arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stand van zaken: verkiezingsboycot in Mechelse kieslokalen?
by Kenneth RUMES Wednesday May 14, 2003 at 10:26 PM
kennethrumes@hotmail.com

Hoe staat het met de axie van de directeur van Go Shil! in Mechelen? Houdt hij nog steeds de plaatsing van kieshokjes tegen en de inrichting van kieslokalen in de school zolang de brandveiligheid niet in orde komt? En wat met de leugens van het Mechelse stadsbestuur? Lees hieronder

Het blijft spannend in MEchelen: wordt er zondag gestemd in de lokalen van de school Go Shil! De directeur verhinderde eerder deze week (zie vorig artikel) de plaatsing van kieshokjes omdat hij eerst de beloften van burgemeester betreffende de brandveiligheid in zijn school gegarandeerd wil zien worden. De reacties van schepenen en van de stad zijn weeral grandioos.
Zowel schepen Anciaux als schepen Van Loon passen de klassieke truc toe en spreken van “politieke spelletjes”. Erger is echter dat ze blijkbaar niet weten dat er wel degelijk een brief van burgemeester Somers bestaat als reactie op het brandweerverslag, waarin hij stelt dat de nodige aanpassingen mogen gebeuren. Wanneer men de directeur hierover blijft leugenachtig maken, zal de school vrijdag deze brief aan de 600 leerlingen meegeven, zodat de ouders thuis zelf kunnen uitmaken wie wat beloofd heeft.
Blijkbaar is het collegebesluit tegengesteld aan die persoonlijke brief van burgemeester Somers.

- Het besluit van de brandweer is dat de klas veilig is wanneer de brandtrap er staat.

- Dat zo’n trap veel geld kost, waar Mevr Van Loon mee schermt, weegt niet op tegenover dertien kinderlevens die op het spel worden gezet.

Reacties van stad en scholengroep 5

- Mr. Chaffart, algemeen directeur Sgr5, werd op de hoogte gebracht door de stad en stuurde de wettelijke bepalingen door inzake ter beschikking stellen van schoollokalen voor kiesbureaus.

- Twee heren van de dienst bevolking zochten de directeur op in zijn bureau om te vragen of de hokjes toch mochten gezet worden. Zij kwamen van het gerecht met de mededeling dat een opeising een lange procedure zou kunnen worden.

- Mr. Lammar, diensthoofd onderwijs van de stad, belde de directeur op dat men niet gelukkig was met onze actie en dat men de burgemeester een hele dag niet kon bereiken.

Benieuwd hoe dit afloopt....

axie
by axie radius Thursday May 15, 2003 at 12:50 PM

ONZE actie?
Verklaar je nader, blijkbaar wordt de actie mee door jou opgezet, geef tekst en uitleg. Een onafhankelijke nieuwsbron kan je dus niet zijn!

Toch onafhankelijk lieve Radius
by Kenneth RUMES Thursday May 15, 2003 at 07:57 PM
kennethrumes@hotmail.com

Goed van je de kleine lettertjes te lezen. Het is echter een zin uit de briefwisseling met de directie van Go Shil! geplukt, vandaar even iets vergeten vermelden. Hun axie in plaats van de onze. Maar je had het wellicht al in de smiezen.