arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bedenkingen bij combinatie media-activisme (Indymedia) en partijpolitiek (Resist)
by jpe Wednesday May 14, 2003 at 09:58 PM

Via een e-mail discussiegroep kreeg ik vandaag voor het eerst de ook op Indymedia gepubliceerde tekst "Beschadigingactie tegen RESIST: oproep aan de journalisten". Op het eerste zicht een interessante tekst, tot ik zag wie die ondertekend had.

In het artikel weerlegt Han Soete een aantal cowboy-en-indianen verhalen die de afgelopen dagen in de media over RESIST verschenen. De campagne in sommige media tegen AEL en RESIST loopt inderdaad de spuigaten uit. Elke slag onder de gordel lijkt te kunnen.

Maar dat Han Soete op deze aanvallen antwoordt als lid van het stuurcomité van Resist terwijl hij ondertussen ook het boegbeeld van INDYmedia is - doet bij nogal wat mensen de wenkbrauwen fronsen.
--------------------

In de e-mail-discussiegroep antwoordde Han op deze kritiek als volgt:

"Beste Jan Pieter:

Bij indymedia draait het allemaal om geëngageerde journalistiek. Zo zijn we ontstaan: in Seattle, als activisten met media als hun actievorm. Wij brengen geen verslag uit als zogenaamde objectieve observator, omdat we niet geloven dat zo iets bestaat. We willen dat activisten zelf hun verhaal vertellen, we denken dat niemand dat beter kan dan die activisten zelf.

Waarom zou dat in tijden van verkiezingen anders zijn dan in tijden van acties tegen de WTO, G8, Europa, oorlog, .... Wij zien geen verschil. Voor sommigen van ons is deelnemen aan verkiezingen een "actievorm" net zoals een actie tegen de G8, een bezetting van een bos, een streetparty,..

Voor het overige stel ik voor dat je dergelijk discussie op Indymedia voert:
https://archive.indymedia.be/news/2003/05/62985.php"

---------------------

Mijn antwoord hierop (na overleg met enkele mensen) is het volgende:

* Streven om altijd de waarheid te zoeken niet verenigbaar met dienen van partijpolitieke belangen

Han, bedankt voor het lesje geschiedenis in media-engagement; maar daar hadden we het eerder al over. Wat mij en andere kritisch denkende linkse mensen steeds meer stoort aan de opstelling van zowel jou als anderen van de kern van Indymedia is dat je het volgende onderscheid niet maakt.

Enerzijds moet elke journalist/media-activist 'kant kiezen'. Heel algemeen gesteld: de kant van het volk of van de elite. Anderzijds moet een journalist/media-activist altijd compromisloos naar de waarheid zoeken en dus moet hij/zij ook kritisch zijn tegenover al hen die beweren het belang van het volk te dienen. Er zijn er al te veel geweest die ons in deze bedrogen hebben om nu nog eender wie blinde lings te vertrouwen.

Het streven om altijd de waarheid te zoeken is niet verenigbaar met het dienen van partijpolitieke belangen, wat jij nu aan het doen bent. Als je jouw artikel geschreven had als kritische buitenstaander, dan was het geloofwaardig geweest. Nu je zelf belanghebbende partij bent - je komt zelf op bij Resist - is het dat jammer genoeg niet. Het vermoeden is er immers meteen dat je de zaken rooskleuriger/sympathieker (kies zelf de term die je wil) voorstelt dan ze zijn. Net zoals de commerciële en de staatsmedia dat doen voor hun politici.

Je voorstel om de discussie op Indymedia te voeren: hebben we dat niet al eerder gedaan ? Hoeveel mensen hebben Indymedia niet al omschreven als Resistmedia ? Eigenlijk had ik met heel die discus sie willen wachten tot na de verkiezingen, kwestie van jullie niet nog meer op "je kop te zitten" nu; de commerciële media doen al erg genoeg. Maar vroeg of laat moet deze discussie inderdaad wel ten gronde gevoerd worden ...

met vriendelijke groeten, Jan-Pieter

Resist is geen partij
by Jan Vandenbergh Wednesday May 14, 2003 at 11:32 PM

Bij mijn weten is Resist nog steeds geen partij.

