arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rosse buurt-toffe buurt: verkiezingen 18.05.
by Danny Bonte Thursday May 15, 2003 at 12:55 AM
d.bonte@pi.be 03/2958755 Violetstraat 30 2060 Antwerpen

Monika Stoces van Rosse buurt - toffe buurt geeft haar mening over de verkiezingen van 18 mei en betuigt haar steun voor Ludwig Vandenhove (sp.a-Spirit). Ter info.

In een tijd waar tegelijk prostitutie haar plaats zoekt in de samenleving, en tegelijkertijd ook opnieuw een taboe wordt, een morele doorn in het oog van de mensen die er meestal het verst vanaf staan en denken alles snel theoretisch te kunnen regelen, en zo worden wel al eens fouten gemaakt, de prostitutie ongenuanceerd op één hoop te gooien met andere fenomenen zoals misdaad, vrouwonwaardigheid en mensenhandel is één van de grote voorbeelden. Realisme en nuancering is hier dan ook meer dan ooit nodig.

Het gevolg is van deze dikwijls verkeerde inschattingen soms door paniek gemotiveerde te repressieve of gewoon contraproductieve maatregelen.

Het hele verhaal is een vicieuze spiraal, want een sector die al een etiket van "misdadig" draagt, daar wil men niet meer zo snel nog mee te praten en intussen vergeten sommigen volledig het oorspronkelijk uitgangspunt zelf: De zo humaan mogelijke regeling voor de prostituee zelf.

Chris De stoop legt bijvoorbeeld in zijn laatste boek "Zij kwamen uit het Oosten" uit, hoe ook goed bedoelde pogingen om deze problematiek op te lossen, helaas niet helemaal gelukt zijn. Hij wijst op de soms ongewilde neveneffecten van al te snel ineengestoken reglementeringen.

Er waren desondanks reeds verschillende mensen erg gedreven begaan in België met het probleem en het debat in de senaat over prostitutie en samenleving, is bijzonder actueel. De lijst is te lang, om iedereen voor zijn of haar inzet te bedanken.

Zo zet Ludwig Vandenhove, burgemeester van Sint-Truiden en federaal volksvertegenwoordiger voor de sp.a, zich al jaren in, om een realistische bijsturing aan het debat rond legalisatie te geven. Daarbij vergeet hij niet zijn ideeën te toetsen aan de werkelijkheid en wil daarom het debat met de sector blijven voeren.

Zijn wetsvoorstel is een kader en geen uitgewerkt reglement, zodat het ruimte laat voor het "onregelbare" zoals hij het zelf noemt en er tevens plaats is voor een verdere uitwerking met de sector zelf.

Na de verkiezingen komt hij daarom ook meermaals naar Antwerpen, om de prostitutieactiviteiten in al haar vormen te leren kennen, samen met Staf Nimmegeers, een Brusselse priester die begaan is met het lot van de prostituees in Brussel, en anderen die willen meedenken over de situatie.

Ludwig Vandenhove wil zijn werk verder zetten in de senaat, en vooral, blijvend werk en overleg plegen met de prostituees en alle betrokkenen bij de totstandkoming van een redelijke regeling. Een regelgeving waarbij de rechten en plichten van de prostituee vooropstaan. De voortzetting van de dialoog, is voor mij reeds voldoende reden, om mijn persoonlijke steun te betuigen op 18 mei voor Ludwig Vandenhove op de lijst sp.a-Spirit (1ste opvolger op de senaatslijst) en Staf Nimmegeers (5de plaats op dezelfde lijst).

Monika Stoces
Rosse buurt - toffe buurt
http://www.rossebuurt-toffebuurt.com/
http://www.rossebuurt-toffebuurt.com/docs/sint.htm

Eindelijk
by Jan Thursday May 15, 2003 at 12:57 AM

Eindelijk een oprechte stemoproep voor de SP.A.

Eigenlijk
by Sander Thursday May 15, 2003 at 01:02 AM

wil ik hier het liefste geen enkele stemoproep zien, maar kritische artikels met feiten, zonder censuur. er gaat buiten al genoeg campagne rond, ik wil hier nieuws zien over mensen die voor algemene belangen opkomen, niet voor partijen.

Ja Sander
by han Thursday May 15, 2003 at 01:08 AM

Binnen enkele dagen zijn het verkieingen en er zijn er duidelijk meer dan alleen die van RESIST die dat belangerijk vinden.

Groeten.
han

daarom net
by Sander Thursday May 15, 2003 at 01:24 AM

geen propaganda en stemoproepen, wel feiten. je hoort me toch niet zeggen dat het niet over politiek mag gaan?

