart dat huilt om de omstandigheden in Palestina en Irak? Mijn broeders en zusters, het is tijd om samen te komen, om eenheid te vormen, om onze hoofden en stemmen te verheffen. Want voor al deze vragen is Resist opgezet. Resist is de enige politieke lijst die wordt geleid door moslims en is ook de enige die ijvert voor moslimscholen in België. Ook de oorlog in het Midden-Oosten is een punt dat Resist met zich meeneemt naar de verkiezingen. Daarom, broeders en zusters, hebben wij jullie stem nodig. Maak gebruik van deze kans om jouw stem te laten horen, laat hem niet ongebruikt aan jou voorbijgaan. Dit in het belang van jouw toekomst en van de toekomst van jouw kinderen insha Allah. We hopen op de steun van God en op jouw stem.”

hallucinant - the sequel
by molotov Friday, May. 16, 2003 at 7:14 PM

het is natuurlijk hallucinant dat het allemaal klopt wat er in dat pamflet staat
mensen worden idd gediscrimineerd owv afkomst en godsdienst
buiten resist is er ook geen haan die kraait naar de misdaden tegen het iraakse en palestijnse volk

http://www.lijst-resist.be

Gelijk Jan
by jpe Friday, May. 16, 2003 at 9:32 PM

Inderdaad Jan; ik kan maar herhalen wat jij al schreef: "Men zou haast nog vergeten dat het Vlaams Blok een werkelijke bedreiging is voor de linkse politieke cultuur in Antwerpenen en dat het de VLD misschien zal zijn die ons pensioenstelsel zal 'hervormen' en ons systeem van sociale zekerheid langzaam zal 'afbouwen' !"

Laten we toch eens eindelijk ophouden met elkaar ter linkerzijde af te maken en focussen op de hoofdvijand. Oei, dit klinkt zo 'amadees' ...

lol
by christophe Friday, May. 16, 2003 at 9:35 PM

Eens Amadees...

amedée
by Linda Friday, May. 16, 2003 at 10:52 PM

wat is het probleem met Amedée. Ik heb hier van die vent geen comment gezien. Weggehaald misschien wegens te grof?

Voor het overige sluit ik me aan bij jpe.

andere dingen die ook halucinant zijn
by monika stoces Friday, May. 16, 2003 at 11:36 PM
monika.stoces@pandora.be

hallucinant vind ik voor het pamflet niet echt, al klinkt het mogelijk niet klassiek progressief, goed tot daar, ook inderdaad vind ik hallucinant, wat in het midden-oosten gaande is, het is om te huilen, tot de oorlog in irak toe.
Maar ook hallucinant, vind ik dat het hier blijkbaar veel meer om een diamant oorlog tussen joden en libanezen te gaan, joden stemmen nu om die reden op het vlaams blok, alsof er geen geschiedenis was, en de moslim jongeren, beseffen dat het weer maar eens niet zij zijn, om wie het gaat. Ja , het moet maar eens gedaan zijn met discriminatie!! Volledig juist! Spijtig dat ze zich weer aan de verkeerde strohalm vastpakken, maar ja, de wereld is hallucinant, bush will iraks olie, maar een bestuur is al minder zijn zorg, de libanezen met al hun diamant in kongo, willen dan weer de diamant van de joden in antwerpen. De JOden hopen hun redding in een verklede versie van het fashisme te vinden, en de extreme uitspraken uit wanhoop van vele buitenlandse en lang inderdaad gehoonde mensen, zijn dan weer een begrijpelijke maar opnieuw soms te extreme reactie. Zeg maar daat de mens als geheel en de hele werelde erg halucinant zijn, en dat twee dagen voor de verkiezing, zuuuuuucht:)

Hallucinant?
by Peter Morlion Saturday, May. 17, 2003 at 9:17 AM
dikkexpierre@yahoo.com

Waar ik me steeds weer aan erger, is dat velen van kleinlinkse partijen/lijsten op deze site, vele argumenten steeds wegwuiven door te verwijzen naar andere/ergere zaken. Kritiek op een partij of op iets anders (een standpunt, een regime,...) wordt steeds weggewuivd met: kijk maar eens naar de VS, en sp.a/VLD/Agalev/Vlaams Blok dan?, enz.
Akkoord, dat is allemaal juist, maar dat maakt de argumenten niet minder geldig. Het is vergelijkbaar met de Black Panther beweging (dacht ik met enige zekerheid) die ooit nog gesteld zou hebben dat vrouwelijke emancipatie een ondergeschikte strijd is. Wel belangrijk, maar voor NA de emancipatie van de zwarten.
Verder vind ik dit pamflet niet hallucinant hoor. Begrijpelijk misschien, het geloof is voor de Arabische mens nog veel belangrijker dan het is voor de Westerse mens. Waarmee ik niet direct wil zeggen dat de AEL progressief is.

neem een tripje
by Guido Saturday, May. 17, 2003 at 10:07 AM
pannekoekroebrt@hotmail.com

Neem wat LSD of eet een paddestoel. Als bovenstaande hallucinant is...

got mit uns
by rudy hoorens Saturday, May. 17, 2003 at 7:49 PM

het pamflet is misschien niet hallucinant, maar toch zielig en middeleeuws, zoals de preken die de Frankische kruisvaarders naar Jeruzalem dreven, het "Got mit uns" van de keizerlijke duitsers in 1914-1918 en het "God bless our people" van Bush en vele van zijn voorgangers.