Han vertegenwoordigt dan ook geen partijpolitieke belangen.

Blijkbaar willen sommige mensen niet aanvaarden dar er onafhankelijke kandidaten op de lijst Resist staan.


Jan.

Vertel mee eens waarom een activist plots een leugenaar zou worden.
by han Wednesday May 14, 2003 at 11:34 PM

Tof JPE dat je ook wachtte tot na 18 mei met jou bijdrage aan deze discussie. Door dat doen koos je duidelijk kant voor RESIST. We weten dat ten zeerste te waarderen.
We voerden deze discussie natuurkijk reeds enkele maanden geleden uitgebreid op deze website, algemen vergadering, ....

Op zich heb ik er geen probleem mee hoor, ik ben zelfs een beetje geflateert door deze aandacht.

Wat me stoort is zijn de gebrekkige argumenten en insinuaties.

Met indymedia.be hebben we ons steeds geëngageerd in de actie. We doen niet alsof we objectieve journalisten zijn die boven het gebeuren staan, we kiezen kant. We deden dat tijdens de acties van 019 in Gent, D14 in Brussel, STOPUSA, ....

Men heeft indymedia al alle mogelijk namen gegeven, RESIST-media via AEL-media, boom knuffelaars media, antiglobalisten media, .... tot anarchsiten en PVDA media. Vertel me eens wat er nieuw is onder de zon.

Vertel mee eens waarom een activist plots een leugenaar zou worden. Want dat is natuurlijk wat je insinueert als je schrijft dat mensen die politiek actief zijn plots niet meer geloofwaardig zouden zijn.
Als activist moet ik niet liegen de waarheid is zo al erg genoeg.

Groeten

Mij steun Han
by Josje Wednesday May 14, 2003 at 11:42 PM

Ik vind je artikels meestal zeer sterk, op een paar spelfouten na.

Laat je AUB het zwijgen niet opleggen. Ik stem zondag voor jou.

Je kan niet de 2 tegelijk doen; dan krijg je de Pravda revisited
by jpe Wednesday May 14, 2003 at 11:45 PM

Natuurlijk, Jan VDB, Resist is geen partij het is een politieke lijst. Dat is een verschil, maar het zijn wel beide politieke 'instanties' die bestaan om hun visie te realiseren. Een gewettigd streven, maar dat van journalisten en media-activisten is een ander: de waarheid dienen en je kan niet de twee tegelijk doen, want dan krijg je de Pravda. Snappy ?


---

Aan Han

Nog eens; je bent geen leugenaar, beticht me daar toch niet steeds weer van want zo krijg je een emotioneel hoogoplopende bedoening ipv het sereen gesprek waar ik je al paar keer om gevraagd heb.

Maar je ziet de zaken nu wel duidelijk van uit één perspectief, dat van Resist. Terwijl de radicaal-linkse beweging in dit land over Resist op zich al heel verdeeld is.

Ik probeer als onafhankelijke met alle visies rekening te houden; ik zou graag zien dat jij als boegbeeld van Indymedia dat ook zou doen.

Dat jij vindt dat ik met "gebrekkige argumenten en insinuaties" afkomt, komt omdat je niet wil ingaan (emotioneel geen voeling mee wellicht)op het kerndebat: dat dubbele onderscheid:

- enerzijds tussen kant kiezen maar geen partij kiezen,

- anderzijds het onderscheid tussen partijpolitiek en journalistiek/media-activisme.

Daarom begin je dan maar over ander zaken en zo rijden we ons steeds vast.

Zwijg Han
by Pieter Wednesday May 14, 2003 at 11:57 PM

Heb je ze nu nog niet begrepen Han.

Je mag alleen spreken als er concensus is, en aangezien er altijd wel een aantal mensen zullen zijn die het niet eens zijn moet je zwijgen.

Zwij dus Han, pas dan zal de kritiek op jou stoppen.