En ga jij scheidsrechter spelen ??
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 01:41 AM

En ga jij bepalen wat al dan niet door de beugel kan.

Wat voor de enen propaganda is, is voor iemand anders informatie, en omgekeerd. Het hangt er maar van af door welke bril je naar deze website kijkt.

Je kan het niet eens zijn met bovenstaand artikel, maar heeft het daarom geen informerende waarde? Ik zou dat alvast niet durven beweren.

groeten
han

Monica
by Edith Thursday May 15, 2003 at 10:33 AM

Mijn waardering voor het stemadvies van Monica Stoces, wat niet wil zeggen dat ik het ook volg.

Precies omdat prostitutie opnieuw een taboe wordt, een morele doorn in het oog van de mensen die er het verst vanaf staan en niettemin denken alles snel theoretisch te kunnen regelen, stoort het mij dat Ludwig Vandenhove hier de kastanjes uit het vuur gaat halen en niet Monica zelf. Niemand kan meer realisme en nuancering in deze kwestie aan de dag leggen dan Monica. Ik heb in alle omstandigheden moeite met bevoogding. Of het nu om allochtonen, vrouwen, prostitués, gehandicapten en andere minderheidsgroepen gaat. Zelfbeschikkingsrecht is het belangrijkste goed.

Ik heb er ook moeite mee dat het een man is die de belangen van de prostitués moet gaan verdedigen. Hoe moet ik me voorstellen dat die zich voldoende zou kunnen inleven en de motivatie zou kunnen opbrengen om een dergelijk zwaar beladen dossier ter harte te nemen.

hopenlijk dit keer geen bevoogding:)
by monika stoces Thursday May 15, 2003 at 01:56 PM
monika.stoces@pandora.be

Beste Edith, ik begrijp volledig je bezorgdheid over bevoogding van bepaalde groepen, ik ben het daar trouwens volledig mee eens, dat is nu ook net wat mijn probleem met zoveel politici is, dat ze zelf iets willen regelen voor een ander.
Maar precies daarom heb ik al jaren sympathie voor Ludwig, hij stuurt voortdurend zijn stelling bij, tijdens dat hij met mensen praat en vraagt, hij slaat zelfs als burgemeester, bijna nooit een verzoek van scholen of leerlingen om te komen spreken af, hiervan nog een neerslag op http://www.prostitutieraad.be , een studie van een school in leuven. En ja hij wil luisteren en de boodschap in een samenhangende inhoud gieten, hij noemt het zelf "een kader scheppen, nog ruimte laten...."
net dat , doet me vermoeden dat hij net zoals wij, ook iets tegen de klassieke "bevoogdingsneigingen" heeft.
Tja en dat hij een man is? Een vrouw die dit zo direct stelt, kom je gewoon minder tegen, ik denk dan, och, als hij maar luistert, hij kan aan zijn geslacht ook niks veranderen:), maar effe leuk, er zijn ook heel wat homo-prostituees, en enveel transseksuelen, denk echt niet dat prostitutie uniek een vrouwenjob is:), en ook binnen deze groep tref je erg speciefieke problemen aan, heus.
Enfin, ik hoop dat ik het wat begrijpelijk uitleg.
Maar man of vrouw, Ludwig denk na, en ja, ik zeg dit niet als steun voor een partij, maar steun voor een man die ik persoonlijk mocht leren kennen als erg vriendelijk en oprecht, dit reeds meerdere malen, daarom gewoon. Het siert hem dat hij geen moeite heeft, de hand ook in eigen boezem te steken, en zijn stellingen kritisch te herzien indien nodig blijkt. Lieve groeten, Monika

niet voor partij, voor iemand die ik waardeer
by monika stoces Thursday May 15, 2003 at 02:08 PM
monika.stoces@pandora.be

haha, ik weet niet, en denk zelfs niet, dat alle partijleden me even nauw aan het hart liggen, voor allle duidelijkheid, dit is een oproep voor een persoon die ik waardeer. Leonaaaaaatje, lust ik dan weer raaaauwwww:), eerlijk is eerlijk, ik kan niet veinzen he?:)
kan je me verstaan dat ik het zo sterk stel? ik hoop het, lieve groeten, Monika:)

bovenstaand, was reactie op bericht van jan, eindelijk
by monika stoces Thursday May 15, 2003 at 02:12 PM
monika.stoces@pandora.be

om het overzicht niet te verliezen, ik lachte met reactie van jan, over mijn spa-oproep, en reageerde daarop, ik post dit nogeens omdat ik zie dat de berichtenniet in volgorde verschijnen, sorry voor de onduidelijkheid effe, lieve groeten