arch/ive/ief (2000 - 2005)

Beschadigingactie tegen RESIST : oproep aan de journalisten.
by RESIST! Wednesday May 14, 2003 at 11:38 AM
contact@lijst-resist.be 0473 62 86 76

De cowboy-en-indianen verhalen die we de afgelopen dagen in de media over RESIST te horen en te zien krijgen lijken voor ons verdacht veel op een georchestreerde beschadigingactie t.a.v de lijst RESIST.
De wilde verhalen die via verschillende kanalen de wereld in worden gestuurd, worden door de meeste media gewoon voor waar overgenomen. Nagenoeg geen enkele journalist deed de moeite om de feiten te verifiëren bij RESIST.

Beschadigingactie tegen RESIST : oproep aan de journalisten.

De cowboy-en-indianen verhalen die we de afgelopen dagen in de media over RESIST te horen en te zien krijgen lijken voor ons verdacht veel op een georchestreerde beschadigingactie t.a.v de lijst RESIST.
De wilde verhalen die via verschillende kanalen de wereld in worden gestuurd, worden door de meeste media gewoon voor waar overgenomen. Nagenoeg geen enkele journalist deed de moeite om de feiten te verifiëren bij RESIST.
De koppen van de artikels over RESIST bevatten keer op keer een beschuldiging die in het bijgaande stuk dan weer wordt tegengesproken.
De ene keer wordt er gezwaaid met kinderporno, maar dan blijkt uit de bijhorende stukken dat daar helemaal niets van waar is. Dan weer is er sprake van witwasoperaties. Wie aandachtig leest komt echter te weten dat er helemaal geen banden met RESIST of AEL zijn. Tenslotte zou RESIST "slaan op vrouwen". Ook dan weer kan de aandachtige lezer enkel vaststellen dat het gaat om geruchten en insinuaties, waarvoor elke materiële grond ontbreekt.

We begrijpen dat er geschokt wordt gereageerd op de bedreigingen die Mimount Bousakla per mail toegestuurd krijgt. Ondertussen blijkt deze haatmail afkomstig te zijn van een SP.A lid.
Maar meer nog willen we wijzen op de willekeurige manier waarop de media en politie met dergelijke bedreigingen omgaan. Heel wat journalisten hekelden de veiligheidsmaatregelen die AEL en RESIST namen om Dyab Abou Jahjah te beschermen. Nochtans zijn er duidelijke aanwijzingen dat de doodsbedreigingen t.a.v. Dyab Abou Jahjah beter serieus worden genomen. Als wij politie en media wijzen op die doodsbedreigingen, wordt er smalend gereageerd en worden we afgescheept met een bezoekje van de wijkagent. Dyab Abou Jahjah krijgt dagelijks meerdere anonieme doodsbedreigingen per mail en het secretariaat van RESIST krijgt er zo ook dagelijks meerdere toegestuurd. Een medewerker van RESIST kreeg 8.000 e-mails toegestuurd met de boodschap : "Israël zal winnen. Dood aan alle Arabieren en hun vrienden."

We hebben zeer veel vragen bij de mediaheisa die wordt gecreëerd rond geruchten waarmee RESIST niets te maken heeft.
Op 11 mei betoogden meer dan 100 jonge vrouwen van de AEL tegen de discriminatie van moslims. Blijkbaar paste deze betoging niet in het beeld dat men van RESIST wil creëren; de mediabelangstelling voor deze betoging was zo goed als onbestaande. Liever pikte men enkele geruchten op om RESIST een vrouwonvriendelijk imago te bezorgen. Dat vermeende imago staat in schril contrast met de realiteit van de kandidaten en militanten van RESIST.

Maandag 13 mei organiseerde Dokter Geert van Moorter een herdenking voor de slachtoffers van de oorlog in Irak. Met deze actie wilde dokter Van Moorter enkele seconden aandacht vragen in de media voor de duizenden slachtoffers in Irak. Ondanks de aanwezigheid van Gretta Duisenburg, Walter De Buck, Dirk Tuypens, Marc Jambers, Souad Srouar, Armand en steunbetuigingen van Coco Junior, Geena Lisa en Axl Peleman, werd deze actie doodgezwegen. Liever pikte men enkele geruchten op over ?vermeende? dreigementen en ?agressie? die in schril contrast staan met het vredelievende karakter van de kandidaten op de lijst RESIST, zoals Dr Geert Van Moorter.

Met deze brief vragen we aan de media en journalisten zich niet langer te laten gebruiken voor dergelijke beschadigingacties tegen RESIST, maar hun job behoorlijk uit te voeren.

