arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een schot voor de boeg...
by Edith Thursday May 15, 2003 at 09:04 PM

Men is verwittigd. Wie Abou Jahjah steunt zou dat wel eens heel zuur kunnen komen op te breken. Onze machtspolitici vinden het niet nodig een ernstig wetenschappelijk onderzoek te voeren naar het racisme. Ze drijven onnadenkend mee op de golven van de oorlogslogica van de corporate America.

Een schot voor de boeg...

... voor al wie Dyab Abou Jahjah steunt en voor eventuële bedrijven die er zouden durven aan denken die man een baan aan te bieden.

In Antwerpen is het Antwerps-Libanees bedrijf Soafrimex stil gelegd en werden vier mensen opgepakt, waaronder de zaakvoerder van Soafrimex en zijn echtgenote. Soafrimex is een exportbedrijf van voedingsmiddelen naar Afrika en heeft de brute pech de broer van Dyab Abou Jahjah te werk te stellen.

Deze tewerkstelling was voldoende voor het parket om Soafrimex er van te verdenken de AEL illegaal te financiëren. Op VTM en VRT wordt vandaag beweert dat de boekhouding 'ondoorzichtig' zou zijn en dat Soafrimex zich zou laten betalen met diamanten. Men insinueert dat het om bloed- of conflictdiamanten zou gaan. Insinuaties, verdachtmakingen, geen feiten.

Al wat ik hier heb geschreven heb ik zojuist op VTM en VRT gezien en gehoord. We maakten eerder al kennis met de onbetrouwbaarheid en desinformatie van deze twee televisiebedrijven. Men neme daarom ook dit met de nodige dikke korrel zout.

Er is duidelijk een opbouw in de laster waar te nemen. Het lijdt geen twijfel dat deze beschadigingsactie vooraf partijoverschrijdend en in overleg met de media, werd gepland . Het 'islamitische gevaar' moet bestreden worden by any means necessary.

We hebben nog twee dagen te gaan. Morgen staat er beslist weer wat op het programma en de kers op de fascistische beschadigingstaart krijgen we zonder twijfel zaterdag opgediend. De vraag is niet of er iets komt, de vraag is alleen wat er komt. Zo was het ook de vorige dagen. Dat de Morgen daarin een voortrekkersrol zou spelen, lag gezien de obsessie van Yves Desmet om laster te verkopen en de banden van Van Thillo met de VLD, te verwachten.

De moeite nemen om een grondig wetenschappelijk onderzoek - liefst niet door derderangs wetenschappers van het niveau van Kruithof en co - te laten voeren, daar wordt niet aan gedacht. Er bestaat helemaal geen islamitisch gevaar. Ons politieke establishment zit in de ban van de waanzin. We beleven een situatie die autodestructief is voor België. Enerzijds krijgen onze politici nu en dan aanvallen van 'moedigheid' waarin ze zich uitspreken tegen de oorlog in Irak en daarin op internationaal vlak mee in de pap gaan roeren en ondermeer voorstellen lanceren om Europa militair te versterken, wat een goede zaak zou zijn. Ze halen ons land daarmee de woede van de Bush administratie op de hals, wat op zich niet zo erg zou zijn, ware het niet dat onze politici slechts om electorale redenen hun nummer hebben opgevoerd en geen goed onderbouwde motivatie hebben voor hun initiatieven. Anderzijds blijven simultaan met de electorale pseudo'vredelievende' propaganda burgers van dit land slachtoffer van de oorlogslogica waarmee de US administratie ons op zijn minst sedert mijn kleutertijd tracht in het harnas te jagen tegen landen of regio's waar zij mee wensen af te rekenen, namelijk eerst de sovietunie, nu de Arabisch regio.

Dringt het dan niet door dat we misbruikt werden en worden als pionnen in de psychologische oorlogsvoering van de US-admistratie tegen eerder de Sovietunie en vandaag de olierijke Arabische regio. Dringt het niet door dat de beschadigingsacties tegen Dyab Abou Jahjah in het verlengde liggen van een strategie die als doel heeft België te beschadigen.

Ik roep dan ook op dringend te stoppen met dit autodestructief gedrag, maar maak me evenwel geen illusies. Tegen waanzin is geen kruid gewassen en als de uit niet zien wil baten kaars en bril niet.

Hekserij
by Benny Thursday May 15, 2003 at 09:16 PM
wintersbenny@hotmail.com

Binnen 100 jaar lachen ze waarschijnlijk met onze houding tot het moslimfundamentalisme gelijk wij nu lachen met de heksenvervolgingen enkele eeuwen terug.

Op het einde van de 19-de eeuw waren er handen vol geld te verdienen met de handel in tulpenbollen. Ieder rechtgeaard gezin dat wou investeren in de toekomst moest en zou een tulpenbol in huis halen !

Dit om effen aan te tonen dat een mens gekke dingen kan beginnen te doen, als er maar voldoende mensen zijn die dezelfde gekke dingen doen. Dan wordt het kritisch denkvermogen door één of ander massamechanisme uitgeschakeld.