Leve de Pravda ???
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 12:28 AM

Ik wil wel hoor JPE, maar het wordt haast grotesk.

Eén van de problemen in deze discussie is en blijft dat jij jou vizie over verkiezingen blijft reflecteren op RESIST. RESIST is geen politieke partij, het is een lijst, een samenwerkinsgverband, ...
Sommigen in RESIST werken in een partij andere kiezen er bewust voor om dat niet te doen.

Voor jou lijkt dit een detail, maar voor ons is dat helemaal geen detail. Wij werken aan 18 mei zoals we voor een grote betoging werken. we willen dat er op 18 mei een grote betoging doorgaat in Antwerpen. En hopelijk haalt het deze keer iets uit en kan Dyab de komenden 4 jaar de boel op stelten zetten in het parlement.

Jij maakt een onderscheid tussen acties als O19, Genua, D14, Praag, .... en deelnemen aan, de verkiezingen. Ik zie geen verschil.

Ik kan de zin : "Het streven om altijd de waarheid te zoeken is niet verenigbaar met het dienen van partijpolitieke belangen, wat jij nu aan het doen bent. " niet anders lezen dan : Jij bent een leugenaar.
Leg me nu eens uit hoe ik hem anders moet lezen.

Ik zeg jou : ik hoef helemaal niet te liegen, het is de waarheid die van mij een activist maakte en niet één of andere ingebeeld verhaal.

Ik moet de zaken niet verbloemen, rozer voorstellen dan ze zijn, .... dat is niet mijn gewoonte, omdat het precies de waarheid is die mij tot actie beweegt.
En vandaag is de waarheid niets meer en niets minder dan dat alle traditionele partijen medeplichtig zijn aan de oorlog. (AGALEV incluis), allemaal maken ze zich schuldig aan racisme en uitsluiting.

Welnu door op een lijst te staan wil ik niet van aan de kant wat staan veinzen dat ik "objectief" kritiek zal geven. Ik wil actie voeren.

groeten
han

media-activisme?
by Guido Thursday May 15, 2003 at 12:29 AM
pannekoekrobert@hotmail.com

Zondag aanstaande, kan u échte vredesactivisten
in het Parlement helpen.
De keuze is beperkt. Maar kan doeltreffend zijn.

» In Antwerpen: stem op RESIST »» http://www.lijst-resist.be/
» In Brussel-Halle-Vilvoorde en in Leuven: stem op MARIA »» http://www.liste-maria-lijst.be
» In West- en Oost-Vlaanderen en in Limburg: stem op PVDA »» http://www.pvda.be

Bovenstaande en andere dingen kreeg ik in mijn mailbox. Ipv dat de afzender eerst vraagt of hij wel politieke propaganda kan mailen, mailt hij eerst en zegt dan

"Als u dit bericht niet weet te waarderen, laat het me weten.
Uw adres is misschien ten onrechte in mijn bestand terecht gekomen via het programma
dat alle e-mail-adressen bijhoudt die in mijn mails vermeld worden.
Als u dit bericht wél waardeert, laat het me ook weten.
Ik ben benieuwd en er is nog tijd om een discussie te openen.
*
Uiteraard kan/mag u dit bericht liefst zo ruim mogelijk verder verspreiden."


Kan iemand mij eens uitleggen waarom een lijst die enkel opkomt in Antwerpen zoveel aandacht moet verdienen en waarom iedereen hier voortdurend aangeraden wordt om op Resist te stemmen terwijl enkel mensen uit de provincie Antwerpen?

Of waarom een lijst die enkel opkomt in Brussel-Halle-Vilvoorde, Leuven zoveel aandacht moet krijgen op deze site?

En in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg mag je op de PVDA stemmen?

En wat dat nog te maken heeft met media-activisme?

Zeg Guido
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 12:36 AM

ZIjn u alle e-mails die jij thuis krijgt toegestuurd de schuld van Indymedia??

Waarom zou er op indymedia niet over de verkiezingen mogen worden gesproken??