U kan voor meer informatie en steeds terecht bij
# Het secretariaat van RESIST : 0473 62 86 76 / contact@lijst-resist.be
# De website van RESIST: http://www.lijst-resist.be


Namens het stuurcomité van de lijst RESIST

Han Soete
han@media-activism.be
0476 533 188

Schele media
by Fatima Wednesday May 14, 2003 at 01:29 PM
Fatima_abbach@hotmail.com

Wat de media de laatste dagen schrijft of toont is helemaal niet nieuw! Zo functioneerd het toch altijd! Het feit is dat ze blijkbaar in hun eigen val terecht komen maar bon ondertussen is de schade gebeurd! De waarheid zal het overwinnen! Alle leden van RESIST!, veel moed en succes toegewenst!

Fatima

Wat gaan we nog allemaal over ons heen krijgen???
by An Wednesday May 14, 2003 at 01:34 PM

Altijd als mensen strijden voor een andere (en betere) wereld, worden ze gedyaboliseerd en gecriminaliseerd (cf. Kris Merckx, Roberto D'Orazio, Che Guevara, ...).

Gisteren was ik eens alle valse beschuldigingen tegen AEL en Dyab Abou Jahjah op een rijtje aan het zetten. Ik vroeg me af: wat moet men nog verzinnen? Wat gaan we nog allemaal over ons heen krijgen???

Ik ben RESISTER in hart en nieren en laat me niet doen door deze lastercampagnes. Omdat ik weet waarvoor RESIST staat en omdat ik weet dat de toekomst ons gelijk zal geven !

De oerMorgen
by Edith Wednesday May 14, 2003 at 01:57 PM

Hoe meer ik geconfronteerd wordt met dat primitieve, laag bij de grondse gedrag van de Morgen en journalisten in het algemeen, des te vastbeslotener word ik om door te gaan met mijn steun aan RESIST. Des te duidelijker men het ook maakt dat RESIST wel degelijk belangrijk is, dat RESIST goed bezig is.

Dat incident met Mimount is merkwaardig. Er leven in dit land ontzettend veel kinderen, jongeren die veel energie, enthousiasme en dynamisme hebben. Voor al die jongeren gaat dat geregeld wel eens over de schreef. Ik heb in de jaren '50 en '60 ook mijn deel van het kattekwaad uitgehaald, maar als een dertienjarig allochtoon meisje een onbeleefde Mimount Bousakla aan de haren trekt, dan komt dat in de Morgen.

Journalistieke professionaliteit gaat om wetenschappelijk eerlijk en objectief benaderen van onderwerpen, niet om veel propaganda pro corporate America en een klein beetje tegen, zoals de VRT dat doet. De VRT is dan nog het minst slechte van wat we hier hebben.

objektiviteit
by Luc Van de Weyer Thursday May 15, 2003 at 09:21 PM
luc.vdw1@pi.be 032309902 de merodelei 39 Berchem

Liefst langs de 2 kanten dan.

Wat te doen.

Zuiderpershuis 1 "vuile hoer"
Zuiderpershuis 2 Marokaans feest
Stadsschool de Eyckenstraat
Atheneum Antwerpen
Badhuis seefhoek
"diktatuur v/h proletariaat of islamstaat"

Tot slot: zoals zovelen probeer ik marxistisch na te denken.
Ik ken heel veel kameraden die zich beroepen op dit denken.
Ik weet ook dat er zijn die dit soms misbruiken.
Het denken tussen links en rechts is volgens dit denken nog altijd bepaald door de tegenstellingen "arbeid en kapitaal".
Hij zij die denkt dat dit bepaald wordt door imperialisme maakt hier een schromelijke fout. Het imperialisme maakt uiteraard deel uit van die tegenstelling, zoals het anti-rascisme daar deel van uitmaakt, juister gezegd de tegenstelling arbeid-kapitaal kapittelt al deze, en ik vergeet er velen.
Louter marxistisch gezien is resist een verschuiving naar het midden. Men kan niet stellen dat zij zich anti-kapitalistisch opstelt. Zij is wel tegen de oorlog, het Amerikaans imperialisme maar stelt de staat niet meer ter diskutie. Ik verklaar mij nader, men kan onmogelijk vragen laat staan eisen, zoals RESIST doet van uitsluitend en allen maar de oorlog en de Palestijnse kwestie als hoofdmoot te poneren. Ik stel het zeer symplistisch, alhoewel. Denken jullie dat de werker, werkster van ARCELOR wakker ligt van de oorlog.
Besluit.

In het politieke spectrum is een rechtse verschuiving (extreem-rechtse) aanwezig, NV.A, liberaal Appel.
Vroeger hadden we nog PVDA Ook zij buigen voor nationalistisch, etnisch, religieus denken.

PS. Ik kan alleen maar hopên dat de gezonde geesten het halen in dit debat.