arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mia De Schampelaere (CD&V) schaamt zich niet
by Che strikes back Wednesday May 14, 2003 at 10:38 PM

CD&V-kandidate Mia De Schampelaere legt zelfs verkiezingsfolders op scholen... . Tja, kwestie van 'vrij onderwijs' te stimuleren?

Het is wraakroepend maar waar. CD&V-kandidate Mia De Schampelaere (4de plaats Kamer) en 2 van haar kompanen vallen tegenwoordig met hun propaganda ook de mensen op school al lastig. Leerkrachten én leerlingen worden aangeschreven (persoonlijk) op school om op haar te stemmen. Zeker in 3 scholen in het Antwerpse was dat al het geval. Benieuwd of hierop mensen meer gegevens kunnen doorsturen. WIj weten het zeker van OV in Hove. Doet bijvoorbeeld ook Mieke Versteden dit op haar voormalige school OLV-instituut in Berchem? En andere politieke beïnvloeding op school?
Ik vind dit toch niet meer normaal. VOor mij kan dit niet meer.

Denk zelf
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 11:04 PM

denk zelf en stem voor wat jij wil. die mannen mogen trouwens meestal niet stemmen, volgens mij komt hun informatie uit andere reclamedatabanken. je weet niet waar je gegevens allemaal zitten de dag van vandaag.

denk zelf Stem AGALEV
by ikke Wednesday May 14, 2003 at 11:25 PM

Denk zelf en stem AGALEV wil Sander zeggen.

vertaling
by mijzelf Wednesday May 14, 2003 at 11:51 PM

Leuk toch, bij indymedia moet je niet nadenken om de echte boodschap tussen de lijntjes te ontdekken. Neen, er zijn van die mensen die zich bezighouden met het schrijven van commentjes waar ze dat voor u doen.

Ze schrijven nog net niet wat u denkt, wel wat u moet denken. Ze weten perfect wat mensen die af en toe op de site een comment lossen, denken. Mijn vermoeden is dan ook groot dat er naast hun computer een groot blad hangt waarop ze de stemintenties van alle indymediabezoekers in kaart brengen.

Alé, dit alleen maar om te zeggen dat het vorige commentaar volstrekt absurd is en vervuiling van deze website.

Ik denk
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 12:05 AM

dat het soms een beetje complexer is Sander.

Voor sommige mensen is zelfs AGALEV te links. Als jullie samen tegen RESIST in het verweer zijn valt dat zo niet op. Maar als er een opning naar AGALEV wordt gegeven zullen ze jou daar op aanpakken.
Wij hebben hier weldegelijk een aantal extreem rechtsen die de website volposten.

Zo zie je maar dat ook voor jou de vijanden van je vijanden plots (al dan niet gewild) je vrienden worden.

groeten
han

extreem rechtse provocateurs
by mezelf Thursday May 15, 2003 at 12:24 AM

Han, makkelijk he, mensen met een andere mening afschilderen als extreemrechts. Wat uit mijn comment doet jouw besluiten dat ik extreemrechts ben?

Als indymedia wil dat er niet meer anoniem gepost wordt dan moet dat maar duidelijk gemaakt worden. Maar iedereen met kritiek en zonder naam afschilderen als extreemrechts is zeer goedkoop, dan moet je niet ingaan op argumenten en vragen en kun je zelfs censureren.

Haal dan gewoon dat onnozelcommentaar van ikke (en dan dat van mezelf) ALLEMAAL weg. Ik wou juist reageren op dit totaal inhoudloos en stokerig commentje.

Door dergelijke reacties worden lezers afgeschrikt nog te reageren. Want ze worden dan meteen een plaatsje op het blad met alle stemprofielen. Zo'n blad hangt blijkbaar ook bij jou tegen de muur. Mij heb je alvast weer mooi in een hoekje geduwd. (waar ik echt niét thuishoor)

Maar neen Sander
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 12:40 AM

maar neen Sander ik heb het niet over jou, ik heb het over de persoon die zichzelf ikke noemt en niet de persoon die zichzelf mezelf noemt.

Moelijk hé.....

Ik weet, wij vergissen ons ook soms eens.

Han
by Sander Thursday May 15, 2003 at 12:58 AM

ik ging de post van ikke volledig negeren. nutteloos en flauw. bovendien ben ik volstrekt anti-agalev het mag geweten zijn. (hoewel de 'stemtest' mij agalev aanbeveelt, weet ik dat deze partij niet kan regeren en ik stem er dus niet voor)

maar aan de andere kant vind ik dat op het onafhankelijk media center indymedia ook rechtse posters welkom moeten zijn. de bezoekers en lezers moeten maar hun conclusies trekken. het is altijd interessant de visies van verschillende mensen te zien. alleen maar links zien brengt je uiteindelijk in een straatje waar je je alleen maar op die dingen oriënteert.

na een tijdje ga je het besef verliezen dat er nog volledig andere meningen heersen, die ook ergens hun waarheid bevatten, en die wil ik respecteren.

Daarom ga ik regelmatig mensen die voor het blok stemmen interviewen, om hun standpunten te leren begrijpen of toch tenminste te achterhalen waarom ze dit of dat vinden. "Ken uw vijand" zegt Tzun Tsu, wel ik beschouw het blok niet als mijn vijand maar ik wil wel aanvaarden dat mensen anders denken.

En daar moet ik uiteindelijk zelfs aan toevoegen dat ik door die zoektocht erachter gekomen ben dat ik het hier en daar wel eens ben met het blok, louter principieel dan, maar ik veroordeel sterk de manier waarop ze alleen maar in zwart-wit denken en overal tegen zijn, moord en brand schreeuwen bij het minste en uiteindelijk populistische redevoeringen houden en veel te veralgemenend spreken.

Maar op zich zitten er wel een aantal zinvolle programmapunten bij het blok. Maar dat is iets wat je moet willen zien, ik hou er niet van om zomaar tegen het blok te zijn omdat iedereen er tegen is.

Misschien begrijp je nu ook wel mijn automatische terughoudendheid tegenover resist, dat toch ook wel een beetje op die manier campagne voert. Maar tot daar, het ergste vind ik eigenlijk dat blijkbaar het hele indymedia belgie een propagandamachine geworden is voor resist.

vi hörs
s!