Is verkiezingen iest dat enkel mag besproken worden in de traditionel media?? Mogen enkel de grote partijen een forum hebben?

Is het niet een beetje vreemd dat jij activsiten die er andere tactiek dan de jou op nahouden plots geen activisten meer noemt?

Groeten

han

han?
by guido Thursday May 15, 2003 at 12:39 AM
pannekoekrobert@hotmail.com

Han,

ik zeg niet dat dit de schuld is van Indymedia.

"Kan iemand mij eens uitleggen waarom een lijst die enkel opkomt in Antwerpen zoveel aandacht moet verdienen en waarom iedereen hier voortdurend aangeraden wordt om op Resist te stemmen terwijl enkel mensen uit de provincie Antwerpen?

Of waarom een lijst die enkel opkomt in Brussel-Halle-Vilvoorde, Leuven zoveel aandacht moet krijgen op deze site?

En in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg mag je op de PVDA stemmen?

En wat dat nog te maken heeft met media-activisme?"

Kan je mij eens zeggen?
by han Soete Thursday May 15, 2003 at 12:43 AM

Kan je mij eens zeggen waarom RESIST geen aandacht zou mogen hebben.

Kan je mij eens zeggen waarom MARIA geen aandacht zou mogen hebben.

Kan je mij eens zeggen waarom de mensen van MARIA, RESIST, .... geen activsiten zouden zijn??

Han?
by Guido Thursday May 15, 2003 at 12:48 AM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Kan je mij eens zeggen waarom RESIST geen aandacht zou mogen hebben.

Kan je mij eens zeggen waarom MARIA geen aandacht zou mogen hebben. "

Han, er staat "zoveel aandacht", niet aandacht, is een verschil. :-)

"Kan je mij eens zeggen waarom de mensen van MARIA, RESIST, .... geen activsiten zouden zijn??"

Zeg ik dat ergens? :-)

niet zwijgen, Han
by Karen Thursday May 15, 2003 at 09:09 AM

Han laat je het zwijgen niet opleggen. Gewoon verder doen. Dat de anderen zelf eens iets ondernemen i.p.v. wat aan de kant commentaar te geven.

kinderachtig gedoe en achterhoedegevechten
by Tony Thursday May 15, 2003 at 09:58 AM
busselen@skynet.be

Ik kijk geregeld op indymedia om er interessant materiaal en standpunten te vinden, maar ik vind het nu toch wel gortig worden. Is deze kinderachtige ruziemakerij echt nodig? Maken we al niet genoeg gelijkaardige kinderachtige en hypocriete toestanden mee in het dagelijks leven, dat we ze ook nog persé moeten herhalen in de beweging die de wereld wil veranderen?
Enkele simpele vragen aan JPE:

- uw kritiek op Han heeft iets van "je kan niet tegelijk rechter en betrokken partij zijn". Een cliché waar sinds jaar en dag elk engagement mee wordt doodgeklopt. Tegelijk zie je dat als er een klacht wordt ingediend tegen een "bevriende generaal", hetzelfde soort dat dagelijks met zo'n argumenten zwaait, ineens niet te beroerd is om de rechter opzij te schuiven. JPE, sinds wanneer zie jij de journalist in de rol van rechter? Is de rechter dan niet de lezer?

- waarom zou er aan kandidaten zwijgplicht moeten worden opgelegd in verkiezingsperiodes? Ik werk in een gemeenschapscentrum in Brussel en daar bestaan ook zo'n kinderachtige toestanden: een kandidaat mag daar in de verkiezingsperiode niet in de raad van beheer zitten, allemaal in naam van de democratie. In feite is dat zo hypocriet als het maar kan zijn en is heel die structuur zich aan het opsluiten in een burcht die volledig in handen is van degene die de meerderheid heeft in de vlaamse gemeenschapscommissie. Als het Vlaams Blok ooit de meerderheid zou halen in de Brusselse VGC, dan krijgen ze een perfect draaiende bureaucratie in handen, die ze mits enige afdankingen zo kunnen gebruiken voor hun propagandadoeleinden en voor een communautaire loopgravenoorlog in Brussel. Dit maar bij wijze van voorbeeld hoe achter dat soort "maagdelijkheid" meestal kortzichtige en hypocriete toestanden schuilgaan. En er zijn zo duizenden voorbeelden te geven. Gisteren in Humo, nu ook in Indymedia, dankzij JPE?

