arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verhofstadt zijn ergste nachtmerrie (cartoon)
by resister Friday May 16, 2003 at 04:23 PM
contact@lijst-resist.be

RESIST pleit voor een echte sociale politiek: 32-urenweek, geen dicriminaties en radicaal tegen de oorlog. Een nachtmerrie voor Verhofstadt.

Verhofstadt zijn erg...
_nightmare-02-exp02.gif, image/gif, 266x427

"Alleen de patroons moeten schrik hebben van RESIST"

1. RESIST = 300.000 NIEUWE JOBS
2. RESIST = GEEN DISCRIMINATIE
3. RESIST = DOKTER GEERT VAN MOORTER IN BAGDAD


1. RESIST = 300.000 NIEUWE JOBS

Peter Mertens. Resist heeft een heel concreet plan om 300.000 jobs te scheppen. Vaste, voltijdse jobs ? geen wegwerparbeid. Dat kan door de 32-urenweek in te voeren, zonder loonverlies en met bijkomende aanwervingen. Er is geen enkele andere partij die een concreet plan heeft om jobs te creëren. Integendeel, ze spreken allemaal over "loonlastverlaging". Al 20 jaar worden de ?loonlasten? verlaagd en er is géén enkele job bijgekomen. Het enige dat gebeurde is dat de sociale zekerheid, onze pensioenen, en onze gezondheidszorg jaarlijks met 4 miljard Euro worden geplunderd.
Dyab Abou Jahjah. De Belgische mensen moeten geen schrik hebben, wij willen jobs voor iedereen. De enigen die schrik van ons moeten hebben zijn de werkgevers, want zij gaan een stuk van hun winsten moeten inleveren om het sociale weefsel van ons land opnieuw op te bouwen. Als dat niet gebeurt, staan we allemaal voor een groot probleem en dan zal het voor niemand goed zijn.
Peter Mertens. De 32-urenweek lost twee problemen op: 300.000 jobs voor de werklozen, maar die 300.000 nieuwe banen zullen ook onze sociale zekerheid redden: ze betalen allemaal bijdragen. Ons plan is perfect te betalen: sinds 1998 maken de patroons (bedrijven, banken en holdings ) jaarlijks 1.500 miljard oude frank winst. Twintig jaar lang heeft de wereld van de arbeid ingeleverd, vandaag is het tijd dat de patroons hun maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.


2. RESIST = GEEN DISCRIMINATIE

Dyab Abou Jahjah. Wij willen dus 300.000 nieuwe jobs, maar die moeten wel de multiculturaliteit van de maatschappij weerspiegelen. Het meest logische is dat de verhouding op het werk dezelfde is als in de maatschappij. Vandaar zijn we ook voor quota, tijdelijke maatregelen om die situatie recht te trekken, zodat mensen de kans krijgen zich te bewijzen. Het kan niet dat een bedrijf zoals Volkswagen in Vorst, waar tienduizenden Marokkanen wonen, geen enkele Marokkaan aanneemt, omdat de baas vindt dat dat niet bij het imago van het bedrijf past. Dat is racisme en maatschappelijk onverantwoord.

3. RESIST = DOKTER GEERT VAN MOORTER IN BAGDAD

Dyab Abou Jahjah. Op het moment zelf dat de bommen op de hoofden van ons volk in Irak vallen, verbleven mensen, zoals onze lijstduwer dokter Geert Van Moorter, onder diezelfde bommen. Om samen met de Irakezen tegen de dood te strijden. Resist is tegen de oorlog, niet een beetje maar helemaal. Niet zoals anderen die tegen de oorlog zijn maar tegelijkertijd wapentransporten toelaten naar de oorlog.
Peter Mertens. Resist is een lijst van daden, niet van woorden. Geert Van Moorter werkte tijdens het beleg van Bagdad zes weken als dokter in de Iraakse ziekenhuizen. «Waarom gaan jullie al terug», vroegen de Irakezen toen dokter Geert Bagdad verliet. «Om overal te gaan vertellen wat er hier gebeurd is, zodat we kunnen voorkomen dat het nog eens gebeurt. Ik ga nu aan echte preventieve geneeskunde gaan doen», antwoordde dokter Van Moorter hen. Maar toen hij terugkwam, was niemand geïnteresseerd in zijn verhaal. De Zevende Dag liet weten dat ze nu nog enkel oog hebben voor de verkiezingen. » Nochtans zou de oorlog nog altijd nieuws moeten zijn, aldus Geert. « Er sterven nu meer mensen aan de gevolgen van de oorlog dan tijdens de bombardementen. »


STEM DYAB IN HET PARLEMENT

Dyab Abou Jahjah. Een Resist-verkozene is een statement. Ik wil Verhofstadt zijn ergste nachtmerrie worden. Als ik verkozen word, zal dat een enorme schok door het parlement jagen. Daarvoor alleen al is het belangrijk. Als parlementslid krijg je toegang tot veel documenten. Ik zou de inhoud ervan bekend maken op volksmeetings. Mijn mandaat als parlementair is het tien puntenprogramma van Resist. Wij willen iets opbouwen op langere termijn maar de schok in het parlement zou een mooie opener zijn.
Peter Mertens. Tijdens de campagne hoor ik van de andere partijen: 'we zullen meer op straat komen, wij zullen de politiek uit Brussel aan jullie komen uitleggen'. Resist is precies het tegendeel. Wij willen iemand die de wil van het volk in Brussel vertolkt, iemand die niet plooit, iemand die niet alleen op een stemknopje drukt, iemand die zich niet aan de 'zwijgplicht' houdt. En daar is Dyab Abou Jahjah toch de meest geschikte kandidaat voor, zeg nu zelf.

schokgolf
by scepticus Friday May 16, 2003 at 09:31 PM

Volgens mij niet choquerender dan J-P Van Rossem of Jan Decorte in het parlement, als je het mij vraagt. Denk je echt dat een grote partij wakker ligt van een splintergroepje dat geen 2% van de stemmen haalt?