Schitterend naast de kwestie
by jpe Thursday May 15, 2003 at 10:16 AM

Waar bijna alle comments zich hier aan bezondigen is dat ze schitterend naast de kwestie door fietsen en er van alles en nog wat bij sleuren om de essentie van mijn kritiek te negeren. Triestig.

Onderscheid
by Edith Thursday May 15, 2003 at 10:42 AM

jpe, negeer je nu niet het onderscheid tussen het losse samenwerkingsverband dat Resist is en de klassieke machtspartijen. Resist is geen machtspartij en door de aard daarvan blijft het perfect mogelijk dat Han de journalistieke waarheid trouw kan blijven en tegelijk deel uitmaken van dat losse samenwerkingsverband wat 10 punten onderschrijft en om die 10 punten gaat het, t.a.v. Kruithof en co, niet om wat Stalin ooit heeft uitgespookt.

jpe
by jakke Thursday May 15, 2003 at 10:48 AM

JPE,

Je hebt gelijk.

Ik heb de indruk dat Han verblind is door zijn eigen gelijk....

domme vragen
by johan Thursday May 15, 2003 at 11:36 AM

Guido, waarom "zoveel aandacht voor MARIA en RESIST", vraag je? Wat dacht je hiervan...omdat daar duidelijk vraag naar is. Omdat RESIST en MARIA duidelijk wat losmaken. Getuige de vele reacties (zowel pro als con) op MARIA of RESIST artikels.

Jpe...reageren Han, Pieter, Tony, Karen en Edith dan soms niet op de "essentie van jouw kritiek"?

Laat ons nog maar eens een kat een kat noemen, jpe...wat mensen als jijzelf, Jakke en Guido stoort is niet dat Han als Indymedia activist aan "partijpolitiek" zou doen. Oh neen. Wat jullie stoort is dat Han voor RESIST opteert. Punt.

En als ik mij nou eens zou storen aan jouw herhaalde oproepen voor een Belgische variant van de SP, beste jpe. Staat jouw liefde voor zo'n SP soms niet een journalistiek eerlijke houding (tegenover die SP, Resist of Han) in de weg?
En als ik jouw nou eens hetzelfde zou vragen, beste Guido. Staat jouw do'nt votisme soms jouw journalistieke eerlijkheid niet in de weg? Hhhmmm?
Domme vragen, zeggen jullie in koor? Inderdaad.

Johan.

Twee verschillende jobs
by jpe Thursday May 15, 2003 at 12:06 PM

Ik roep niet meer op voor een Belgische SP, beste Johan. O.a. Raf Grinfeld heeft me doen inzien dat er aan die partij ook veel scheelt.

Ik kies gewoon voor geen enkele partij of lijst meer (behalve in het stemhokje maar da's gelukkig geheim, misschien stem ik wel voor R of M ?), maar probeer onafhankelijk ter linkerzijde de waarheid te zoeken; journalistiek en media-activisme te doen, niet politiek.

En nog eens zoek er geen persoonlijke aanvallen op wie dan ook achter; ik blijft Han ne sympathieke ket vinden !

Johan?
by Guido Thursday May 15, 2003 at 12:19 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Laat ons nog maar eens een kat een kat noemen, jpe...wat mensen als jijzelf, Jakke en Guido stoort is niet dat Han als Indymedia activist aan "partijpolitiek" zou doen. Oh neen. Wat jullie stoort is dat Han voor RESIST opteert. Punt."

Han mag hij doen wat hij wil, maar het is de edito-policy die hier gehanteerd wordt. Als wat kritisch is tov Resist en Maria wordt gehide. Anonieme commentschrijvers die kritiek hebben worden gehide, anonieme commentschrijvers die Resist en co steunen mogen blijven staan.

Iemand heeft hier meermaals anoniem gepost dat Maria al eens voor de PVDA was opgekomen, dat mocht niet blijven staan.

Mensen die suggereerden dat de PVDA en MARIA iets met mekaar te maken hebben, werden gecensureerd.

En daar hebben mensen kritiek op en daarom zouden mensen liever hebben dat Han een stapje opzij deed, al was het maar voor eventjes geweest. De schade is nu aangericht, Indymedia.be is de laatste dagen al meermaals in de mainstream pers geweest vermeld geweest tussen Resist en PVDA.

Snap je Johan, iedereen mag doen wat hij wil maar men moet wel serieus blijven.

Hoe zou jij het vinden mocht Yves Desmet bij elke lezersbrief een commentaar schrijven en mensen interviewen op wiens lijst hij staat en zijn vriendin doet net hetzelfde maar bij een andere partij/lijst en ondertussen censureren ze alles wat kritisch is.

Zou jij dat pikken, Johan?

"En als ik jouw nou eens hetzelfde zou vragen, beste Guido. Staat jouw do'nt votisme soms jouw journalistieke eerlijkheid niet in de weg? Hhhmmm?
Domme vragen, zeggen jullie in koor? Inderdaad."

Als u mij een definitie kan geven van eerlijke journalistiek want ik weet niet wat dat is. :-(

Ik weet wel dat propganda maken voor één lijst niets te maken heeft met journalistiek.

En mocht ik de dezelfde manier hebben om te censureren als Han, Christophe,Mara dan had ik, toen ik nog over de code beschikte voor te hidden', alles kunnen gecensureerd hebben dat pro-verkiezingen was met reden "other", ik heb het niet gedaan. Hopelijk volstaat dit antwoord voor u Johan.

laat honderd bloemen bloeien
by johan Thursday May 15, 2003 at 12:57 PM

Han mag inderdaad doen wat hij wil, Guido. Blij dat we het daarover eens zijn.

Ook JPE mag doen wat hij wil. Hij vindt dat oproepen voor een SP en tegelijk aan journalistiek doen niet kan? Goed, dat is zijn volste recht. Dat respecteer ik ook.

Maar toch onszelf maar niet teveel blaaskes wijsmaken, zou ik zeggen. JPE mag dan al niet meer oproepen voor zo'n SP, in zijn binnenste binnenste ziet hij die SP nog steeds zitten. En natuurlijk heeft dat wel een invloed op zijn journalistiek schrijven. Dat kan niet anders. En daar is niks mis mee.
Een beetje zoals Yves Desmet (sorry voor de vergelijking, JPE). Die staat ook niet op een VLD lijst, maar je hoeft zijn artikels maar te lezen en je weet genoeg. Toch?

Goed, om een lang verhaal kort te maken. Laat elke Indymedia medewerker gewoon doen wat hij/zij wil.
Schrijft Han een beetje teveel over RESIST? Of kleurt hij zijn artikels een beetje? Wel...dan reageer je daar toch gewoon op? Of dan post je zelf wat over RESIST. Ik zie echt het probleem niet, hoor.

Je weet overigens best dat hier wel degelijk heel wat kritische artikels en comments op RESIST gepubliceerd worden, Guido. Ben net nog eens op hidden gaan kijken. En over het algemeen lijkt censuur vrij correct (volgens de edit policy dus) toegepast te worden. Tuurlijk kunnen er soms al eens fouten gemaakt worden.

Johan.

Johan
by Guido Thursday May 15, 2003 at 01:43 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"En over het algemeen lijkt censuur vrij correct (volgens de edit policy dus) toegepast te worden. Tuurlijk kunnen er soms al eens fouten gemaakt worden."

Nope, de comments waarin het verband tussen MARIA en de PVDA werd aangetoond werden leeggehaald.

Bij één artikel werd de titel veranderd en op hidden geplaatst, het werd niet vermeld in de interne lijsten en han maile me vanmorgen om te vragen over welk artikel het gaat. Je kan je dus afvragen in hoeverre de edito-policy gevolgd wordt.

Op AV's werd er ook besloten om een forum te geven aan partijen. Dit is geen forum meer geven, maar enkele partijen aanprijzen als de ware, de echte.

Weet je Johan, eigenlijk vraag ik me af voor wie we hier nog zitten te schrijven, te posten.

Bij de oude software had deze site zo'n 5000 bezoekers de laatste dagen, ik vraag me af hoeveel nu nog.

die guido
by christophe Thursday May 15, 2003 at 02:06 PM

Dag Guido,

Gezien de reacties, de snelle opeenvolging van artikels, de komst van Franstalige commentaarschrijvers, denk ik dat we nu heel wat bezoekers hebben.

Je mag ook niet vergeten dat de "beweging" na de oorlog een beetje op zijn gat ligt en dat we blij mogen zijn dat heel die resist-affaire zoveel commotie veroorzaakt. Het zou anders nogal een dooie boel zijn.

Verder verander jij ook van mening als een knipperlicht (wat ik een goede eigenschap van je vind, je hangt tenminste niet aan elkaar van vastgeroeste ideeën als de bende actieve burgers): je weet toch dat we een tijdje geleden belaagd werden door een groepje halvegare provocateurs die wellicht in extreemrechtse hoek te situeren zijn. Het gaat nu al wat beter. Toen slaagden enkele gekken er in 220 delirische commentaren onder één artikel te posten. Je zou eens moeten wat voor rare mailtjes we hier binnenkrijgen naar aanleiding van die klacht tegen Franks.

Allez toch eentje als teaser:

"We should have left the Germans keep you! If it weren't for the United States you'd all be goose stepping and have the Nazi flag flying over your cities and your homes.!!! Take that in you pipes and smoke it."

Begrijp je dat je in deze tijden met een open publish-systeem wat omzichtig moet omgaan?

Groetjes,

Christophe

han? wie is dat?
by mark Thursday May 15, 2003 at 02:26 PM

wie is han? is dat sie superbekende kerel met zijn rare bril?
Ja, dat is hem...als je ooit al eens een keer op een betoging tegen de oorlog en voor een andere wereld geweest bent, dan weet je wie dat rare mannetje is...als je daar ooit bent geweest
ik wil maar zeggen: ik heb wel sympathie voor wat han doet en ik zou wel willen dat hij wat meer mediabekendheid zou krijgen, iets dat hij wel een tijdje heeft gehad toen hij nog niet militeerde voor resist, toen werd hij wel eens geinterviewd door de morgen ,die die andersglobaliseringsbeweging waarschijnlijk zo hip vond. nu, nu is hij een spook en het waart rond...
kant kiezen doet geen zeer hoor, zeker niet als je sowieso toch al een minderheid bent
en last but not least: wie is die han, want ik lees eigenlijk niet zo heel veel artikels van hem op deze site de laatste tijd.
en gvd: denk je nu echt dat mensen die militeren voor agalev hier niet binnen geraken, als redactielid, als webmaster of weet ik veel?
iedereen kan schrijven naar indymedia, iedereen, en misschien is de een al wat luier dan de ander, weet ik veel
het is altijd hetzelfde toch: degene die echt hun nek uitsteken, worden afgebrand, typisch vlaams zeker????

mark

teveel?
by Guido Thursday May 15, 2003 at 04:55 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Of was deze comment er teveel aan?

"SOS Irak
by Danny Bonte Monday April 21, 2003 at 04:25 AM
d.bonte@pi.be 03/2958755 Violetstraat 30 2060 Antwerpen
“There was a machine designed for shredding plastic. Men were dropped into it and we were again made to watch. Sometimes they went in head first and died quickly. Sometimes they went in feet first and died screaming. It was horrible. I saw 30 people die like this. Their remains would be placed in plastic bags and we were told they would be used as fish food . . . on one occasion, I saw Qusay (President Saddam Hussein’s youngest son) personally supervise these murders"


https://archive.indymedia.be/news/2003/04/57985.php